Kentuf almamış, ben almadım :) forumdan kaç kişi kaç lot alacak..
Patron tayfası kendi kendine fantazi mi yapıyor aq ç...
Sayın kentuf vaktiniz varsa amsterdam a da geçin:)
Printable View
Kentuf almamış, ben almadım :) forumdan kaç kişi kaç lot alacak..
Patron tayfası kendi kendine fantazi mi yapıyor aq ç...
Sayın kentuf vaktiniz varsa amsterdam a da geçin:)
Bugün adet yerini bulsun diye 50 adet aldım.ileriki günlere mermi bıraktım.ytd.
Gelen temettüyü bireysel emeklilikliğe aktardım [emoji16]
ONEPLUS A5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bende sembolik 10 tane aldım :)
yahu kim olacak kendi kendilerine fantezi yapmışlar bellki
yalnız şöyle bir durum var
eve giderken ağaların kullandığı arabadan ikiyüz tanesi nuh çimentoyu kökünden alıyor
insan iki dakika düşünür ve derki bir yerde hacim yapıp mal toplayandan malı isterken aynaya bakar
ben kaç parayım kardeş der
ben size diyeyim o onardığınız bacalara fırınlara harcadığınız paranın sekiz katındasınız
limanın değerinin yarısındasınız
gerçekte ettiğiniz karın 4 katındasınız
bebekte evin fiyatı 5 milyondan 1 milyona düşmez ama
borsada şirketin değeri 5 ten 0.01 e düşer ve bu düşerken sebep
ekonomi falan değildir genelde insan faktörüdür.
akinolu dedemin bir lafı vardır...
….. sonra söylerim .:party:
sayın kentuf amerikaya çimento ihracatı 50% den fazla ve dünyaya 70% artmış hani deniz yolu ile ihracatın 22% sini ve total çimento ihracatının 10% değerini bunlar yaparmış yoksa zararına mı ihracat yapıyorlar pazar edinmek için aklımda deli sorular bunlar yoksa bilanço ile oynuyorlar mı tim ve tçmb verilerine baktım yorumlarsanız sevinirim
asla yatırım/batırım tavsiyesi değildir.
sn supi bunlar ayrı şekil amerikaya gönderirler
suriyeden gelen talebe hayır derler
ben o konuların derinlemesine girmem işimde değil
beni gayrimenkulleri şuan ilgilendiriyor
fabrika full çalışıyor gece mesai falan yok
gardı almışlar tatlı tatlı kimseyide fazla yormadan bu seneleri atlatalım düşüncesindeler diye düşünüyorum.
100 milyon tl civarı kar bile başarıdır bence 2019 için ki bunu her çimento fabrikası yapamayacak
ihracat için daha kalifiye elemanlar almaları lazim
mevcut vatandaş işe bu işler olmaz bunu güzel usturuplu dilde genel kurulda dedim
eleman alacakmısınız diye sordum.
bu kurla ihracat çoşar isterseler.
İsteseler herşeyi coştururlar da..
*daha iyi piyasa koşullarında yapmadıklarını şimdi hiç yapmazlar..
*bu şartlarda yapacak olsalar bile biraz daha süründürür 8 lere getirip ufak ufak silkeleyip(silkelenecek var mı onu da bilmiyoruz ya) hareket eder belki. Daha önce 12 13 lerde zor yapardı.. Şimdi 8 lerde rahat döker..
*6 TL den %100 bedelsiz verse.. 3tl..ordan 10 lara çıkarsa bal kaymak.. (tamamen aç tavuk tahıl ambarı tavsiyesidir :)
Temettüyü likit fonda bekletiyorum, eminim ağalarda faize bağlamışlardır, piyasada güven bunalımı var, ne zaman düzelir belli değil, yükselişleri satış fırsatı görüyorlar, hoş biz uzun vade düşünüyoruz ama göz göre göre eriyen birikimler insanın canını sıkıyor, güven ortamı sağlanana kadar eldekilerle yetinmeye devam, nereye kadar salacaklarını bilemediğim için kendi adıma maliyet düşürücü alımda pek mantıklı değil bu ortamda.
bende alım yapmaya devam ediyorum elime para geçtikçe. belli bir hedef koydum kendime lot olarak ona ulaşınca artık kenara çekileceğim. o zamana kadar bana ne kadar alım fırsatı verir bilemiyorum.
Yeterince lotum var.. Eskiden ben de temettüyü kağıda yatırırdım. Artık yeter.. Hisse fiytnn aq heryıl temettü versin. Kira gibi/bes gibi çalışıyor bana artık..Ha olur da değerlenir se ne ala.. Ama tavsiyem çok da açgözlü olmamalı hisse alımında.. Bu aralar faiz getiri oranları iyi.. Piyasa toparlanmaya başladığında alım yapılsa daha karlı olabilir.
reis haklısın fakat ben pek faizi sevmiyorum. esasında en doğrusu sizin dediğiniz. 2019 yılını en azından alımla tamamlayıp sonra kenara çekilip izleyeceğim bakalım. inşaallah bende sizler gibi yeterli lota ulaşırım. ayrıca portfoyun çoğunluğu temettü kağıdı gibi.
böyle arıza tahta yapıcılar olmasa bu hayat hiç çekilmez.
paranın eflasyonunu unutmuşlar
unutmaya da devam etsinler bence.:party:
200 milyon usd kelepirdi.
140 milyon usd dahada kelepir üstüne para
bu gidişle 100-90
hatta dövizde beklenen develüyasyon olursa 70-60 milyon usd
para kuş oldu.
valla default bekliyordum ama bu kadar çabuk beklemiyordum.
Allahtan limanımız var biner uzar gideriz .:party:
alıcılı piyasada Nuh a bakan yoksa vay halimize satan hala satıyor 10 lardan düştü hala satıyor kaç yıl önceki fiyatlara geldi yüzüne bakan yok çok garip ????????????
temettüyü de içç ettiler namuzsuzlar
mirascının 3.300.000 lotu olup satışa koyanın hala malı bitmemiş belli mirascının ne zaman bitirecek bu malı??? bitse tahta rahatlayacakta bir türlü bitmedi ama son malları kaldığı kesin..malı bitsede kurtulsak adilerden
Dolar bazlı NUH Abemin grafiği beaaa! :whistling:
https://i.hizliresim.com/bv8azn.png
eskiyapan abem yine alıvermiş.
28.05.2019 - 28.05.2019 tarihinde NUH ÇİMENTO SANAYİ A.Ş. payları ile ilgili olarak 5,9182 - 5,9182 TL
fiyat aralığından 132.515,28 TL t
yaklaşık 22.400 adet cıvarında.
S400 meselesi, Amerikayla ilişkilerin gerilmesi ve olası yaptırımlar geriyor piyasayı, bunlar netleşmeden cacık olmaz. İç piyasa zaten bitik birde en çok ihracat yapılan ABD piyasasıda kaybedilirse o grafikteki 0,30 $ bile görülebilir, tabi o durumda $ kaç lira olur, biz kaç lira oluruz bilemeyiz. Bunlar en kötü senaryo, inşallah olmaz, yaşayıp göreceğiz artık.
Alım yaptıkları tarihlerde de bir pştlk olduğunu düşünüyorum.. Borsa yükselmiş, hisse düşmüş, patron alım yapmış...
Evet 5,91 ortalama ile alım yapıyor ama günün en düşüğünden kapattırıyor, alış gösterip dağıtıyormu yoksa baskı yapıp toplamayamı çalışıyor anlamak mümkün değil.
******** kağıt düştüğü yerden kalkamıyor
Yabancıların çimento fabrikalarını ucuzdan alma gibi bir ihtimal olabilir mi diye bir açıklama yapmış elemanın biri.. Bu uğursuza yabancı dalar mı..şahsi görüşüm bunun gibi çok şerfli patron şirketlerinin yabancıların eline geçmesidir..
üç ay önce İranlı bir amca elinde 200 milyon usd ile gezer iken
bunlar göltaşa 100 milyon usd çok ucuz diyorlardı kendileri o piyasa değerine geldi.
tahta yapıcı hayatının madiğini yemesine sayılı günler kaldı bence.:party:
bu şirketin
%1 i kaç para ??
binde biri kaç para ??
Piyasa 3 gündür alıcılı bizimkisi düşme derdinde bugün de eksi yada çok az bir yükseliş kaydedecek
Demekki amaç mal çakmak değil toplamak, yoksa bu endekste çok rahat 6.10-6.30 aralığında mal dağıtırdı, gerçekten sabırları zorluyor ama yapacak birşey yok, şimdilik patron onlar.
temettü parasıyla bizim gibi ky hisse aldı :) birde TEB aldı temettü parasını patronlar hisseye yatırmadı hissenin de temettü öncesine gelme isteğide yok...
Yıllardır aynı mevzu..
* Temettü parasını patronlar hisseye yatırsaydı şimdiye kadar uzaya çıkardı hisse..
* temettüleri geçtim, aldıkları maaşları bile hisseye yatırsalardı yine hisse buralarda olmazdı..
* yönetim gideri parasını geçtim, bankalardaki paralarının faizini bile hisseye yatırsalardı yine hisse buralarda olmazdı.
* hisseyi çok küçük hacimlerle aşağı çekiyorlar.. Çok büyük olmayan hacimlerle de yukarıları görür. Yeterki i.. lik yapmasınlar.. Hissenin tek derdi patronlrn i.... liği..
Ky temettüsünü hisseye bağlıyor. Patron da hisseyi neredeyse 1 sene eski yerine getirmiyor. Sonra neymiş düzenli temettü veren sayılı şirketlerdenmiş. HAMDOLSUN... artık yiyen varsa bu muhabbetleri.. ALLAH AKIL FİKİR VERSİN..
dün %2 ye yakın bugün % 3 borsa çıkıyor biz hala temettü de bölündüğünün altındayız çok güzel gemideyiz ne mal topluyorlarsa bizim gibi malları toplamışlar :)
kapanış 5,85 olacak o kesin gibi satanda tacirler hergün aynı teyyare
çimonto şirketleri içerisinde en karlı ve temettü veren şirketiz ama şu günde en az zar zor çıkanda biziz patron senin allah bela.. versin şu ramazan ayında bile herkesden beddua alıyorsun bravo sana :bravo:
Geçen hafta 5 liradan az birşey şişecam almıştım, 7 liradan sert düşmüştü bilançosu süper olmasına rağmen, tahminim bizim eşeği geçer bu gidişle, geçtiği gün satıp eklerim, 5 liradan Nuhcm eklemiş olurum 😀
yahu bunlardan bu kafa ile şirketin yarısını yakında alırlar
tahtayı adam oyuncağı yapmış
hırs küpü olmuş yazık
zaten öyle yapmamış olsa 140 milyon usd ye yakında
belkide daha aşğı değerlerde usd ye nuhu nereden alacağız.
Hisse aldım diyen patron şu ana kadar kap duyurularina göre yuvarlak hesap 85.000 cıvarı hisse almiş gibi. Alima devam edecek mi? Edecekse bakalım ne kadar devam edecek?
Ancak aracı kurum rakamlarında bunun karşılığı pek gorünmüyor mu?
Aynı aracı kurumda, tanıdık birilerinden alınan hisseler mi? Acaba?
Bir de hissenin fiyatını yükseltmeyecek bir taktik de var gibi mi ?
endeksin güzel çıkışına tepki vermese de kendi adıma sabırla bekleyeceğim :) isyan değil belli süre pozitif enerji vereceğim evrene :)))
Ziraat Yatırımdan bakıyorum, bugün itibariyle fiili dolaşım 15,29 yazıyor, 5-6 ay evvel %16 idi fiili dolaşım. Yavaş yavaş dolaşımdaki hisse miktarı azalıyor, sanırım bu iyi bir şey.