Teþekkürler..
SM-N950F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Teþekkürler..
SM-N950F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haftaya Kýbrýs-Maraþ bölgesinde Reis ve bir kýsým zevat tarafýndan açýlýþlar yapýlacak. Kýbrýs santralinde garantili kapasite ödemesi var ancak tam kapasite çalýþamadý bir türlü , bu açýdan gayet olumlu geliþmeler olarak görmekteyim dostlarým. Bugünden itibaren tekrar takibe alýyorum AKSEN'i. Hayýrlý olsun, mahçup olmayýz inþallah.:)
Primli ve hedef fiyatlar dusuk. Bencede herkes uzak dursun
Mesela odas esen naten zoren gibi sirketleri almak gerek. Yoksa aksenin ne gelecegi var ki
https://i.hizliresim.com/yMByQA.png
Malýný kaptýran Þeker Yatýrým hedef fiyat olarak 6.5 TL vermiþ, kaðýdýn defter deðeri 7.04. FK 8.47'ye düþmüþ. Gayrimenkul þirketlerinin bile bir çoðu bu deðerlemenin üzerinde. O bakýmdan bunlara çok bakmayýn dostlarým. Bu acemileri çeþitli zamanlarda nasýl üttüðümü buradaki eski dostlarým iyi bilirler. Hissede trade edeceðim diye ellerindeki malý YF ve EYF'lere kaptýrmýþ vaziyetteler. TKF'deki mal miktarý olmuþ 1.525.000 lot. YDI'de 625.000 lot var. GMR ha keza. Bu kýsaltmalar TEFAS'ta iþlem gören herkes tarafýndan alýnýp satýlabilen popüler yatýrým fonlarý.
https://i.hizliresim.com/Gpj5lE.png
Buradan da anlaþýlacaðý üzere son 2 ayda EYF ve YF lerde oldukça ciddi artýþ var ve bunlar piyasadaki gayet ciddi fonlar.
GAP haberi var diyorlar nedir
Bu þirketin ezelden beri sýkýntýsý bunca global, küresel vs laflarýna karþýlýk tek bir aracý kurumun kâr tahmini ya da bilanço beklentisi yapmamasý. Yapan kurum Þeker onlar da önce kaðýdý satýyorlar sonra rakamlar kötü deyip aþaðýdan alma telaþýna düþüyorlar. Bir de Alnus vardý, yancý. Bir iki güne kalmaz ondan da çakma bir rapor gelir pozisyona göre..:)
Satsýn bakalým, bu rasyolarla elbet alýcýsý çýkacaktýr. Geçen yýldan biliyorum, bunlarýn asýl ayaðý CITI orada ve 1-2 kurumda daha var ellerinde 10 milyon lot kadar. Tahtayý yapacaðýz derken fonlar kaptý oyuncaklarýný. Cemilsavar vardý buralarda, ne yapýyor yaþýyor musun ?:)
Ermenistan'ýn teslim olmasýndan sonra yapýlan anlaþmaya göre Nahcivan üzerinden Azerbaycan'a bir koridor oluþturuldu ve bu haber orta ve uzun vadede özellikle Türkmenistan ve Özbekistan açýsýndan büyük önem arz etmekte. Buradaki doðalgazýn küçük bir ilave hatla TANAP'a entegre edilmesi ile birlikte bu ekonomiler hýzlý bir þekilde yükselecek. Görüldüðü kadarýyla da bu makro senaryoda AKSEN'e özellikle Özbekistan'da enerji tedarikçisi olma misyonu verilmiþ birileri tarafýndan.
Þeker oðlanýn ne yapmaya çalýþtýðý bellimi. Eðer karþýlýklý deðilse parayý bitirecek angut.
Bunlar tahtacýlýk oynamaya çalýþan 1-2 çapsýz. Geçen yýl Dünya gazetesindeki troll yazarýna þirketle ilgili menfi yazý yazdýrýp ertesi gün hisseye basmak istediler. Eski arkadaþlar bilir; biz onlara bastýk.:) O zamanlar ellerinde epey lot vardý, þimdi iyice azalmýþ nerden anlýyorum fonlardaki miktardan anlýyorum. Gelmiþ 8 FK lýk þirkete 6.5 TL hedef koymuþ. Hem de enerji þirketine...:kahkah:
bu gedikte ne var geride
Bu yýl genel kurul toplantýsýna gitme niyetim vardý, ancak pandemi nedeni ile gidemedim. Þu kafama çok takýlan TRÝ mevzusu nedir bir açýklayýn diye soracaktým nasip olmadý. Þirketin o eski tutuk, bir þeyler gizlemeye çalýþan hali giderek azalýyor gibi ya da tam içine girmedim de bana öyle geliyor. Bilemedim. Tekrar burada olmamýn 2 önemli nedeni var, bunlardan en önemlisi Kýbrýs'ta TR'nin (daha açýk bir ifadeyle Erdoðan'ýn) desteklediði bir adayýn seçilmiþ olmasý ve Azerbaycan-Ermenistan anlaþmasýnda ortaya çýkan Nahcivan koridoru.
Bunlar orta ve uzun vadeli çok önemli stratejik ve joeekonomik geliþmeler.
bu gedikte ne var geride
Hayýrlý uðurlu olsun, inþallah beraber ýslanýrýz :)
Ben de 6.70 civarlarýnda yarýdan fazlasýný tekfene geçirdim gerçi ama %40 civarýyla devam.. Temel beklentide bozulma olmadýkça %25 altýna düþmeden geçmiþ 2.5-3 yýlýn üzerine birkaç yýl daha beraberliðimiz sürer gibi duruyor ama kýsmet artýk..
Geldik, gidiyoruz..
Bunlar önemli açýklamalar. K.Kýbrýs'ýn geliþmesi, büyümesi demek buranýn enerji ihtiyacýný karþýlayan AKSEN'in de büyüyeceði anlamýna gelir.Alýntý:
Dýþiþleri Bakaný Çavuþoðlu: "Kýbrýs Türkü artýk sýrf müzakere etmek için masaya oturmayacaktýr. Son seçimlerde de bu mesajý açýkça verdiler"
Bakan Çavuþoðlu: "(Doðu Akdeniz) Türkiye'nin hakký olan kaynaklardan vazgeçmesini kimse beklemesin. Bizi dýþlayan giriþimlerin baþarý þansý yoktur"
#AKSEN #matriks http://share.matriksdata.com/share.a...11101821253633
son bir haftalýk akd
Buralar þenlenmeye baþlamýþ
Hadi bakalým gençler, kalabalýk yapmayalým😂
Maraþ'ýn açýlmasýyla birlikte bu ihtiyaç daha da artacaktýr. An itibariyle K.Kýbrýs'ýn yarý enerjisini karþýlayan AKSEN'in burada ilave yatýrýmlar yapmasý gerekebilir.Alýntý:
KKTC kurulu gücü þu anda 409 Megawatt’dýr. Yýllar itibarý ile KKTC puant yükü ile enerji miktarýnda artýþlar olmuþtur...
Aþýrý talep artýþýna karþýlýk yatýrýmlarýn kesintisiz devam etmesi gerekmektedir. Orta dönem hedefi olarak talebin karþýlanmasý yanýnda üretim güvenliði için 100 Megawatt’ý aþan yedek kapasiteye ulaþmak ve bu seviyeyi korumak gerekmektedir.
https://www.kibtek.com/uretim/
tahtadakýi 3 silahþörler, yine birini sýkýþtýrmaya çalýþýyor,
basiretsiz bunlar gerçekten..
can yücel'in dediði gibi küfür etmeden bu oç liði anlatmak mümkün deðil...
Kademe al satýndan 3 kuruþ para kazanma smacýyla her kademeye 1-1.5 milyon adet satýþ yapan gerzekleri ekran görüntüsü ile birlikte SPK ya þikayet ettim. Sizler de þikayet edin. Manüplatörlere geçit yok
Bunlarýn derdi sen ben deðil dostlarým; fonlardaki mallar. Aynýsýný geçen sene de yaptýlar. Mayýs 22 de baþlayan genel harekette 5 kuruþ kazanamamýþtýk taki oradaki mallar düþtü harekete geçirdiler kaðýdý. Geçen de yazdým her seferinde mal kaptýrýyorlar ama usanmýyorlar bunu yapmaktan. O zaman pd/dd 1.5 seviyesindeydi þimdi 1 lerde ve FK 8'e düþmüþ durumda. Yýl baþýnda büyük ihtimalle 7 civarýna düþecek. Bu fiyattan vermemeleri lazým ama bilemem. En baba lot TKF'de var ve total fon içerisindeki aðýrlýðý % 3 bile deðil. Yani bu fiyatta tutsan bile o fon diðer kaðýtlardan kâr yazmaya devam edecek. Fon yöneticilerinden sýkýþacak kimse yok gördüðüm kadarýyla. Ayný hesap tutmaz bu defa çocuklar baþtan söyleyeyim. Burada kârda olup bankalardaki harekete katýlmak için pozisyon deðiþtirmeler olabilir. Belki de bunun peþindeler. De, yanlýþ fiyatta tuttular kaðýdý. 8,5-9 aralýðý olsa belki.
Aynen yanlis fiyatta tuttular kagidi. Tam 8,50 de tutsalardi mali alirlardi herkesten bendende ama burdan kimse mal vermez. Ýnsallah uyanir.
Ýyi geceler sayýn yeniayukr
Neden 8.509?
Günaydýn aksen yatýrýmcýlarý þimdi biz ýrak için bir baþvuruda bulunduk þimdi ise 24 kasýma kadar ayný hat üzerinden elektrik taþýmak için yeni baþvuru topluyor epdk 154 kv için bunun içinde baþvuru yapýlabilir mi acaba elektrik piyasasý konusunda bilgisi olan yatýrýmcý arkadaþlar varmýdýr. Teþekkürler.
Bu sorunun cevabýný verecek tek kiþi var burada Capital1461 üstad. Baþkasýný tanýmam.
Elektrik piyasý konusunda bilgim yok ama benim duyduðum; Irak devleti ile anlaþmayý AKSEN yapýyor. Yani devletler arasý deðil ve tek satýcý durumunda. AKSEN kendisi arza yetiþemezse, spottan tedarik edip verebilecek.
Ya bunun için baþvuru alýyor yada bilmiyorum..
Ýlk önce epdk baþvuru toplayacaðýz deseydi ve ardýndan aksen baþvursaydý, o zaman herkes verebilirdi diye de bir mantýk üretilir.
Haberde "Aksa Aksen Enerji Ticareti A.Þ.", ithalatçý tarafýyla imzaladýðý anlaþma kapsamýnda" yani imzayý biz çakmýþýz.
onu býrakýnda, onay ne zaman gelir ve ihracaat ne zaman baþlar? Kimsenin fikri yok mu?
Kimse yatýrýmcý iliþkilerini arayýp sormuyor mu? Merak etmiyormusunuz?
Usd 1 usd gibi dusunup usd dustukce dusururlerdi ozaman kaparlardi mali
Bu elektrik muhtemelen Kürdistan'a veriliyor. Yani Erbil'deki yönetime. Epeydir zor durumdaydýlar, memurlarýnýn maaþlarýný dahi ödeyemiyordu Barzani. Bizim bazý þirketlere olan borcu dünyayý buldu. Ýnþallah kýyak geçmemiþlerdir. Reis'in siyaseti bazen özel þirketleri zorlayabiliyor, bu iþten ben çok iþkillendim ve not ettim.
https://www.epdk.gov.tr/Detay/Icerik...esinden-mevcutAlýntý:
154 kV Silopi (Karkey) -Zakho havai elektrik baðlantý hattý üzerinden Irak’a izole bölge besleme yöntemi ile 01/11/2020 – 01/11/2021 tarihleri arasýnda 150 MW'a kadar elektrik enerjisi ihracatýnda bulunabilmek üzere 17/05/2014 tarihli ve 29003 sayýlý Resmi Gazetede yayýmlanarak yürürlüðe Elektrik Piyasasý Ýthalat ve Ýhracat Yönetmeliði (Yönetmelik) kapsamýnda Kurumumuza baþvuruda bulunulmuþtur.
Ayný hattý kullanmak suretiyle elektrik enerjisinin ithalatý veya ihracatý faaliyetinde bulunmak isteyen tedarik lisansý sahibi tüzel kiþiler ile ihracat faaliyetinde bulunmak isteyen üretim lisansýna sahip tüzel kiþilerin Elektrik Piyasasý Ýthalat ve Ýhracat Yönetmeliðinin 8 inci maddesi 4 üncü fýkrasýnýn (b) bendi kapsamýnda 24/11/2020 tarihi mesai bitimine kadar Kurumumuza baþvuruda bulunmalarý gerekmektedir.
Diðer konu, bu iþ kesin bir þey deðil, yapýlan açýklama yatýrýmcýlarý yanlýþ bir algýya sürüklemiþ. Bu elektriði herkes satabilecek yani. Altý çizili yer önemli, dediðim gibi muhtemelen bu satýþ bahsettiðim yere olacak.
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/e...-kurus-6899843Alýntý:
PKK kamplarýnýn da bulunduðu Kuzey Irak’ýn elektrik ihtiyacý Türkiye'den karþýlanýyor. Olay bununla da kalmýyor. Türk halkýna 12.4 kuruþtan verilen elektrik Kuzey Irak'a 8.8 kuruþtan satýlýyor. Ortaya çýkan zarar ise Hazine'den karþýlanýyor.
Bunlar da eski haberler, o dönem çok gündemdeydi bu boþ beleþ elektrik iþleri. Anlaþýlan yine baþlamýþlar. Yandaþlara ihaleyi verirler, senin benim cebimden çýkar parasý, biz de burada heyecanlanýrýz cebimizden çalýnan parayý geri kazanacaðýz diye.:) Bu millete hayraným, kurban olayým.:)
Estaðfurullah, aksen zaten baþvurusunu yapmýþ. Tekrar baþvuru yapmasýna gerek yok, yüksek ihtimalle de baþvuru dosyasý en hazýr firmadýr bu konularda sizin de dediðiniz gibi diðer firmalara göre tecrübesi daha fazla.Redmi Note 8 Pro cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sende sallamasyon tahminler yapýyorsun.
anlaþma Baðdat yönetimi ile. Parlemanto oanylý. Biraz araþtýr bence. Aç sor þirkete.
Elektrik ihityacýný Ýran dan karþýlýyorlardý. Amerika Ýran yaptýrýmlarý kapsamýnda Elektrik de almayacaksýn diye 120 gün süre verince olay Türkiye'ye döndü.
Kesin olan bir þey daha var. AKSEN tek satýcý firma.
EPDK onayý inþallah bir kaç iþ gününe gelecek, zira ortalama 2 haftada onaylar çýkýyor deniyor.
154 kV Silopi (Karkey) -Zakho havai elektrik baðlantý hattý üzerinden Irak’a izole bölge besleme yöntemi ile 01/11/2020 – 01/11/2021 tarihleri arasýnda 150 MW'a kadar elektrik enerjisi ihracatýnda bulunabilmek üzere 17/05/2014 tarihli ve 29003 sayýlý Resmi Gazetede yayýmlanarak yürürlüðe Elektrik Piyasasý Ýthalat ve Ýhracat Yönetmeliði (Yönetmelik) kapsamýnda Kurumumuza baþvuruda bulunulmuþtur.
Bulunulmuþtur diyor ya, kurum EPDK, baþvuran AKSEN.
Yani diðer tedarikçiler bu hattý kullanarak ihracatçý firma üzerinden (ki bu AKSEN oluyor) ihracat yapabilecekler.
O anlaþma gayet tabiki Baðdat'la imzalanacak, ha Erbil ile imzalamak için can atýyorlar o ayrý konu, o elektriðin bir kýsmýný da Kandil'e gönderir belki; kýþ geldi çocuklar üþümesin. Sen de AKSEN para kazanacak diye sevin.
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/e...-kurus-6899843
Þunu bir daha oku, anlamamýþsýn belliki...
Ha, geçmiþte hiç bir delikanlý çýkýp da bunun hakkýnda bir soruþturma yapmadý, þimdi de yapmayacak o kesin. Ama illaki bu bezirgan saltanatý bir gün bitecek ve biz memleketini sevenler bütün bunlarý tek tek not etmekteyiz. Milletin a.sýna koymayý þiar edinmiþ bu haysiyetsizlerle hesaplaþmak için çok az zaman kaldý.
https://www.youtube.com/watch?v=A5KZDmfIJmo