Merhaba, emeklilik fonları nedir ya kimdir bunlar Allah aşkına, petun onun elinde resmen. Birçok hisse de aktif rol alıyor tahta yapıcı resmen.
Printable View
baktım düşeceği yok biraz aldım:) temettü veren şirketler haricinde alım yapmak istemiyorum artık, temettü hisselerinde düşüşler bile bir ganimet gibi oluyor, temettü vermeyen şirketlerde isterse 10x yapsın pek bir hayrı olmuyor, az olsun temiz olsun temettü ile olsun,...
uzun zamandır takip ediyordum, biraz düşmesini bekliyordum, düşmeyince dün aldık, bugün hemen düşürdüler:) neyse artık biraz daha düşerse gene ekleme yapacağız artık... gözüm üzerinde:)
EUR Bont Borcu çok
Büyük bu ortama da
Çevire bilecekm
Holding de para yok
Para yok Borç çok
Yatırım tavsiyesi değildir.
İroni
SM-A750F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hacı bunlar bu yaaaa
Bunlara Güvenip para yatıranlara
Yazık .
Gerçi K/Y cı kalmadı ya
Y.t.d ironi Bu yazı Bu benim yorum kimseyi bağlamaz.
ne yaptılar ettiler 6 nın altına düşürmediler, aşağılara gelirse güzel alım fırsatı olacaktı, belki de 7 yi kırıp yürüyecek arkasından baktıracaklar gibime geliyor, düşerse alırız biraz ama çıkarsa da elimizdekilerle idare edeceğiz artık...
Paraşütleriniz sıkı bağlayın
Y.t.d
İnişe mi geçecek paraşüt açacak sayın terzi?
özellikle pınar süt bugün enteresan işler yaptı bizim petun da biraz da yalandan ona uydu galiba, bir şeyler var ama ne olduğunu anlayamadık, bizim pınarlar kabuğunu mu kıracak, yoksa büyük deprem öncesi artçı depremler mi yaşadık? zaman gösterecek..
bu arada geçen 2 gün önce rüyamda petunun 9,20 lerde olduğunu gördüm. birazını satmışım, neyse Allah'tan hepsini satmamışım diyorum:) hayır olur inşallah:)
rüyanız hayır olsun da umarım tersi çıkmaz...yıllardır beklenen bedelsiz gelirmi acaba söyle %150 bedelsiz falan...
bedelsizin esas olarak etkisi olmasa da hisseye derinlik kazandırması için çok iyi olur zaten hissemiz sıg büyük bir fon girmeye çekinebilir yüklü alım ve satımlarda tavan taban gidebilir malumunuz...bu sene %50 bedelsiz 50 kuruşda temettü verse tadından yenmez...
Yaşar Bank batı borç bunlara
Kaldı
EUR Bont borcunu cevirebilecklerimi !!!!
Bide kendi borçları var
Yatırım tavsiyesi değildir İroni bu yazı Bu benim yorum kimseyi bağlamaz Her
Doğru luk payı var .
Petunun borcu var .diğer sikretlerine
Göre daha az, bu doğru.
EUR Bont borcuna petun kefil
Yani bu borca garantörlerden birisi de
Petun kar edecek
Diğer şirketlerde kar edecek ki
Bu borç ödensin.
Yaşar Bank batığı zaman bu borç
Bunlara kaldı bu anlatımlarımın
Hangisi yanlış
Yatırım tavsiyesi değildir İroni bu yazı Bu benim yorum kimseyi bağlamaz Her
Paranı emanet etiğin kişiler
Dürüs olmalı
Y.t.d ironi
terzico paranı emanet ettigin kişiler dürüst olmalı demişsin valla petun 2005 yılından beri düzenli temettü ödüyor bunlar dürüst degilse kim dürüst...emeklilik fonları aylardır mal alıyor düzenli temettü verdigi ayrıca bistin defansif hisselerinden biri oldugu için...sen sanırım dyo yada viking de zarar etmişsin o yüzden böyle saçma sapan ironiler yapıyorsun...
Şüpheci kimse adlı yatırımcının yazısından alıntıdır...
Sunulan bilgilere göre Yaşar Holding, ismi belirtilmeyen banka/bankalardan ilave 100 Milyon Dolar kredi limiti elde etmiştir. Yedi yıl vadeli olan kredi limitinin faiz oranı, Eylül ayında yeniden fiyatlanmak üzere %6,75'tir.
100 Milyon Dolar'lık ilave kredi limitinin bir kısmı ile 44 Milyon Dolar değerinde Eurobond geri alımı, Temmuz ayında, yapılmıştır.
Elde edilen ilave kredi limiti yanında Yaşar Holding, 150 Milyon Dolar'lık gayri nakdi kredi de elde etmiştir. Gayri nakdi kredi teminat mektubu mu, akreditif mi? Bilemiyoruz.
İşin can alıcı noktaları ise gayri nakdi kredi ve ilave kredi limiti toplamı olan 250 Milyon Dolar, Yaşar Holding Eurobond miktarı ile aynı olup, kullanım vadesi de Yaşar Holding'in eurobond vadesi olan Mayıs 2020'den bir ay öncedir.
Birisi lütfen bana açıklasın. %8,875 faiz oranlı Eurobond borcunu ödemede sıkıntı yaşayabileceği zamanında öngörülmüş olan bir firmaya nasıl daha düşük, %6,75, faiz ile borç verilir?
Yatırım tavsiyesi değildir.
hissemiz ilginç şekilde aşagıya düşmek istemiyor son zamanlarda olaganüstü şeyler olmaz ise 7 üzerine atacak gibi ay sonuna kadar...bu arada sanırım 9 aylık iyi gelecek...
Bugün 1 milyonluk hacim olmuş, epeydir hatırlamıyorum bu kadar hacim olduğunu, bence ümit verici, ayrıca 7 üzerine atar ve kalıcı olursa yukarı hızlıca yönelmesini beklerim, borsada düşüşler genelde uzun zaman sürer ve yükselişler daha kısa sürer genelde böyle olur, borsada satım yapmayı bıraktım artık, uygun ve karlı gördüğüm temettü veren hisseleri topluyorum, petun temettü hisserleri arasında belkide en ucuzu, daha ucuzunu hatırlamıyorum, çok fazla düştü, ama temettüden de vazgeçmediler elbet bir gün toparlaaycaktır, hatta benim için uzun bir süre daha fiyatı artmazsa daha iyi olacak,
Mevcut fiyatlarla son verdiği temettüye göre oranı %11,8 fena değil... gıda sektörü olarak en güvendiğim şirketlerden biri, mevcut temettü oranı ile 500 000 TL ye yılda yaklaşık 60000 TL temettü veri aylığa vurursak yaklaşık 5 000 TL getirisi olur, ev alıp kiraya vermekten çok daha iyi, hisse fiyatının artması halinde ise getiri çok daha büyük olabilir.... Borçluluk oranı düşük ve katılım endeksine de uygun, tek sorun hisse fiyatı 5 yıl önceki fiyatların da altında, yaşar grubu borçları ciddi baskı oluşturmuş görünüyor, yaşar grubu borcunu bir şekilde ödeyip şirketlerine zarar vermemesini ve kamuoyunu da doğru ve şeffaf bir şekilde bilgilendirmesini bekliyoruz, zira yatırımcılar bilgi eksikliğinden dolayı ciddi zarara uğruyor...
16 sene önce ciro/piyasa değeri oranı 10 iken, bugünlerde 2,5
bunun sebebi ne, 2003’e kıyasala neden bu hisse x4 ile fiyatlanıyor?
ne konuda bu kadar ciddi gelişim sağladı?
hissenin değerlemelerini beğeniyorum ama bu sebepten almaya çekiniyorum
Benimde takibimde ama alamıyorum sebebide çok daha iyi şirketler daha uygun fk da. Ayrıca gıda fiyatları bir an-da artmıyor maliyeleri yansıtması üzün sürüyor dolar kuru stabilleşirse hissenin karı tahmin edilebilir hantal büyüyen bir şirket çimentolar gibi temettü alıp nakit akışı sağlamak için alınabilir o da uygun fiyattan gördüğüm kadarı ile tesettürün 9 katı kadar fiyatlanıyor ytd.
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
evet daha ucuz gözüken şirketler çok, çok fırsatlarda vardır, ama gıda sektöründen de hissemiz olsun diye buralardayız, temettü ve fiyatının çok düşmüş olması cazip geliyor bana, eski seviyeleri olan 10 TL leri görmesini bekliyoruz tabi ne kadar sürer bilemiyorum, yıl başından bu yanada %50 de yapmış ama hala ucuz neticede... neredeyse tüm BİST de aynı durumda gerçi, bizim nasibimiz buradaymış demekki:) bende ayrıca Ereğli ve Aselsan da var hepsi ucuz ama temettü olarak Ereğli Isdemirden sonra Petun geliyor benim gözümde fiyatı ucuz olarak tabi..tabi ki şahsi kanaatim bu yönde yatırım tavsiyesi değil kesinlikle..
9 Aylık kâr 30 milyon
Y.t.d
Bencede güzel kâr
Y.t.d
nötr bir kar...Yalnız geçen sene ki 2018/9 aydaki karda Öz kaynak Yön.Değerlenen yatırımlar 11 milyon iken bu sene 2019/9 aylıkta 177 bin TL haliyle kar aslında geçen 9 ayla aynı (2018/9=41 Milyon)(2019/9:31Milyon) satış gelirleri ile maliyetler ise %4 civarı artmış...iyi yönetilmiyor gibi...
Dogru nötr bir kâr
Düzeltiyorum
Y.t.d
3.çeyrek açısından bakarsak gayet güzel kar.Esas faliyet karı açısından bakarsak tüm yıl içinde iyi. 9 aylık açısından bakarsak esas faliyet karı 34 milyondan 40 milyona çıkmış.
Geçen senin çeyreksel karı nette 13 milyondan bu yıl 18 milyona çıkmış.Esas faliyet karı ise 12 milyondan 19 milyona çıkmış.Çeyreksel kar artış yüzdesi bu ortamda gayet güzel.ilk üç çeyreğin en iyisi bu çeyrekte.
Tüm yaşar holding şirketleri içinde en iyi bilançoyu Petun açıkladı bence. Bist yansımasınında pozitif olacağını düşünüyorum.
YTD...
Sayın terzico;
'Bencede güzel kâr...'
sonra
'Dogru nötr bir kâr...'
demekle aracı kurum uzmanları gibi çok hızlı bir değişiklik olmuş.
Sayın Extreme katılıyorum.
önemli olan hissenin pazartesi vereceği tepki..
bekleyelim görelim.
YTD.
malesef hissemize ait bir uzman aracı kurum vs. analiz yorum hiç bir yerde bulamıyorum, pek kimse ilgilenmiyor sanırım, gerçi benim için 0,8-0,9 TL civarı bir temettü vermesi yeterli ilk etapta, ama karlılığın artması da lazım orası kesin tabi son bu yıl genelde bir daralma var genel olarak, en azından bu yılı geçen yıla yakın bir performans ile kapatmak da başarı sayılabilir...
kar fena degil bu ortamda, emeklilik fonlarının niye bu kadar aldıgı belli oldu şimdi, son çeyrek çok süpriz yapmaz sa seneye de 65 kuruş civarı temettü verebilir...
Açıklanan bilanço geçmiş yıllardaki normal bir bilanço,bir heyecan yaratacak rakamlar yok.Ancak hem petun özelindeki 6 aylık bilanço,hem de Türkiye ekonomisindeki normal olmayan bir dönemi geride bıraktık,bu bakımdan hem petun hem borsa genelindeki diğer senetler çok ucuz seviyelerde...
Açıklanan 9 aylık bilanço bir normalleşmenin ilk adımı olursa kısa ve orta dönemde %50 lik artış potansiyeli var,ama "süper bilanço" denebilecek bir bilanço değil...yani pek ala yerimizde sayabilir,hatta "beklenti bitti" düşüncesiyle bir miktar geri gelmek bile mümkün..
Özet: heyecan yapmayın,panik alım satımdan kaçının...
Bu Yaşarlar Yaşar Bankı Battırdı borçlara şirketler
Yıktı.
Eskiden Çok rekabet yok du
Şu an bir sürü güzel şirket ler
Var zaten yönetim
Basiretsiz beceriksiz.
Yönetim zate üç başlı
Başarılı değil.
Adamlar Tuborgu satılar
Şimdi o sarıkları Tuborg
Bunların bütün şirketlerine
Bedel
Bunlar bu kadar basiretsiz çok
Basit .
Yatırım tavsiyesi değildir İroni bu yazı Bu benim yorum kimseyi bağlamaz Her kes birey dir