Originally Posted by
sindoma53
Temel seneryomuzu yazalım şimdi arkadaşlar daha önce yazmıştım burada dolar bazlı 3.00-3.06 bu bantlara gelindiğinde pıst 100 de kar satışları beklediğimi yazmıştım 2.96 lardan satış geldi bugun.
Seneryom hükümet üzerinden ele alırsak EYT martta , işçi toplu sözleşmesi yetkili kişilerle konuştuğuma göre mart gözüküyor imzalama ,10 mart RTE seçim sıtartı verceğini söyledi , bunlar bizim bildiklerimiz daha bilmediğimiz süprizlerde olabilir .
Bu yüzden hükümetin uygulayacağı yolda MART ayı önemli seçime yakın zamanda vaatlerini yerine getirip sıcağı sıcağına seçime gitmek istiyor , bu yüzden piyasa 2 aşamalı yolculuk bekliyorum bilanço dönemi şuanda çoğu tahtanın fiyatladığını düşünüyorum .Bu yüzden testereli bir bilanço dönemi ve devamı belli bir düzeltme .2. aşamanın Martla başlayacağını düşünüyorum piyasanın seçimlere daha oturaklı belli bir kanal bantı ile gireceğini düşünüyorum.
bu dönem bedelsiz,temettü, tahtaları ve 2022 son çeyrek bilançolarında bozulmayan tahtalarla piyasa devam edecekdir.Bu seneryom gerçekleşirse dolar bazlı 3.20-3.25 bandı gündeme gelebilir.Tabiki taze para gelmesi şartıyla.
seneryom şimdilik bu yönde