DTH’lar TL mevduata çevrilirse eðer, TL zorunlu karþýlýklara faiz ödüyorum demek.
Hem DTH’ larýn çözülmesini bekliyorum bir de bunlara niye faiz ödeyim demek.
Printable View
Bankada tutulmayan banknot döviz de týpký bir gayrimenkul gibi vergilendirilebilir. Vergide sýnýr yok.
Sonuçta bu para bankadan çekildiðinde devlet bu miktarý kiþiye zimmetleyecek ve o kiþinin varlýðý olarak kaydedecek.
Bu varlýk beyan edeceðiniz devletin berlilediði listedeki harcama faturasý karþýlýðýnda (gayrimenkul alýmý, otomobil alýmý v.b) azalabilir ya da artabilir.
Çin'deki uygulama çok benzer bir þekildeydi 2007'de gittiðimde þahit olmuþtum.
Hatta o zaman Çin devleti faturalarý da kendisi para gibi basýyordu. 1TL , 10 TL ,100TL gibi adýnýza kayýtlý faturalar vadý.
Lüks bir lokantada yemek yemiþtik, Çin'li þirket sahibi ödeme yaptýktan sonra restoran bu tür faturalardan vermiþti gidere yazabilmesi için. 520 yuanlýk ödemeyi restoran Çin maliyesi tarafýndan restoran adýna basýlan 1 adet 100 yuan , 2 adet 200 yuan ve 1 adet te 20 yuanlýk fatura ile kapatmýþtý.
valla þöyle bir bakýverin... brexit anlaþmasýz olmayacak gibi. (hatta geri dönüþ bile olabilir ki olursa parite 1,50-1,60 aralýðýna çok hýzlý atar) Sarý kafa tek þu an ingiltere'de. kraliçe de anlaþma taraftarý. güzel noktadan yakalayabilirsek çok güzel ekmek var orada... Banknotlar içinde ben en çok KRALÝÇEYÝ sevdim :)))
YTD
DTH'larýn TL mevduata çevrilme konusunda ben farklý düþünüyorum.
Cari açýðýn olmadýðý bir sistem kapalý bir havuz gibidir.
Yani döviz mevduatçýsý dövizini sattýðýnda ancak baþka bir TL mevduatçýya satabilir.
Bu da aslýnda bir takastýr.
Takas her iki mevduat tütünde de miktarsal deðiþime neden olmaz.
O nedenle döviz mevduatlarýn azaltýlmasý konusunun basit ve kýsa vadede çözülebilecek bir sorun olduðunu düþünmüyorum.
Altýn aslýnda bir maldýr. Tüm mallar KDV'ye tabidir. (KDV : katma deðer vergisi. þu anda diðer mallarda %1 - %18 arasýnda uygulanýyor) . Devlet altýnýn parasallaþmasýný istediði için özel bir teblið ile altýndaki kdv'yi %0 olarak uyguluyor.
Bu istisnai avantajý kaldýrýrsa altýn þu an kullanýldýðý gibi kullanýlamaz.
Komünist rejime hoþ bulduk deriz o zaman.
Türkiye'nin dýþ borcu çok yüksek ve IMF üyesi. Yaparlarsa ancak fiziki dolar çekmek istediðinizde size TL olarak ödeme yapalým derler iþler tatlý tatlý çözülür.
Ama 1958 yýlý gibi halkýn altýn ve döviz alým-satýmýný yasaklarlarsa karaborsa oluþur. O zamanlar 9TL açýklanan kurun serbest piyasada(karaborsa) 15TL'lerden iþlem gördüðünü gazete arþivinden okumuþtum.
Alým satým yapan yüzlerce kiþinin tutuklandýðý haberleri zamanýn milliyet gazetesinde yazýyor. Milliyet gazetesinin arþivinden ulaþýlabilir.
O zaman bankalar çektikleri sendikasyonlari nasýl geri ödeyecek?
Geçen yýl en babasý iki yýllýk çekmiþ idi.
G008 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Altýn ve döviz alýmýnýn yasaklanmasý gerekmez sadece altýna KDV , döviz-alým satýmýna da ek vergi getirilebilir veya var olan vergiler arttýrýlabilir.
Vahþi kapilatizmin komünizmden farký yasaklamak yerine maliyetlendirmektir, yani yapýlacak iþlemi daha pahalý ve külfetli hale getirmektir.
Bankalar çektikleri sendikasyonlarý zaten çok uzun bir süredir roll ediyorlar, yani kredileri yenileyerek devam ettiriyorlar.
Cari fazla verilen zamanlarda da (2019 gibi) ufak bir kýsmýnda net ödeyici konumuna geçiyorlar, yani tüm sendikasyonu roll etmek yerine %20'sini kapatýp %80'ini roll ediyorlar.
Sistem bu þekilde. Ýçerideki dövizin sendikasyonlar ile uzun süredir bence bir baðý yok.
Eyvallah bilgilendirme için.
02 Ekim Çarþamba 11:23 ODD: OTOMOBÝL VE HAFÝF TÝCARÝ ARAÇ PAZARI EYLÜL'DE %82,4 ARTTI
iþler açýlýyor :he:
S&P 500, "KolayPara olmazsa kazýk çaksan yine olmaz.!." diyor...
Baz etkisi. Ýþler o kadar düþtü ki az biraz artýþ yuzdesel olarak çok gibi gözüküyor.
Ayný ekimde açýklanacak enflasyon verisi gibi.
ABD Baþkaný Donald Trump, hakkýndaki azil soruþturmasýna iliþkin, "Bu olanlarýn bir azil deðil bir darbe olduðu sonucuna varýyorum" dedi.
O zaman þöyle bakalým
2017 eylül ayýnda toplam 71.352 adet toplam satýþ var,
2018 eylülde 23.028 adet satýþ olmuþ.
Bu yýl iþler normal gitse 75bin adeti görmemiz gerekirdi.
%82 artýþ ile 42bin rakamlarý yakalandý heralde.
Bu arada borsada merrill lynch satýþa devam ediyor, ilk 3 günde þu ana kadar 15,1milyon lot garan sattý.
Merrill lynch abd li yatýrýmcýlarýn aracý kurumu olduðundan satýþlarý bana göre önemli, geçen yýl kur krizinden 1 ay önce 84milyon lot civarý satmýþlardý.
halkýmýzda yuvarlak laflarla konuþma bir gelenek halini aldý son dönemde.. biraz korkunun eseri aslýnda..
neyse.. "güven yok" deniliyor.. ama özne konuþulmuyor..
oysa.. mevcut siyasi iktidar ve liderliðine güven yok.. bu çok açýk..
abuk subuk gündemlerle bizi 15 yýldýr oyalýyorlar.. her yýl geriye gidiyoruz ve muz cumhuriyetine dönüyoruz..
son örnek: daha yeni sistem deðiþmiþken ve hatta referandum öncesinde kamuoyu hazýrlanýrken %50 alabilmenin önemi ve güzelliðinden bahsedilmiþken a.k.p. partili birisi çýkýp %40 ile baþkan seçilebilmeli tarzýnda bir görüþ ortaya attý.. bu görüþler neden ortaya atýlýyor.. zira a.k.p. partisini sonsuza kadar iktidarda tutmak için planlar yapýlýyor demektir..
burada güven olabilir mi? bu tür kural deðiþiklikleri ancak muz cumhuriyetlerinde olur.. konuþulmasý bile tehlikelidir.. kötü sonuçlar doðurur..halk tedirgin olur.. üstelik katmadeðeri aðýrlýklý olarak saðlayan eðitimli kesim daha da tedirgin olur.. ve ülkeden gitme planlarý yapmaya baþlar.. kendileri ile beraber para, tecrübe ve bilgiyi götürürler..
halkýn "taþýma maliyetini" umursamadýðýný söylemiþtik.. dolarizasyonun devamý bunun göstergesi..
02 Ekim Çarþamba 12:15 (TÝCARET SÝCÝL) VOLKSWAGEN MANÝSA MERKEZLÝ TÜRKÝYE BÝRÝMÝ KURDU-BN
en güzel paralar piyasada "sürdürülemez" bir durum tesbit edip bunun üzerine oynamaktýr.. pozisyonu sürekli gerekirse arttýrarak, ama temkinli biçimde.. zira seni masadan atmak için dönemsel ters hareketler olacaktýr, zira Keynes in dediði gibi "markets can remain irrational longer than you can stay solvent".. ingiltere merkez bankasýna karþý poz alan soros en ünlü örneklerden birisi..
þimdi.. YEP komedisi.. hem büyüme hem enflasyon hem kur hedeflemesi var.. sürdürülemez bir durum..bu absürt hedefleri tutturmak için her türlü cambazlýðý yapacaklar, bir fondan alýp (mesela iþþizlik fonu, varlýk fonu vb) "ihtiyaç olan" baþka yere kaydýracaklar.. sürekli yamamaya çalýþacaklar delikleri.. borç alacaklar, vergi arttýracaklar, vergi affý yapacaklar bazýlarýna..zorunlu karþýlýk..swap piyasasý düzenlemeleri.. veya daha once hiç gerekmemiþ bir yeni "düzenleme".. falan filan.. kýsaca dengesizliði sürekli gün be gün arttýracaklar.. ta ki sürdürülemezlik gerçekten dayanýlmaz hal alýncaya kadar..
o noktada hala masadaysan ve seni masadan atamamýþlarsa parayý kazandýn demektir..
Habere bak çay demle..
https://www.bloomberght.com/turkiye-...klesti-2234321
02 Ekim 2019 Çarþamba, 11:34Güncelleme: 02 Ekim 2019 Çarþamba, 11:35
Yatýrýmcýlar New York'ta iþlem gören iShares MSCI Turkey exchange traded fonuna (ETF) Salý günü 14.4 milyon dolar ile Aðustos 2018'den beri görülen en güçlü günlük giriþini gerçekleþtirdi.
iShares MSCI Turkey ETF'sine iki ayýn ilk yatýrýmcý giriþi Cuma günü olmuþtu.
Türkiye fonu Salý günü yüzde 2.1 geriledi.
14.4 MÝLYON dolar..Birde o gün 2.1 düþmüþ fon..:)
2018 Aðustos dan beri en güçlü giriþ miþ..
2 aydýr da hiç týk yok diyorlar..:)
Ama baþlýðý okursan allahh bee giriþ baþladý..
FAKE haberler ters manyallar..
Bir rahatsýzlýk var..
Reha kaya vw ulkemize fabrika kursun motumle gulerim.demisti bekliyoz,
Resmi aciklama yapildi
https://m.ensonhaber.com/volkwagen-r...-acikladi.html
y.t.degildir..
https://m.ensonhaber.com/volkswagen-...i-2-model.html
Reha kaya
y.t.degildir..
5,758 Gördükten sonra daha neden 5.72x lere gelirsin ki kýr gitsin þu 5,76 daki direnci ya valla taþýma maliyetini ben 8 aydýr düþünerek hesaplýyorum =)
Takipteki krediler 127.5 milyar lira ile yeni bir rekor daha kýrdý. Bu arada döviz kredileri 173.9 milyar dolar ile paraþütsüz düþüþe devam ediyor.
Döviz kredilerindeki düþüþ geniþ döviz para arzýný da azaltýyor olmalý. Buna raðmen döviz mevduatlarýnýn artýyor olmasý bu azalýþý sýfýrlayýp üzerine ciddi bir atýþ kaydedecek kadar yüksek bir alým olduðunu gösteriyor.
Umarým TL mevduat faizlerini önden yüklemeli þekilde bu derece düþürmekle alýnan riskin farkýndadýrlar.
Döviz ve TL cinsi toplam rakamý yazdým. Sadece TL cinsi daha düþük tabiki.
https://www.bddk.org.tr/BultenGunluk
02 Ekim Çarþamba 14:42 FÝNANSAL KESÝM DIÞINDAKÝ FÝRMALARIN NET DÖVÝZ AÇIÐI TEMMUZ'DA 184 MÝLYAR DOLAR
Rakamlý escuda, elma dersem..