Düğün hazırlıkları vardı oğlan ve kız tarafının tahmini harcadığı para 450*500 bin. Bu şartlarda düğün nasıl yapılır. Bizim kurşun ilk çocukta bitti. İkincisini hayal etmiyorum
Printable View
Düğün hazırlıkları vardı oğlan ve kız tarafının tahmini harcadığı para 450*500 bin. Bu şartlarda düğün nasıl yapılır. Bizim kurşun ilk çocukta bitti. İkincisini hayal etmiyorum
Seçimde sonra KK kazanır Şaban ile Memati yi karşısına alır. Getir evladım bütçeyi ekonomiyi bir anlat bakalım der. Bu ikisi başlar anlatmaya. Efendim biz heterodoks, tetradoks, hipersonik bir politika izledik vatandaşa gözümün içine bakın dedik. Vatandaşta gitti gözümün ( t ile ) içine bakmış o sebeple efendim rezerv eksi 120 milyar dolarcik. Bütçe açığı bu sene 3 trilyon. KK oğlum parayi ne yaptınız. Bunlar: efendim biz eş dost akraba yandaş yedik size maaş ödeyecek kırıntı bile bırakmadık. Deprem yardımlarını bile yedik. Matbaa da kağıt kalmadı efendim para basmaktan. Sonra KK kara kara düşünür.
Bunu bu ülkede kaç kişi bilir , duyduğu halde algilayabilir veya idrak edebilir sorun burada , "Nas var, faize karşıyım , benden başka bir şey beklemeyin " lafı arkasında gösterge faiziyle roll over yapılan kredi maliyetinin artmaması isteği var .
Bunu anlayamayan problemin buradan buraya geldigini idrak edip karşı çıkmayan bir ülke insanına herşey layıktır . Muhalefette de bir sürü ekonomist var oradan da duymadım , ciddi bir çıkış , hiç bir yerde doğru dürüst açıklama , karşı hamle olmadı .
Hala da anlaşılması mümkün değil , idraksiz bir toplumuz .Fransa gibi değiliz , 2 yıl emeklilik yaşına bile tepki nasıl geliyor o yüzden pandemi deriz , evet etkisi var yüzde 10 , petrol pahalı deriz bir şeyler uydururuz savaştaki Rusya Ukarayna da nasıl bizdeki enflasyon yok anlamayız .
Şimdi de hem muhalefet hem iktidar maaşa zam yapma dersine girmiş biri 15 vereceğumm dese öbürü 30 diyor halbuki ertesi gün simit 20 olacak a be akılsızlar bu çözüm mü , boyle ...d..te. böyle don .
Sinan Ogan da asgari ücreti 30 bin yapacak mış bak işte kazanamayacak biri ateşi körüklüyor kendi bakanlık vb alacak o muhtemelen ama konuştuğu laf buharlı tren atescisl
En büyük banknot 200 Lira ile 1 kg et alınamayacak durumda ekonominin son durumu.
Dr. M. Murat Kubilay
Merkez Bankası turuncu alarmda. Döviz talebi engellenemiyor, TCMB rezervleri yine tarihi dibe yol alıyor ve mevcut faiz politikasında bir değişim olacağına dair sinyal verilmiyor. Bu ortamda nisan ayı atlatıldıktan sonra, seçimlere kalmadan mayıs ayında yeni şok yaşanacak.
TL ve döviz cinsi kredilerde artış sürüyor. Enflasyonun yine kontrolden çıkacağı ve dövizin ucuz kaldığı beklentisiyle TL tercih edilmiyor. Döviz satışı engellemeleri sadece kötüleşmeyi yavaşlatıyor. Kapalıçarşı'dan fiziki döviz toplanması sermaye kontrolü endişesini yansıtıyor.
Mehmet Şimşek'e dair beklentiler bu kötü gidişata pansuman için kullanılmak isteniyor ancak sonuç vermiyor. TCMB'nin satılabilir rezervleri mayıstaki seçim öncesinde bir anda tükenebilir. KKM hacmi rekor kırsa da buradan gelen döviz de dış ticaretteki devasa açığı kapayamıyor.
Son 5 yılda 5. kez bu hale düştük. Temmuz 2018'de ani faiz artışı ile kurtardık. Kasım 2020'de Bakan Albayrak görevden alınarak uçurumdan döndük. Aralık 2021'de KKM ile devletin vergi gelirlerini taahhüt ederek durumu öteledik. Haziran 2022'de de sermaye kısıtlamaları geldi.
Şapkadan çıkacak başka tavşan kalmadı. Rusya, Katar, BAE ve S. Arabistan'dan destek sağlanırsa kötü senaryo yine ötelenebilir. Fakat rekor dış açık ve yastık altına altın talebi ortamında yeterli olmayabilir. Bundan sonra ya daha önceki 4 adımdan biri atılacak ya da felaket.
Tabii bir yol daha var, iktidar değişimi. Son dönemde bu olumsuz gidişata rağmen Türkiye'nin yurt dışından eurotahvillle borçlanma kanalını açık tutan, bu beklentiydi. Arada ulusal değil uluslararası yargı olduğu için alacaklılar da görece rahat. Bundan başka döviz girişi yok.
Döviz kurunda olası patlama seçim öncesinde de yaşanabilir. Seçim ikinci tura kalırsa veya ilk turda Kılıçdaroğlu kazanırsa, görev teslimi esnasında da benzer bir durum yaşanabilir. 128 milyar dolar heba edilip akılsız para politikası uygulamanın sonucu bunlar.
Tabii döviz yoksunluğu sadece kur sıçraması getirmiyor; zorunlu ithalatta aksama ve haliyle bazı temel tüketim maddelerini bulamama ihtimali var. Yine sanayicilerin de ara malı alamaması ile üretim durabilir, tüketici paniğiyle süreç hizmetler ve bankacılık sektörüne uzanabilir.
İktidar ve muhalefet arasında bir fark yok diyen akılsızların artık gerçeği görmeleri veya bildikleri gerçeği kabul etmeleri gerekiyor. Türkiye'nin heba edeceği birkaç hafta dahi yok. İlk turda dönüşüm sağlanmalı. Çünkü mesele kimin iktidar olacağından da ötede.
Son olarak mevcut sistemin yarattığı dev dış açık, başka ülkelerden swap dilenme, dış politikada ilkesiz hamleler, konut fiyatlarının sıçraması, öğrenim kredilerinin patlaması, herkesin asgari ücretli hale düşürülmesi ve vatan topraklarının dolar için satılması da unutulmamalı.
Bırakabilirsin nokta com, sigara gerçekleri nokt a com tvlerde çatır çatır reklam veriyorlar. Eğer bunların arkasında sigara firmaları yoksa dünya alem onları öpsün
Keşke bu dayı önceden de 3 yıl önce mesela sağlam bi şekilde böyle konussaydi , veya o konuştuysa başkaları da aynı ağızdan konussaydi ,
Şimdi iktidar muhalefet arasında fark yok diyen iktidar yanlıları var bir de iktidar ve muhalefet arasında bayağı benzerlikler var diyen muhalifler var , ikisini birbirine karıştıran bir adamın fikrine güvenmem ancak neticede iktidar veya muhalefet meselesi değil sorun tek adam rejimi mi yoksa çoğulculuk mu tercihi .Bunu anlatmak yerine yine Ali Veli kavgası konuşmak yazık.
Bilmeyenler için
,,,,,"Çoğulculuk , Yasalar, azınlık hakları, kuvvetler ayrılığı gibi etmenler çoğulcu demokraside alınan kararları sınırlandırırken çoğunlukçu demokraside, çoğunluğun aldığı kararlar sınırsız ve mutlaktır."
Köylü mantığı ile yürümeden bir kez doğru iş yapalım bu arada ben de bir köy kökenli aile mensubuyum. Bence şu an K.K. bu kadar şahısla birlikte yönetim açısından bu görüntüyü verdi sıra bilahare sistem değişikliğinde o zaman hukuk da doğru işlerse bu badireyi kolay olmasa da atlatırız diğer türlü atlatamayiz.