Bu milleti aclik degil alismis oldugu tokluk oldurecek [emoji3]
Printable View
kesin karantina gerekiyorsa herkese sıra numarası verirsin..default olarak.. bir de ayrıca "ben o saatte değilde şu saatte çıkabilirim" diyenler içinde bir "yedek" plan oluşturursun.. hepsi , mesela, e devlet üzerinden..veya polis karakolları üzerinden..veya başka bir formülle.. şu saatte dışarı çıkıp ekmek su filan alabilirsin.. ama onun haricinde yasak şeklinde genel hatları çizersin.. olay herkes için net ve şeffaf olur..
mobilizasyonu disiplin altına alırsan marketler de açık olur.. önemli olan mesafelerin korunmasıydı onu yapamadılar.. ben migros ta bugün kaç tane müşteriyi görevliye şikayet ettim mesela, maskesini burnuna takmamış sadece ağzını kapatmış..genel bir disiplin problemi var..
Bugün dedim ya kargoya gittim bana dedi ki il içi yada dışı 1 haftaya ancak gider oha dedim arabamla ben götüreyşm il içi 1 saat sürmez götürürse götür millet iş bırakıyor sağlık var işin ucunda tamam ihtiyaç var ama evde karıya çocuğa bulaştıran hastanelerde sakat ne yapacak acaba her şey sıkıntı çözüm vatandaşa 2 haftalık stok için zaman ve 1 aylık maaş o zaman sorun kalkar ne kredi ötele ne kredi çek ne başka bir şey
cb sisteminde kararlar hizli aliniyor biliyosunuz asdffaf.
imamoglunun anladigim kadariyla karardan onceden haberi yokmus. haber verilmemis aciklamasindan o anlasiliyor.
suleyman soylu nun soyle bi aciklamasi var , sozcu gazetesinde ;
"Akşamüstü sayın cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde hafta sonu itibariyle 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Vatandaşlara çağrım şudur, bir telaşa gerek yok." https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem...amasi-5740202/
icisleri bakaninin da acaba aksamustu mu haberi oldu karardan ?
Herkesin bir kansere yatkınlık ya da direnç derecesi vardır diye düşünüyorum. Kimi 3 paket sigara içip kanser olmazken himalayalarda keşiş olup sigara görmeden akciğer kanseri olan insan var. Bunu tek kişiye indirerek çözemezsiniz, sigara içmek akciğer kanserine yakalanma riskini oldukça artırır cümlesi ise kesin doğrudur.
Bu aksam cok kotu oldu lan. Su iki saatlik zaman diliminde cok sey degismis olabilir maalesef.
https://twitter.com/nocontexturks/st...428380678?s=19
Bunlar var mı tv de