Lahmacun endeksi yapmıştım, hani var ya BigMac endeksi, onun gibin....68-70-75 diye gidiyordu, geçen tak 57 e düştü, garanti eşek etiydi...
Tabi ben Şaman olduğumdan, at eşek fark etmez, gayet lezzetliydi, sizi bilemem :p
Printable View
Lahmacun endeksi yapmıştım, hani var ya BigMac endeksi, onun gibin....68-70-75 diye gidiyordu, geçen tak 57 e düştü, garanti eşek etiydi...
Tabi ben Şaman olduğumdan, at eşek fark etmez, gayet lezzetliydi, sizi bilemem :p
Doğalgaz beleş dediler...Üç ay sonra o ayın TÜFE hesabından doğalgazığı düşerek hesapladılar....
Şimdi bu 5000 TL yi almak...çok şüpheli....Ekim-Kasım-Aralık TÜFE sıfır sayılır demesinler....Ocak'ta da TÜFE farkı pek olmadığından hareketle %15+10....(mesela yani)
Mayısta doğalgaz enflasyon hesaplamasını katilmamasinin bu kez kasımda,aralıkta enflasyon hesaplanmasında ters etki yaratacağını yazdı Alattin Aktaş.
Yazısının ilgili bölümü
Alıntı.....
Doğalgaz fiyatlarının TÜFE’ye olan etkisine ilişkin olarak mayıs ayında yapılan hesaplama değişikliği mayıs artışını nasıl sıfıra çekmişse, doğalgaz kullanımının artacağı kış aylarında bu kez tam tersi olacak ve kasım-aralık aylarında doğalgaz TÜFE’yi belirgin bir şekilde yukarı itecek.
Eskiden devlet vardı doğru....Benim memurum işini bilir dediği gün, gidişat değişiverdi.
Sonrasında da sıvadık iyice tabi...
'Bana kimse cemaat devleti ele geçirecekmiş, her yeri ele geçirmişlermiş demesin, buna kargalar bile güler.' dediler mecliste kameraların önünde.....Şimdi de yaw hiç istihbarat raporu yoktukine, arşiv araştırması yaptık herkese.....diyorlar pişkin pişkin, kendi aralarında da 'E tamam tamam da vesayeti bitirmek için yabdık' diye fısıldaşıyorlar....İçine sıçtılar...sıvadılar...şimdi de susuyorlar.
Devletin hakimi miydi, savcısı mıydı, otelin bilmem kaçıncı katında kalantorlarla doğum günü partisi yapıyor. Öncesinde hakimler, savcılar asosyal olmalıdırlar falan denirdi. Son olaylarda yine var birisi, herkesle içli dışlı olmuş, villalar, arabalar, ailem zengin diyor. Devletin Bakanı uyuşturucuya, mafyaya savaş açıyor, eskisi ve bu tutuşuyor, noluyor anlatın Badem kardeşler diyoruz....gene susuyorlar.
https://i.hizliresim.com/83mo9et.jpg
Keş paranın yüzü sıcaktır, bunların böyle perişan göründüğüne bakma, seçim zamanı hepsi it gibi olur "Erduğandan başka oy verecek adam mı var yeğenim?" deyip, havlamaya başlarlar.
Ulan sen de emeklisin hem de BAĞ-GUR emeklisi, daha ne saydırıyorsun emeklilere deyen olabilir doğrudur ben de 12 senedir emekliyim, emme ben bu emeklilerden rakı içip Parliament cigara tüttüreni hiç görmedim, işte bu nedenle ben emekli sayılmam.:oleyo: