Ben 50 yasindayim borsayı 98 den belli takip ederim kah kazandık Kah kaybettik ama son 3 gundur özellikle Çarşamba gün 500 milyon tarihi bir para girişi var bu flim bence yeni başladı sadece düşüncem akp bence IMF le gizli anlaştı
Printable View
Ben 50 yasindayim borsayı 98 den belli takip ederim kah kazandık Kah kaybettik ama son 3 gundur özellikle Çarşamba gün 500 milyon tarihi bir para girişi var bu flim bence yeni başladı sadece düşüncem akp bence IMF le gizli anlaştı
Artırdığı faiz (veya artırması beklenen) politika faizi yani bir haftalık repo faizi şu 10.25 de ,işlemler 14 üstü geçiyor,yani bu faiz kullanılmıyor (gecelik fonlama,en aktif bono bunlar hep 14 üstü)
1- Neden inanmıyor musunuz izin vermeyeceğine RTE nin ?????fitratına ters ,yok izin vermez,,ya arkadaşlar 2018 de 24 politika faizine izin veren kimdi??????
2-Piyasa bozulur,faiz artmamalı,piyasa bozulmuş zaten bozulduğu kadar öncelik tl nin istikrarı olmalı,öngürelebirlik olmalı,atıyorum 3 ay sonrası için euro/tl veya dolar/tl için bir fiyat tahminimiz olabilmeli,şuanki durumda 24 saat sonrası için tahmin yapılamıyor....
hA TÜM BU OLANLARA rağmen politika faizi sabir kalırsa veya komik oranlarda artarsa yaşananlardan hiç ders çıkarmamışızdır derim ...............
Koç bir grafta ben yarın atıcam :)
RTE nin ilk hamleleri S400 atışları ve ABD seçimlerini görmek için Ekim ayındaki faiz indirimini es geçmeside bu yüzdendi bana göre.Çünkü hem Merkez , hemde Damat için hikaye gerekli idi, ikinci hamlelerde böyle devam etti.Ben hamlelerinin devam edeceğini düşünüyorum .
https://i.hizliresim.com/yAvXVa.jpg
O faizler izin verildiği için KGF fonumuz ve bir sürü sorunumuz var.. TVF betoncu kurtarıyor..
Bu TL istikrarı 5 güne 1 lira düşüşmüdür ?
öngörülebilirlik açısından
bu hafta için 8.1-6,70 arası fiyat mıdır? mesela çarşamba günü için -15% olablir mi ? yada arti 10%
Faiz sembolik dışı arttığında.. kurda gene bir öngörüleblirlik olmayacak
çünkü yoğun bakımda konkordato da olanlar hakkın rahmetine kavuşacak..
o faizi şu piyasa da salgında satabilecekler sanki..
yüksek faiz yük sek kur rejimi olur. yeni bir venezualla doğar bu topraklarda..
sorun ne faiz ne kur
sorun dengesizlik... kaosdan ranttan beslenme...
siyasal islamcı doğasını tanımamışsınız demek..
millet panik yaptiysa... yeterince de toplandıysa...
9.3 barını bile atar bu hafta.. 19 yılın rekor düşüşüne daha rekor çıkış yakışır derler...
hamuru dengesiz tayfa...