Bizim aga ket vurdu yine
Printable View
Bizim aga ket vurdu yine
ağa gerçekten de iyi iş çıkarıyor..tebrikler...
Aslında buralar teknik olarak düzeltme yeriydi.. Ya direnci kırıp gidecekti ya da kırmayıp kanalın alt bandında yönelecekti... Direnci geçemedi... Düzeltme yapmasına da ağanın alımları müsaade etmedi... Bu anlamda spek kağıdı yataya sardirip bilançoya kadar oyalayabilir....
Karel dün 6,47 den almıştım..dün %8 prim yapmıştı..bu gün dün oluşan çıkışı hazm etme isteğindedir...bu işlem biter bitmez yoluna devam edecektir..rsi henüz onda yeni yeni çıkışa geçiyor...teknik olarak henüz yolun başındadır..durdonun ise biraz dinlenmeye ihtiyacı var...ağadan olmasa zaten şimdilik ciddi bir miktarda düşecekti..kalk ,otur ağaya dua et...ağa da büyük bir ihtimalle bilançoya kadar hisseyi buralarda dinlendirmek isteyecektir...ağa istese daha da yukarı götürebilir ama elbette onun da risk algısı vardır...belli bir yerden sonra kimse riske girmek istemez....
benim mantığıma göre de bu civarlardan bilançoyu karşılaması daha doğru olur...yine de kararı piyasa verecektir..
Son dakka yine kedi sıçraması ile hafif arti kapatti spek emmi... Vakit daralıyor tabi...
Bir de bizm ihracatın önemli kısmı İngiltereye.. Bu anlamda sterlinin diger para birimlerine göre daha fazla değer kazanmasınin bizim icin olumlu olduğunu düşünüyorum..
Takılalım buralarda
bir yukarı üç aşagı
yaylanırız
Dolar durdurulamıyor maalsef..
bu kadar sığ tahtada olacağı buydu. bir kere de yukarı alım yapında kessin..
ne oldu öyle durdoya yahu..6,14 te gördüm onu...ağa sabitle bunu yahu...
yok kardeşim haberverin
hazırlık yapalım
lütfen
Uyutma modun da hisse ist. bugun havada kapalı zaten...:cool:
vay yavrum öglen oldu 11.000 lot anca oldu...
Aga çekilince hacim de çekildi.... Bilançoya 13 islem günü kaldı.....
15 milyon üzeri faaliyet kari ve borçların 70 milyon seviyesine torpulenmis olması benim icin kafi olacaktır...
Hacim yapmış iki gözümün çiçeği
6.60 dan 5 bin lot çekilmiş... Hayret.....
Güzel kapattı bugün bence...
Beklenitim 15 dedim... Zaten o. Da. Son çeyreğe paralel bunda açacak bişey yok...
20 beklentim değil... Ancak olurda gelirse mükemmel olur... Yuzde 20 favok marji ile 80 ila 100 arası ciro beklentisi oluşur....
Ya da 80 ciro durumda favok marjini yuzde 25 e çekmeyi başarırlarsa o zaman yine 20 milyon faaliyet kari oluşabilir
Tekrar baktım... 20 milyon bile mümkün gibi.. Son çeyrek faaliyet karı marji yuzde 23 imiş...
Yuzde 25 kar marji ve 80 milyon ciro bize 20 milyon faaliyet kari getirir... Sürdürebilirlerse yıllıkta 80 milyon yapar... Bu sene borclar bittiğinde seneye 50 milyon civari nakit oluşturabilir... Bununda 30 milyonunu dağıtsa hisse basi 1.5 tl net temettü düşebilir.....
Çok iyimsersiniz kardeşim.
Geçen sene ciro 39 milyon,bu sene %50 ciro artışı olsa bile 60 milyon ciro yapar yuvarlak.biraz daha ekleyelim 65 milyon 70 milyon civarı ciro olsa maksimum değerden alsak 14 milyon efk olur.ordan burdan şu gideri bu gideri derken ben 6.5 7.5 arası bir kar bekliyorum.hem karlar net kar üzerinden hesap yapılır efk uzerinden degil...
Ama inşaallah dediginiz gibi 20 efk gelir.istemeyen zenci olsun☺☺☺
abartıp gazlamayalım
kar rakamlarını yüksekten uçurmayalım
dedikleriniz çıkması mümkün dyil eşyanın tabiatına aykırı
1. çekrek net kar tahminim 4-5 milyon iyidir
buda yıllık 30 civarı bir beklenti oluşturur
mantıklı ve ulaşılabilir bir rakam
üstü gelirse
apayrı bir formasyon işler
Şirketin müşterileri gecen sene ikinci yarıdan sonra değişti... Daha elit urun üreten müşteriler buldu.... Ürettiği yüksek kalite ürünleri iyi fiyatlardan onlara pazarlamaya başladi... Faaliyet kar marji iki katından fazla artti...
Adamların ilk siparişleri deneme amacli olablir... Ürünlerden memnun kaldıkça sparis miktarını artırabilirler... Bu da aklımızda olsun
Sirket 2017/12 ye göre 2018/12 de neredeyse yüzde 70 büyümüş çeyreklik bazda bakarsanız... Ayrica 70 gelirse yuzde 23 efk marjindan 16 yapar 14 degil...
Gecen sene birinci çeyreği baz almayın... Son çeyreğin üstüne koyacaktır bu sene ciro anlamında.
Net kardan bahsetmiyorum.. Benim icin bu sene net karın onemi yok... Önemli olan iyi faliyet kari yapıp su kisa vadeli 50 milyon borcu bu sene kapatması
Yıllık bakarsanız 2017 ile 2018 arasında net %42 buyumustur.2017 cirosu 145 m tl
2018 ciro 206 m tl.büyüme oranı net%42.%70 değil.
2018 yıl boyu efk %18.44.
%23 u nasıl buldunuz.
Artı 2018 de %70 ciro büyümesi olsaydı 246 milyon TL olurdu.
Ama inşaallah veriler sizin dediğiniz gibi gelir.efk 20 olur.bütün veriler tavan yapsın.
Sadece gördüğüm rakamsal ve oransal yanlışları söyledim sayın kingsailor
Ben. Son çeyrek verisine bakıyorum... Ben son. Çeyrekteki rasyolarin. Devam edeceğine inanıyorum... Siz senelik hesap yapıyorsunuz ben çeyreklik bazda... Fark bundan kaynaklanıyor.... Son çeyrek ekf yuzde 23...
Büyümeyi de çeyreklik bazda yazdık... Çeyreklik bazda ne demek?
Acik açık yazdık... 2018 de ilk 6 aydaki durdo ile son 6 aydaki durdo farklı durdo... Bu sebepten yıllık hesap yanıltır...
Selamlar. Şirket yeni, yeni iğmeleniyor. O yüzden yıllık bakarsak son dönemleri aşağı çeker. Daha son döneme kadar 600 f/k sı vardı. Birçok kişi "Kârının 600 katı fiyat ödüyorsunuz" diyordu :)
Aynen son çeyrekteki basari devam edecek... Gecen sene ilk 2 çeyreği saymayın... İkinci yaridan sonra belirgin şekilde değişti şirket...
tahmini ciro beklentisi
benim 75-80
yıllık ciro tahminim
320 340 muhtemel
kar tahminim 30