22 den bile alırız
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
22 den bile alırız
Birde alyağa kısa sürede 100 milyondan fazla özsernayenin nasıl bir eridiği araştırılsa.. (eski 40 milyondan fazla özsermaye, bedelliden giren 45 milyon, fabrika çarlıklarından gelen 60 milyon civarında kar)
Her kasaya giren artı değer ( bedelliden 45 milyon, varlık satışından 60 milyon) aynı üç aylık dilimler içinde büyük zararlarla eritildiği için bilançolarda remime miktarı bilançolarda netleşmiyor...
Ayrıca mahkeme farklı şeyleri kıstas alıyorsa, ARTI yatırım holdinin paraları genyth holdşn hisselerini peşin alma ve veresiye satma be daha sonra şüpheli alacak yapma üzerinden nasıl uçmuş,
Veya Krsan da şirketin varlıklarını eritecek şekilde şirket birleşimi tapmaya çalışmaları ama bunun SPK dan dönmesi..,
Ayrıca bunların yönetiminde borsadaki şirketler neden tarihleri boyunca hep faliyetlerinde zarar etmişler, fakşyet alanlarında yaptıkları cirolardan hiç bir artı değer oluşturamamıştır?
Dönemseli olarak okadar büyük beklentiler oluşturan demeç bildirim ve haberler olmasına rağmen, sonrasında şirketler hep zarar ederek ve özermaye eritmiş hep! Bu yaldızlı haberler bildirimler demeçlerle hisse yukarı flyattan büyük hacimler oluştuktan sonra şirketler tepetaklak olmuş ve hep zarar etmiş.
Yönetimlerindeki şirketler devralındıktan sonra bir zaman sonra hepsi YİP pazarına yuvarlanmış
mrblar dostlar hepsini satıp çıkacak kadar uyanık davranamadım ne yazık ki , birçoğunuz gibi ben de bekliyorum . cüzi bir satış yapmıştım en son 1.10 lata yükselişinde . hissemin %20 si gibi bir miktar. batıracaklarsa da batırsınlar bundan sonra zaten benden aldıklarını bana geri verme şansı yok ( psikolojik olarak )
alf_ist var grupta onu takip edin. Olumlu yazdığında bilin ki düşecek, olumsuz yazdığında yukarı gidecektir kağıt. Sadece Alyağ hissesinde yazan birisi kendisi. 26-27 kr’iken çıktı ben hisselerimi sattım dedi. Sonra kağıt yukarı gitti, hisse 68 kr’ları gördü. 40 kr üzerinde uzun süre hisse tutundu geçen çıktı hisse toplayacaktır beklediğinize değdi dedi hisse aşağı indi.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Sent from my iPhone using hisse.net
https://s16.directupload.net/images/190421/3kmtntyx.jpg
2 aylık takas
Paylaşımlar için teşekkürler cefaks, ara ara günlük alan satan paylaşımı yapan olsa sayfa biraz hareketlenir, herkes kenara çekildi yazacak birşey de kalmadı forum sessiz
İlken hacmi artınca dolaşımdaki payı arttırıyorlar. Bir hisse sahibi kendi hissesine güvenmiyorsa başkası nasıl güvenebilir. Benim anlamadığım hisseyi yükseltseler daha çok hisseye ilgi artar. Ama neden buralarda patron hisseyi tutar anlamış değilim. Ytd
Gene iyi %20 sini satmissin, ben sadece izlemekle yetindim çıkarken de düşerken de. Bilmiyorum artık bizimkine ne denir, nasip mi, enayilik mi, dolandirilmak mı? Dediğin gibi bi yerden sonra paradan değil psikolojiden gitmeye başlıyor. Hayırlısı bakalım kısa zamanda toparlar umarım. Ytd
Bu spk denilen k.y. miktirici kurum hani bunlara ceza kesecekti. Alayı yalancı Allah belanızı versin o.. cocuklari
Dolandırıcı bunlar. Şirketin içini boşalttılar. Bir birlerine hisseleri yukarıdan satarak kasayı boşaltılar. Bağlı ortaklıklarına paraları hortumladılar. Tabela dışında bir faaliyet yoktur.
A
SM-G7102 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6ade06a9ff.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9ffe27f9cf.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...95553c1a8a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...45e5588a3c.jpg
Ahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e2b163b183.jpg
Alf hoca vardı ne oldu sesı cıkmıyo
yatırımcısına sabırlar dilerim. patron hissesi
Benim gibi Malyag zedelere hayırlı cumlaar diliyorum.
Secim hayırlı olsun büze giren girene
Bu platformda çok da siyaset yapma taraftarı değilim ama ekonimiyi de etkileyeceğine inanıyorum zira akp göz göre göre intihar etti. Halkın ya da AKP ye oy verenlerin en azından bir kısmı bu durumdan rahatsız. %1-2 lerin bile çok kıymetli olduğu bu yeni sistemde böyle bir hata nasıl yapıldı, hiç mi kimse biz ne yapıyoruz demedi? Hiç mi bir anket çalışması yapılmadı? Muhtemelen istanbul tekrar kaybedilecek ama bu sefer cumhurbaşkanlığı da sallanacak. Muhalefet azcık akıllı davranır ve erken seçim demez, İstanbul ve Ankara da yönetimlerini halka gösterebilirse süreç muhalefetten yana ilerler. Yani erken seçim olacaktır ama 2 seneden kısa vadede olmaz. Malesef ülkemde seçimler bitmiyor, ben hiç bir siyasi partiye güvenmiyorum artık, bal tutan parmağını yaliyor. Ya da bütün partiler rant peşinde değil hepsi de vatan millet Sakarya diyerek ülkeyi kalkındırmak için yarışıyor da ben mi yanlış yorumluyorum? Önceden kızıyorum durumu biraz iyi olanların ülkeyi terketmesine lakin artık kızamıyorum, yazık koskoca ülke iktidarı ile muhalefeti ile birkaç partinin oyuncağı oldu, alyag a gelince ne diyelim balık baştan kokarmis, hırsız kardeşlerden ne beklenebilirdi ki? Tadı kalmadı bist inde ekonominin de TL nin de ülkenin de, Allah sonumuzu hayır etsin, ytd
Içimden geçenleri yazmışsın siyaset konusu mide bulandırmaya başladı. Alyag ın ta yedi ceddini .. spk desen onlar asıl dolandırıcıların ağababalari kanun desen zaten işveren!!!.. tarafında " bunlarda işveren !! ya" e tabi tek suçlu biziz.. bu zamanda kanun var spk var devlet baba var olmadı mübarek kardeşim :) var. Yani bu düzen böyle gelmiş böyle gider diyenler haklı tokatçılığa devam.. nasıl olsa spk kıçını kaşımakla meşgul...
sadece bilgi amaçlı paylaşıyorum bu şirkete de sahiplerine de artık zerre güvenmiyorum .
Özet Bilgi
Üretim Tesisi Hk.
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Yönetim Kurulumuz 07.05.2019 tarihinde yaptığı toplantıda;
Şirketimizin Tesis alımı veya kiralanması konusunda şirket Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Dr. Mehmet Dikkaya'nın yetkilendirilmesine,
oy çokluğu ile karar verilmiştir.
Hadi hayırlısı bakalim
PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayırlı Cumalar
Bir gün güldüren bin gün ağlatan tuvalet kağıdı
sahibi bir dize gelcek az sabir herkesde ne lot var bir ogrenelim.yuzde 5sagladikmi kurul yaptirrriz.olmadi fesih davasi.
BLL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fesih davası açsan ne olur? Şirketin içi boşalmış şirkete me kadar değer biçerler fesih ile? Ve yatırımcının elindeki hisseye ne kadar verirler?
Hak aramak için araştırılması gereken bir durum varsa, o da bu şirketin bu kadar kısa sürede nasıl olurda 100 milyondan dazla varlığının eriyip gittiği ve şirketin içinin boşaldığıdır.
Adamların yönettiği Artı Alyağ Krsan Etiler hepsi aynı kaderi paylaşmış.
Hele kayağın son yıl bu kadar yüksek erimiş olması hayretler verici durum. Yönetimin büyük başarısı;)
Bedelli sermaye artışından önce ve fabrika varlıklarının satılmasından önce, Akyağın şirketin 40 milyondan fazla özsermayesi vardı.
Bedelliden kasaya 45 milyon girdi
Fabrika varlıklarının satışından 60 milyon kar sağlandı. (Kayıtlarda 90 milyon idi ama 150 milyondan fazlaya satıldı)
Kısa sürede büyük erime olmasa idi 40 + 45 + 60 = 145 milyon özsernaye olacaktı.
Ama şuan şirketin 20 civarında özsermayesi var. Bu 125 milyonluğa bu kosa sürede nasıl ve nereye uçmuş?
Ayrıca bu büyük erime ve yip pazarına düşmeden önceki patron ve müdür demeçlerine bakın, yayınlanan haberlere bakın; beklentiler oluşturan demeç bildirim ve haberler sonrası yüksek flyatlardan hissede oluşan hacime bakın.
Ve büyük hacim sonrası şirket büyük zarar ve özsrrnaye erimesine uğramış, içi boşalmış ve YİP pazarıns yuvarlanmış.
Aynen katılıyorum bu kadar büyük miktarda sermaye erimesini büyük sihirbazlık. Kendi anlaştıkları denetim şirketi haricinde kimse denetlemiyor mu acaba bilançoyu? Şikayet edip incelenmesini sağlamak lazım ama bu konuya spk bakmıyordur herhalde. Yazık bunca insanın alın terine. Ytd
Şikayet etmek mi? Kimi kime şikayet edeceksin!!!!!!
Şirket çok kısa sürede yüz küsür milyon zarara uğradı ama bilançolarda netleşmedi, çünkü bedelliden gelen 45 milyon ile varlık satışından edinilen 60 milyon kar bu işlemlerin tamamlandığı bilanço döneminde eridiği için, bu 45+60 milyon artı değer bilançoya artı değer olarak yansımadan uçup gittiği için bu büyük erime bilançolar üzerinden net görünür olmadı. Güzel bir bilançolara ayarı. Ayrıca eski 40 milyon civarında olan özsermayenin yarısı erimiş. Geriye kalan sadece 20 milyon özsermaye. Herkese hayırlı mübarek işler!
Karsusan dan alınan etiler hisselerine kaç milyon lira ödendi, ha tabi Karsusan da ki Alyag hisseleri de ılıman a 2.41 den satıldı(!) Sonra ne oldu acaba o hisselere? Bana öyle geliyor ki alyag in kasasında ki para etiler hisselerini almak için Karsusan a gitti, ordan da benzin istasyonu anlaşmaların da ılıman a devredildi, muhtemelen de ordan malum şahıslara geçti. Bunun da bedeli Karsusan dan çıkmış olabilir. Yani önce alyag dan Karsusan a ordan da malum kişilerin cebine girmiş olabilir. Kağıt üstünde paraları hiç ediyorlar. Yetkili kurumlar bir soruşturma açıp ılıman in aldığı 5milyon hisseyi ne yaptığını bir sorgulasa muhtemelen düğüm çözülür. Kimse 2.41 den aldığı 5m hisseyi 0.40 dan satmaz herhalde 10milyon TL zarar ile. Bi bakmak lazım hisseler duruyor mu satmış mı. Kurumlar uckagitcilari yakalamak isteseler yakalarlar, yakalayamiyorlarsa onların beceriksizliği. Neyse tabi bunlar kesin bilgi değil ben bu şekilde bir dümen olduğunu düşünüyorum sadece. Ytd
Baxı tespitlerin eksik. 2.41 den satılan Alyağ Hisseleri imtiyazlı olan hisseler. Ayrıca 0.40 lardan herhangi bir Alyağ hissesinin satışı da söz konusu değil.
Ama Alyağa a Etiler hisselerinin aldırılması, Krsan a büyük kar ettirdi, Alyağa büyük büyük zarar ettirdi. O dönemde Alyağın özsermayesi bayağı erimişti.
Etiler’in bilançolardaki özsernaye 10 milyon bile değilken, Etiler’in sadece %50 hissesini alyağa ozamanki para ile yaklaşık 40 milyona (12 milyon dolar civarında) aldırıldı. Ve alındığı günden beri her yıl Etiler hep zarar ediyor. Sürekli böyle zarar eden bir şirketin hissesine bu kadar para yatırmak bir rezalet.
Etiler’in hisselerini alırken koşullar gereği SPK nın Etiler hisselerine ek maliyet yükleyeceğini bilmiyor olamazlar. Adamlar borsa uzmanı bunları hesaplamıyorlar olamaz. Zaten bunu düşünmeseler, spk kararlarından sonra hisseleri Krsan a iade etme şeklinde olayı çözerlerdi.
Tespitler eksik değil bence işin püf noktaları orda. O hisseler imtiyazlı idi ama sonra başvuru ile borsada işlem görebilir tipe çevrildi. Topla 5.3 milyon hisseden 5 milyonu alındı. Zira tamamı alınsa idi %5 inden fazlası alınmış oluyordu ki bu durumda alış ve satışta kap a haber verme zorunluluğu var. Ama 5 milyonu alınca zorunluluk yok. Ilıman in 5milyon hisse aldım diye kap haberi attığını görmediğimiz gibi sattığını da göremeyeceğiz asıl mesele de bu bence. Muhtemelen o hisseler için ılıman para ödemedi karsusan ile iş anlaşmasında arada halledildi ve sonrasında piyasadan malum şahıslara devri yapıldı. 5m önce iş e virmanlandi ve sonrasında iş den satışlar yapıldı takip eden olduysa. Oyun içinde oyun var. Tabi sadece tahmin yürütüyoruz farklı da olabilir.ytd
Adamlarda oyun çok, sürekli şirketler aradı Kişiler arası şirket hisselerini çevirip şirket paralarını istedikleri kişi veya şirkete akıtıyorlar...
Artı Yatorım Holding in büyük parasıylada peşin Genyh hisseleri asatın almışlardı, sonrada bu hisseleri uzun dönemli veresiye sattılar, daha sonra ise önce şüpheli alacak durumuna getirdiler sonrada bilançolardan uçurdular. Şirketin o kadar büyük parası uçup gitmişti...
Adamla kişiler ve şirketler arası hisseleri çevirme varlıkları biryerden diğerine aktarma uzmanı.. ve borsada yönettikleri bütün şirketler tarihleri boyunca hep zarar etmiş.. sonrada yip pazarı olmuş... ana zaman zaman muhteşem beklenti oluşturan demeçler verirler haberler oluşur falan
Tamam lo bıktık bıktık yeter daa..