sabretsinler birkaç ay; gelir yine maliyetlerine...
Printable View
O aralıktan maliyetlenen kesimin toplam içerisinde devede kulak olduğunu düşünüyorum. Yani yüzde 5-6 vardır yoktur maksimum. Görebildiğimiz DTH miktarları da bunu söylüyor. Artı eldekine ek yapmış olabilir. Benimde tanıdıklarım var. 5 lerden 7 lerden 8 lerden almış gelmiş bir miktar da 14-15 lerden almış.
Esas problemi 18 görmüş şeyin çok hızlı düşüp çoğunluk için kardan zarar yazdırması olarak okuyorum. Eldekini yukarıdan çıkamamanın vermiş olduğu hayal kırıklığı. Tabi buna göre hayaller, planlar kuranlar vardı.
Bundan para kazanacaklar içinde aynı şey geçerli. Turizmcisi de, inşaatçısı da hayal kırıklığına uğradı. Toplu bir hayal kırıklığı hali var bu kesimde.
Mahmutpaşalı dolarların düğünde damada atıldığını kabul mu etmiş
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1-Birisi kardan zarar etmiş.Yani serveti azalmış.Üzgün...
2-Diğerinin ise düğünü var altın alacak veya altın dolar -dolar borcu var.Dolar düştüğünde sevinçli..Dolar artarsa belki de aç kalacak.Ama diğerinin sadece konforu azalacak.
Bu açıdan bile baksan doların düşmesi vicdanen daha mantıklı.
Dolar 18 olunca ,tl için bu kağıt ne işe yarıyor denmesindense...TL nin güçlü olması bana göre daha itibarlıdır.
pimi çekilmiş el bombası misali,piyasalar..
hadi geçtim reelini bari enflasyon kadar faiz verirsin... her şey yerine oturur...
garip hezeyanlarla kurcalayıp durursan sonra böyle peşinden koşarsın, nasıl toparlasam diye uğraşır durursun...
sistem gayet basit... zorlaştırırsan herkes mutsuz olur...
Elbette mutabık. Ülkenin gerçeklerine uygun bir değerde olması toplumun geneli için iyi olan. Bende bunu isterim elbet maaşlı bir çalışan olarak. Hayat pahalılığı içimizden geçti.
Ama diğer kesimde esas para sahibi. Çok büyük bir servet azalımı yaşandı o cenahta. Kardan zarar diyelim. Bu paranın piyasaya akmasını bekleyen kesim içinde sıkıntıya soktu işi. Parası olanın daha çok parası olacak, bunun bir kısmı piyasaya çıkıp ev-araba-arsa alacak, fiyatlar iyice uzaya çıkacak, alan-veren memnun, geri kalan mağdur olacaktı.
Alacak olan kadar satacak kesimde üzüldü. Yeni yetme müteahhit bir oğlan var tanıdık babadan zengin misal. 1+1 işine girişti büyük site yapıyor yaza bitirecek. Hocam Alamancılar gelsin Euro zaten 20 üzeri bunları takla attıracağım onlara diye geziyordu. Şimdi üzgün :)