portföyümde mps var ancak diğerlerine göre baya az. Sizin bu fon ile ilgili tecrübeniz oldu mu? Sanki 2019 ikinci yarısında sihirli bir el fonu devralmış gibi.
Printable View
Hocam merhaba, sonucta aynı kurum ama esas karar verici ikisinde farklı. Normalde değişken fonun hisse fondan volatilite ve risk anlamında daha düşük olması lazım. ancak tacirler'in tkf ve tcd özelinde, tcd bir tık daha riskli tkf'den. yani standart sapmaları, volatilitesi ve betası biraz daha yüksek. tabi bu aşağı da, yukarı da potansiyelini tkf'ye göre bir nebze artırıyor, iki yöne dogru da daha keskin. ama tcd'nin %10 stopajı tkf'ye göre asıl dezavantajı.
ikisi de riskli profilde, ve o kategorinin en iyilerinden. ben tkf taşıyorum. sadece stopaj muafiyeti yüzünden.
Ben teşekkür ederim, selamlar.
Yöneticisi değişti mi bilmiyorum o tarihlerde, ama katılıma uyan ana kagıtlardan seçici yan kagıtlara geçmeye daha aktif yönetilmeye başladı o dönemden beri. Ben o dönemden sonra toplamaya başladım. katılım endeksi de düzenli geçiyor hala zaman zaman durulsa da. riskli kategorideki 4 fonumdan biri ve bence riskli kategoride iyilerden her periyotta. Ben taşıyorum. Sadece kişisel görüşüm ve kendi analizim tabi.
Bazen fonlar keskin şekilde strateji değiştiriyor. Mesela eib çok daha agresifken bir anda en defansif değişkenlerden birine dönüştü. Ya da mesela ıpb son derece defansifken tcd kadar agresif bir stratejiye yöneldi.
Usd artışı hangi fonları etkiler bunlardan biri TDG idi sanırım
Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
geçen hafta yabancı menkul kıymet ve emtia, kıymetli maden fonlarında azaltıma gittim, dolarda değişik hareketler olabilir diye..
çok volatil oldu dolar, kazandığın gibi kaybedebiliyorsun, ne zaman bir trende girer o zaman girip girmeme kararı vereceğim şahsen.
herkese bol kazançlı haftalar,
Eskiden cok sık olurdu. (Yamulmuyorsam Erdem Başçı dönemi) Ama genelde yıllık 8 toplantı plani vardi. Bu sene 12 toplanti plani var.
En son 17 mart acil toplanti olmuştu. Normal takvimden 2 gün önce. Onda da faiz indirmisti 100bps. Herhalde TCMB tarihinde bir ilkti herhalde:)
Genelde faiz çok hızlı hatta tek seferde artirilirken, azalış bir trend şeklinde olmustu. Ama bu son dönemde tam tersi oluyor sanki.
Rbk fon alıyım eib,eic,sua da ki riski dağıtayım dedim ama ilk günden 0.68 eksiyi yedik. Bu fonda baktığım kadarıyla kira sertifikası, sukuk felan var, bu kadar eksi nasıl yapmış anlamadım. Ktm fondan da zararla çıkmıştım bundan sonra bu katılım bankalarının fonlarına buluşmam