evet aldıklarını kusmuş.
Printable View
dünkü hareketi iyi tahmin ettimde elim varmadı satmaya. avm haberi beklentim olmasa 50 lerden vermiştim kesin. yine başladılar 2 kademeye oynamaya. 40 altına sarkarsa başka bahara. 38 e dökecekler gibi.
Abi sen o kadar iyi borsacisin ki , her gun periyodik olarak ayni mesajini okuyoruz
Her nasilsa hissenin gun ici hareketinin hep tepe noktasi veya max 1-2 kademe altindan satip , gun ici dip kademesinin de max 1-2 kademe uzerinden yerine koyuyorsun
Bence bir harikasin
Sent from my iPhone using hisse.net
Her zaman carsamba gunleri borsada problemli gunlerdir
Hafta sonu icin 2 gunluk para degerlendirme derdinde olanlar ciddi satislar yaparlar, o hisseyi persembe yeniden alacaklar ve persembe cuma trade yapacaklarsa bile carsamba cikis yaparlar
Bu hep olmustur yapana da kizilmaz cunku o para hafta sonu icin serbestlesme imkani bulur
Pazartesi acilistaki primden belki yararlanman riske girer ama carsamba yine de cikarlar iste .
Bugunku dusus uzun zamandir beni de biraz etkiledi , maliyetim 2.28 ama reel kaybim mrgyo dan cikip buna geldigim icin fazla halen .
Bundan once gun ici yukselislerin geriye donuslerine cok uzulmedim cunku artis trendi vardi ama dun 2,47 kapatip bugun 2,41 kapatmasi guzel olmadi
Marjlar da (tavan-taban) 10% da kaldigi surece futbol tabiri ile o voleyi vurmak biraz bekletecek gibi
Cunku 20% iken (hissesine gore degismekle birlikte , belki bunda 15% tir) tavan niyetinde olanlar peslerine biri takilmadan hemen oraya goturuyorlardi
Ama 10% olunca ayni ivme icin 2 gune ihtiyac duyuyorlar haliyle de uyanan giriyor peslerinden o ani kacirsa bile ertesin gun, satan da satiyor
Yani ters kose yapamiyorlar.. bu tip beklentisi olan hisselerde bilakis dezavantaj oldu bu marjlarin inmesi
Bu lanet kağıdın dün bugün kopup gidememesi saçmalık
hiç değilse bugün 44 altına neden verirler anlamak gerçekten zor
bir dünya çöp hisse saçma sapan fiyatlarda dolaşırken.
derdim 3 kuruş mu?
tabi ki hayır.
madem sordunuz benim görebildiğim;
grafiğe baktığımda bana patlamaya hazır volkan gibi geldi ...tabandan kalkarken hacim güzel artmış fakat halen hacmin yüksek olması da iyi değil....biraz kasıtlı yukarı bırakmıyorlar hissi verdi bana...bu tür kararsız durumlarda emin olamadığımdan birşey diyemiyorum...hacim azalırsa rahatlayabilir biraz daha
forumda gözlemlediğim teknikde iyi olduğunu düşündüğüm arkadaştan yardım istedim, her kelimesine katılıyorum, teknik yorum yapsaydım bir kelime ne eksik ne de fazla bir şey söyleyebilirdim. buradan da teşekkür edeyim arkadaşa.
https://www.ensonhaber.com/ic-haber/...risi-yogunlugu
yasak kalktığında bizim millet biraz balık hafızalı ve umursamaz, çok daha çabuk hayat normalleşir diye düşündürüyor bu gördüklerim.
Bu hissenin beklenmedik anlik sert hareketler yapmasi icin en yardimci kriter tekrar 10% taban-tavan limitinin 20% ye cikmasidir
Neden takılıyorsunuz bu marja anlayamıyorum?
giden hisselerden farkı ne?
bunun başı kel mi?
https://twitter.com/hashtag/trgyo?lang=en
şunu diyordum, sarı bölge.
ytd diyeyim. grafik paylaşmayı da sorgulamaya başladı millet.
her türlü paranoyak olduk vesselam.
Torunlar gyo/aziz torun: Elimizde çok değerli stoklar var onları eritmeye devam edeceğiz-bloomberg ht
5 mayıs.
Piyasa Değeri(TL)659.427.500 Özsermaye(TL)*72.549.011 Sermaye(TL)23.875.000 Net Kar(TL)26.407.760
yıllık ciro 56 milyon tl
Piyasa Değeri(TL)394.800.000 Özsermaye(TL)*66.912.584 Sermaye(TL)40.000.000 Net Kar(TL)14.651.030
yıllık ciro 49 milyon
Piyasa Değeri(TL)344.045.000 Özsermaye(TL)*89.941.897 Sermaye(TL)19.750.000 Net Kar(TL)17.194.535
yıllık ciro 123 milyon
Piyasa Değeri(TL)346.439.496 Özsermaye(TL)*51.678.075 Sermaye(TL)14.268.513 Net Kar(TL)11.117.182
yıllık ciro 55 milyon
492.593.750 Özsermaye(TL)*82.595.334 Sermaye(TL)34.375.000 Net Kar(TL)8.273.9
yıllık ciro 17 milyon
Piyasa Değeri(TL)321.811.250 Özsermaye(TL)*61.698.024 Sermaye(TL)31.862.500 Net Kar(TL)7.822.582
yıllık ciro 17 milyon tl
bu firmaların parasıda öz sermayesi de kazandıkları para da dağıtırlarsa temettüleri de türk lirasıdır her hangi kıymetli maden değildir temettü dağıtırlar sa atıyorum hisse başı 1 lira temettü dağıtırlarsa ki sanmıyorum o da 1 türk lirasıdır 1 gram altın değildir.
bu firmalara o değerleri biçen SPEKLER ya gelip bana aklı başında bir şey söylesinler, yada gidip o işlem gördükleri piyasa değeri rakamları ödeyip firmayı alıp başlarına geçsinler.
kafayı sıyırttıracak bu fiyatlamalar bana.
yıllık cirolarıyla karlarından vaz geçtim 10 tane dükkan alamayacak olan firmalar az bir gayretle bu firmanın piyasa değerine ulaşacaklar. ha gayret biz biraz düşeriz onlar nasıl olsa çıkıyorlar aziz torun verir onca avm'yi gayrimenkulu bu firmaların birisiyle takas eder firmayı.
şunu tam açayımda iyice anlaşılsın
bu firmanın o değerlerde işlem görmesi için 50/60 liralarda işlem görmesi gerek
tamam onlar teknoloji şirketi de kazandıkları para öz sermayeleri, ciroları verirler se temettüleri törkiş lira.
çıkıpda bana bir kamyon domates bir telefon örneğini vermeyin
aynı şey değil.
600.000 metre kare'ye yakın kapalı alan kirada olan bir varlıktan bahsediyoruz, satılık evlerden vaz geçtim
sahi vasat bir evin metre karesi kaç lira? öyle lüks değil.
Anlayamadigin su, bahsettigin piyasa degeri kavrami ona deger bicenlerin belirledigi sirketin hakiki degeriyle ortusmez.
Bir sise su 1 liradir ama sen elimdeki suya talipsen ben sana bunun degerinin benim icin 10 lira oldugunu soyleyebilirim ve sen bana 5 lira odeyip suyu aldigin takdirde artik piyasa degerini 10 kat istemis ama 5 katina razi olmusumdur
Yahut tam tersi sen 5 liraya aldigin suyu bir baskasina 50 kurusa satabilirsin, artik o suyun bastaki 1 liralik degeri de , senin mal ettigin 5 lira da degil , 50 kurustur
Bunlarin hepsi o surekli takili kaldiginiz pd , ve sirketimin faaliyet durumuna gore kazanc durumuma etki eder ama bu isi istedigi fiyattan yapan kisiler uzerinde baskilayici etkisi yoktur
Isteyen istedigini istedigi fiyattan satip alabildigi icin bu rakamlara takili kalmak sizi bir sonuca ancak ve ancak cok uzun bir zamanda (seneler seneler) goturur
Gun icinde haftalar hatta aylarda o oranlarin ortalamaya gelmesini beklemek hata olur
firmaları%100 elden çıkaran patron, firmayı edeceği fiyattan satar, alıcı da ederini vermek zorunda kalır.
ben yukarıdaki firmaların hiç birisne o verilen fiyatların yarısını dahi verip alacak bir para sahibinin olabileceğini düşünmüyorum.
bazılarına 1/ 4 parası bile verilmez
Verilmez bence de oyle ama veriyor. Piyasa zaten bu demek . Degeri o yuzden spekulatif olarak zikrediliyor
Ben spekülatif fiyat demiyorum, kumar makineleri diyorum.
Ülkede kumarhaneler kapanınca ellerinde o tür firmalar kaldı.
Yine trgyo bunlar icinde iyi sayilir .
bugün canım yeterince sıkkın
yaw allah aşkına ben bu tür hisselere diyorum, diyorum.
siz trggyo iyi diyorsunuz
tüm bisti kast etmiyorum.
birisi şu ALNUS denen salağa desinki alttan alıp üstten satınca kazanırsın parayı. 42 maliyetli 1m.lotu 41 ve 40 vermek nedir yahu...
hiç bir hisse atamızın babamızın devrettiği miras değil
petun, uluun
sabah -10 az sonra tavan al sana % 20
yani o dediğin ekseriyetle olduktan sonra keşke yapsaydım denilen şeyler
doğan cücel oğlunun
keşkesiz yaşamak diye bir kitabı var
o borsaya uymaz.,
borsayla tanışmak demek keşkeli yaşamak demek.
hareketli olduklarında bunlar gösteriyorlar nereye vereceklerini yada nereye kadar alacaklarını. birkaç kez yaptım iyide düşürdüm maliyeti ama avm haberinden sonra riske girmek istemedim. kaçırsamda uzun süredir beklemediğim için çokda koymaz. mesela benim arsoda görüyorum ama yapamıyorum. yıllardır beklediğim evlatlığı elimden alırlar diye korkuyorum. burada trade ediyorum diye birileri beni kısacı sandı. bilmiyorlarki yapıştımmı 5-6 sene bekleyip 10 misline sattığımı :)
mesela şu an 2.45 ile 2.38 arasındayız yazmışlar tahtaya. isteyen aralardan ne yaparsa yapsın demek istiyorlar. heeee 45 e doğru sert bir hareket olurda tahtanın pozisyonu değişir o başka. o zaman malını kaptırıyorsun işte. trade in riskide burada.
ilk marketlere saldırı günü alsaydım bile maximum 3. gün satardım, spekülatif harekettir diye.
yalnız kervit öyle değil demiştim, gelecekte insanların tüketim alışkınlıkları değişecek hala öyle düşünüyorum.
şimdilik bilançosu iyi gelmedi
e biraz da garip bu durum, gıda şirlketlerinde bir şok yaşayabilir yatırımcıları.
şöyle cevap vereyim. arso yu 4 yıl önce 1.30 maliyetle aldım. 4 yıl içinde;
2 tl den verip 1.60 dan aldım (40 krş)
2.50 den verip 1.80 den aldım (70 krş)
1.90 dan verip 1.70 den aldım (20 krş)
dahada dokunmadım...
para aynı para portföy iki mislinin üzerinde. haaaa bu arada malıda kaptırabilirdim,keza kaptırdığım hisselerde oldu. arkasından bakakaldık. arso benim çocuklarıma bırakacağım gelecek. biliyorsun banka hesabı gibi, tradelerden aldığım miktarı yada birikimimi cari hesap gibi arsoya koyuyorum. hedef fiyatım varmı desen yok. yıl olarak 2021 sonunu koydum kafaya ama bilanço yada diğer gelişmelerdeki beklediğim çok daha önemli bir haber var o gelirse inanılmaz yerlere gidebilir.
Dip not:2002 de küçük bir miktarla 4 TL den aldım, 1 yada 1,5 yılda 36 TL den sattım. bu hisse bana yarıyor.
hayırdır inşallah.
Bu başlığı şu anda 10 kişi okumaktadır. (6 üye ve 4 ziyaretçi)
kuluçka, Acemi borsacı 68, berbatov9, D R A G O N, Drkunduz, kitapci34
bu sene yaptığımı yazmadım. yaklaşık yarısıyla 5.05 ortalama satış (5.40 a çıkınca az ter dökmedim) 3.20 alış yaptım (2.20 ye kadar düştü). o tamamen koronaya özeldi,korona olmasa satmazdım,planlı bir trade değildi yani.
bu arada trgyo da bugünkü takası son iki günün takasından dah iyi görüyorum. satıcılı görünüyo.
BDDK, BNP-CITY ve UBS e TL işlem yasağı getirmiş. doların hızı kesildi.
avm açılışları arefesinde bi halt olmayan hisseden bi cacık olmaz diye düşünmeye başlattı, hafta başından beriye olan hareketler.
nisan başında RTALAB ı 4.57 aktifden almadım,çingenelik edip 4.54 e 20bin lot yazdığım günden beri izliyorum. 32 oldu meret :)
demekki 80m.işlem hacminde bize alıcılı gösterip diğerden güzel mal çıkmışlar. kıllanmıştım ama avm açılışı arefesinde niye yapsınlarki diye satamadım. nasip kısmet..