Benim anlamadığım siz zam yapıyorsunuz. Ve satışlarınız düşmüyor mu ?. Sonuçta sabit gelirlinin geliri artmıyorsa (kast ettiğim tüketimin ana unsuru olan kesim) para nereden geliyor ?.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Benim anlamadığım siz zam yapıyorsunuz. Ve satışlarınız düşmüyor mu ?. Sonuçta sabit gelirlinin geliri artmıyorsa (kast ettiğim tüketimin ana unsuru olan kesim) para nereden geliyor ?.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cari açık neden var?
cevap: projeleri, kalkınmayı finanse edecek kadar ülkede kaynak yok.
Çözüm: Gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında son derece düşük olan tasarruf özendirilmeli.
Yapılıyor mu?
Yüksek faiz (enflasyona yenilmeyen faiz) kötüdür mantığı ile mi?
Değil tasarrufu teşvik etmek, içeridekiler tutulabiliyor mu?
İşte cevabı....
https://tr.sputniknews.com/analiz/20...oner-goc-etti/
1- Merkez bankası sıkı para politikası uygulamasına rağmen M3 para arzındaki artışa göz yumuyor. (Yüksek faizden de olsa GLP mekanizmasından ötürü miktarsal sıkılaşmaya müsade etmiyor. GLP ile bankalar teminat gösterebildikleri oranda yüksek faizli de olsa tcmb'den sınırsız para (teminatları ile sınırlı) alabiliyorlar)
2-Devlet gevşek maliye politikası uyguluyor, devlet aşırı borçlanarak haddinden fazla borçlanıyor ve bu borçlandığı parayı piyasaya veriyor. (rekor derecede sosyal yardımlar ve yatırım harcamaları)
3- KGF kredileri ile para çarpanı ciddi oranda arttırılıyor, bu da piyasada ek bir para arzı yaratıyor. Bu ek talep ve buna bağlı enflasyon yaratıyor.
17 yıl önce gittiğim İngltere'de bir bankanın duvarında bir afiş vardı.
Diyordu ki "Biz paranızı asla insan haklarının ihlal edildiği, özgürlüklerin kısıtlandığı ülkelere yatırım yapmıyoruz".
Onların reklam anlayışı ile bizimkilerin ne kadar farklı...
Fark belki de nufüsun eğitim kalitesindeki farklılıktan geliyor olmalı.
Ezber ve biata dayalı eğitim sürdükçe pek de değişen bir şey olmayacak...
Sizce 2018 de reel faiz olacakmi?yoksa eksi mi olacak?faizleri %5 yapabilirler mi?denemesi bedava mi olur?
Burger 100k 13.75 temdit vermiş verdiği kişi kabul etmiş.
24 ünde dönüş var, 14.50 altı rakamda borsaya geri dönerim fırsatlar çıkmaya başlıyor. Miktar ufak gerçi ama uğraşmaya da değer güzel getiri hedefliyorum bu sefer de. ( aşağı / yukarı )