Hem boşluğu aldı, hem de 15 altına vererek stopları patlattı, gereğini yap artık tahtacı.
Printable View
Hem boşluğu aldı, hem de 15 altına vererek stopları patlattı, gereğini yap artık tahtacı.
SARI RENK 4 farklı adil değer hesaplama...
statik fiyatı ki gerçek ederdir - Özkaynak ödenmiş sermayeye bölünür..
net dönem karı yıllıklandırılır
esas faaliyet karı, 10 yıllık ortalama ile hesaplanır özsermayeye bölünür..
Özkaynak artışı , bir önceki Özkaynak ve o anki fiyat üzerinden bugünkü Özkaynak artışına göre fiyatlandırılır..
medyan ortalama alarak ort.adil değeri bulurum..
çarpanlar ise :
bir önceki pd/dd-fd/favök-özkaynak ve fiyat ile bugünkü arasındaki gerilimin boyutunu alıp fd/favök ve Özkaynak artışının oranını bir nebze yüksek tutup çıkan katsayının ort adil değer ile çarpımı..
yani Max ederidir..
yani bugün itibari ile Max Max ederi 14,82......
maddi duruma gelince:
borçlarda finansal ve kaldıraç olarak değişim çok yok...
sıkıntı ödediği faiz borcu defter değerinin 10/1 gibi oldu...sağlıklı firmalarda bu %10,45 oranının en fazla %3 mertebelerinde olması lazım..
nakit akımda 1 dediğim ifna...işletme faal.nakit akışı...eksi....iyi değil.
nakit akım 2 dediğim dönem başı girdiği nakit ve dönem sonu nakit....azalmış...iyi değil..
sonuç.:
sektör baz alındığında kötü değil..iyiye çalıyor....
sıkıntı:
kesinlikle pahalı...
yatırımların devreye gireceği 1-2 çeyreklik sonra bilançolara yansımasını beklemek lazım...zaten 2 ay önce fiyatlanmaya başlandığında anlarız..
ben ne yapacağım:
sevindiğim şey kötü bilanço gelmedi..sineğin son yağı olan 16,50 mertebelerini bekler, çeker giderim ki 16,50 yi alır..
tekniğine de bakıp onu da paylaşırım..
Teknikçi zaten çizgiye göre hareket eder ve o disiplinle çalışan pek kaybetmez, zamanında 50-60'lardayken stop koysaydım 1 sene sürünmezdim böyle, şirketin hikayeleri gözümüz kapattı.
Neom, JES, katma değerli üretim hatları, yurtdışı yeni hatlar, yabancı yatırımcı kuruluşunun patrondan aldığı aldığı söylenen yüksek fiyatlı yüklü lotlar, vs. Fiyat olarak pahalı, o konda şüphe yok, bilançolar katlarsa düzelir ancak.
Teşekkür ederim saygılar sunarım.
Kibar ve güzel insanlarla yazışmak güzel bişey
Bilanço yu ben daha iyi beklerdim ha kötü mü değil ama benim sizlerle ilk yazışmalardaki seviyelere taşımaz Sayın Gürselbb bey haklı
çıktı o 16-18 gibi fiyatlar hedef için uygun demişti ne diyeyim kendi adıma Allah bereket versin
https://i.hizliresim.com/fa6m13m.png
İlk olarak burası KCAER in sayfası bu hisse yanlış olabilir ama şu grafiğe bakın bir yorum yapın
Ben haftalık da ÜLKER hissesi ilk ben fikrimi söyleyeyim ben çok beğendim 9 aydır yatay bant ta hareket ediyor
Daha 6 aylık bilançosu gelmedi 18 Ağustos da gelecek
Teknik olarak da hisse için de yorumlarınızı bekliyorum
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Gaydırı gubbak cemilem yine kapanışta mıçtı tahtaya, huylu huyundan vazgeçmez.