Şuan piyasa fiyatlamasi olarak bakinca dediginiz rakamlar yaklaşık olarak doğru çıkabilir. Çünkü hisse baya yükseldi
Printable View
Mehmet hocam Özsermayeden bahsederken hep sermaye dediğiniz için kafa karışıklığı olabiliyor..Bildiğiniz gibi THY nin sermayesi 1.380 milyar Özsermayesi ise 6 aylık bilançodayaklaşık 135 milyar idi.şimdi 25 milyar kar gelse 160 milyar eder buna birde kar veya zararda yeniden sınıflandırilacak birikmiş kazanç kaleminide eklersek buda yaklaşık 30 milyar gibi gelir..9 aylık bilançoda ÖZSERMAYE 190 milyar olacaktır..Bu durumda defter değri 137 lira olacaktır .. Eğer sayın Antepli nin kar tahmini doğru çıkarsa özsermaye 200 milyar olur ve defter değeri 145 liraya ulaşacaktir .. Eğer Trend bu şekilde devam ederse..yıl sonu Özsermaye 260-270 milyarı bulabilir..Buda defter değerini 200 tl ye ulaşması demektir.. Enflasyonun %80 lerde olduğu ülkemizde bu değerler çok yadsılanmamalı..
ÜNLÜ YATIRIM, 3. çeyrekte 25 milyar 564 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
AK YATIRIM, 3. çeyrekte 24 milyar 232 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
YAPI KREDİ YATIRIM, 3. çeyrekte 26 milyar 921 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
GARANTİ YATIRIM, 3. çeyrekte 24 milyar 541 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
İŞ YATIRIM, 3. çeyrekte 24 milyar 371 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
TEB YATIRIM, 3. çeyrekte 25 milyar 632 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
VAKIF YATIRIM, 3. çeyrekte 22 milyar 957 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
Böyle kar yapan bir şirkette her gün aynı senaryo uygulanıyor. (Sabah yukarıdan aç, yukarıdan satılanları topla, sonra da fiyatı aşağılara (eksiye) düşür.. Amaç; ky ları korkutup malları toplamak olsa gerek. Sonuç; böyle kar açıklayan ve geleceği parlak olan kaç tane şirket var? Ve de her gün bu senaryoları uygulasalar da hissenin şimdiki fiyatı belli. (Daima yükselişte) Bekleyen kazanır. ytd
Hocam rakamlarınızı biraz fazla buldum. Nedeni ise 6 aylik gecen bilançosunda zaten 9 milyar kâr vardı ama özsermayesinde 105 milyardan 135 milyara çıktı yani 30 milyar artış yaptı.
12 nci ayda gelmesi beklenen bilançoda ise 6 aylığın benzeri gelmesi yüksektir ihtimaldir bence
Şimdi günümüzdeki hesaplamaya dönersek
Sadece özsermaye uzerinden gidicem.
Şuan 135 milyar özsermayesi
2 kasim da gelmesi beklenen yaklaşık özsermayesinde 50 milyar artış olabilir diyorum(25 milyar kâr vede kur farki olarak 25 milyar desek toplam 50 milyar) Yani özsermayesi toplam 185 milyara çıkabilir
Yıl sonu bilançosu 6 ayliga benzer gelecek demiştim. Yani özsermayesi yıl sonu bilançoda 30 milyar artış yapsa yıl sonunu 185+30=215 milyar ozsermaye ile kapatmasıni bekelerim.
Bu da yil sonu için 1 hisse icin defter değeri nin yaklaşık 155 TL gibi bir fiyatlara geleceğini tahmin ediyorum. Artık hareketli günler yaşayacağımızı düşünüyorum
(2023 sonuna kadar devam eder bu şekilde)
Benim beklentim bu yönde.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Lufthansa havacılık şirketi de kendine gelmeye başladı. Medya haberi aşağıda
MenüANA SAYFASON DAKİKAPİYASALARHALKA ARZHİSSE ÖNERİKRİPTOALTINDÖVİZENERJİYAZARLAR
DİĞER
HABERLERŞİRKETLERGrev kararlarıyla sarsılan havacılık devinde kar beklentisi yükseldi
06:4318 Ekim 2022Grev kararlarıyla sarsılan havacılık devinde kar beklentisi yükseldiLufthansa güçlü yolcu talebi sonrası 2022 yılı için kar beklentisini yükseltti.A+A-
Almanya'nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Lufthansa, güçlü yolcu talebine işaret ederek 2022 yılının tamamı için kar beklentisini yükseltti.*Daha önce yaptığı açıklamalarda 2022 yılında faiz ve vergi öncesi düzeltilmiş karının 500 milyon euronun üzerinde olacağını tahmin eden Lufthansa, bu beklentisini 1 milyar euronun üzeri şeklinde revize etti.*2022 üçüncü çeyreğe ilişkin ön sonuçlara göre Lufthansa'nın cirosu 10,1 milyar euro ve düzeltilmiş gelirleri 1,1 milyar euro oldu.*Üçüncü çeyrek için kesin sonuçlar 27 Ekim'de açıklanacak.*Kaynak: Grev kararlarıyla sarsılan havacılık devinde kar beklentisi yükseldi
Kâr beklentisi 2 katına çıkarmışlar. 1 hafta sonra açıklanacak mış bilançosu. Bu baya iyi bir haber havacılık için. Bize de artı katkısı olur. Çünkü yatırımcılar havacılık hisselerine yönelmeye başlayacak dunya piyasalarında
Havacılık yatırımcı çekmeye devam edecek muhtemelen.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Teşekkürler hocam. Şöyle bir yoklayayım dedim. Ortakların içinde herkes benim gibi trendci ve teknikçi mi diye soru sordum, maşallah sorudan sonra temelcilerin analizlerini görünce sevindim.
Bu arada tarihi dolar zirvesini geçti. Dediğim gibi bu karlarla dolar hedefi neden 10-12 dolar olmasın ✈ YTD
ÜNLÜ YATIRIM, 3. çeyrekte 25 milyar 564 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
AK YATIRIM, 3. çeyrekte 24 milyar 232 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
YAPI KREDİ YATIRIM, 3. çeyrekte 26 milyar 921 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
GARANTİ YATIRIM, 3. çeyrekte 24 milyar 541 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
İŞ YATIRIM, 3. çeyrekte 24 milyar 371 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
TEB YATIRIM, 3. çeyrekte 25 milyar 632 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
VAKIF YATIRIM, 3. çeyrekte 22 milyar 957 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
YATIRIM FİNANSMAN, 3. çeyrekte 20 milyar 942 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
ZİRAAT YATIRIM, 3. çeyrekte 22 milyar 204 milyon TL kar beklediğini açıkladı.
DENİZ YATIRIM, 3. çeyrekte 20 milyar 742 milyon TL kar beklediğini açıkladı.