4. Çeyrekte bir supriz yapsa daha daha güzel olur:)
Printable View
4. Çeyrekte bir supriz yapsa daha daha güzel olur:)
GES devreye girince maliyetler düşer, bilançolar daha da güzelleşir, 2023 bu açdan önemli Cemts için.
Evet arkadaşlar GES meyvesi için vakit var gibi.daha meyveli yatirimlarla artık bilançolarin ceyreklik 250 milyonu geçmesi lazım bize göre :)
Anladıgim kadariyla modernizasyon ve arsa yatirimi disinda vizyonu olmayan idarecilere sahip...
Sirkete pranga oluyorlar
Parayi kullanmayi beceremiyorsan, bulursun zeki bir adam senin icin herseyi yapar.
Ordan arsa al burdan al şurdan al.. Eeee ne yapacaksin bu daginik arazileri. Emlakcimisin sen
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şirketi arayıp sorduğumda ,fırsat olursa bir gün o dağınık arazileri belki takas usulüyle birlestirebiliriz diye de aliyoruz diyordu ...yani şu anda ekonomik bulduğumuzu,ve büyük buldugumuzu alıyoruz ,bütün alternatifleri düşüneceğiz gibisinden konuşmuştu...önümüzdeki süreç de gireceğiz bakalım nasipse.vizyonlu mu alınmış visyonsuz mu :)
Şirket o arsaları yeni üretim hatları için aldığını açıklamıştı, yeni bir ürün ürütmek gibi bir niyetleri olabilir.
Tabi ki yönetim vizyondan yoksun ya da var ama bize açıklamıyor, :)GES'in maliyetlere etkisi ne kadar olacak, bilançolara ne kadar katkı sağlayacak bir açıklasalamaları gerekirdi.
Şirketimizin, ileriki yıllarda yapılması planlanan üretim faaliyetlerini arttırma amaçlı yatırımlarında kullanılmak üzere, büyüyen yapısının gerektirdiği fiziki mekan ihtiyaçlarına uygun olarak...
Tam da hareket başlamışken endekse düzeltme geldi, bir gün 60 üstünde kalabildi ancak, şansızlık işte ama Bucim endekse bakmıyor, %7 yukarıda, yeterki istesin ama gönül ister ki haftalık 60 üstü olsun.
Bugün yatırımcı ilişkilerinden muhasebe müdürü Nermin hanımla görüştüm. GES projesinin detaylarını sordum, yeni iş anlaşması haberlerinin niye olmadığını
sordum,yatırımcılar merakta dedim :)
Yönetim detay yayınlatmıyormuş...Ama belki firma ile ilgili sözleşme haberi yayınlandığında bilgi verilebilirmiş.Bu konuda talebimi yönetime bildireceklermiş yine de...Birde sürdürülebilirlikle ilgili bir haber yayınlayacaklarmış sanırım,onda zaruri olarak belki bahsedilebilirmiş.
İş haberleri konusunda toplam aktiflerin yüzde 10 unu gecmeyince açıklama zorunluluğu olmadığından yönetim yeni iş anlaşmalarını yayınlatmıyormuş...diğer rakip firmalar halka açık olmadığı için rekabetten etkilenilmesin diye cemtaş duyurmuyormuş dışarı. :) Kendince haklı tabi. Sonucda dev bir firma olmadığınız için proje ve is anlaşmalarının başka firmalar tarafından bilinmesi rekabette bizim islerimizi etkiler dedi...
İnsanların duygularını kullanmamak adına bir proje veya anlaşma net olarak sonuçlanmadan , kap ile açıklanmamasını özelikle İsmail tarman istemiş sanırım...patron bu konuda hassasmış.
Dürüstlük önemli tabiki :)
Hatırladığım kadarıyla bu konuları konuştuk, yanlışım varsa mazur görünüz arkadaşlar.
Arsalara da yatırım haberlerini bekliyoruz inşallah diyerek bitirdim konuşmayı :)
Sn.yolcuuu vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.
Ismail tarman , heralde şu borsada diger şirketlerde fink atarken yakalanip cezalar alan beyfendi olsa gerek...
Böyle bir adamin şirketinin bu halde olmasi inanilmaz...
En az 20 f/k yapmasi lazimdi.. Parsan bile iki kati degerde işlem goruyor
Muhtemelen herkes birçok arkadaş okumuştur,tekrar paylaşalım 2008 de yapılmış bir İsmail tarman röportajı :) e tabi yoneticinin karakteri ,hisse yönetimine de yansıyor...
https://m.patronlardunyasi.com/haber...-konustu/43816
Tarman grup un web sitesine baktım az önce ana sayfa da bir söz var patrondan ..." En büyük prensiplerimizden biri ,yerine getiremeyecegimiz sözleri vermemek ve verdiğimiz sözleri tutmaktır "
Sizlerinde gönlüne sağlık arkadaşlar, sağolun...dün analist Tuncay turşucu dan cemtaş duyduk sonunda...otomotivde canlanma var buda yan sanayinde Çemtaş ı etkileyebilir dedi :) hadi hayırlısı bakalım
https://youtu.be/yZNjmrSyn3w
Cemtaş konusu tam olarak 21:40 dakikasından sonra konuşuluyor...merak eden arkadaşlar için
Yine süzülmeye en önde başladı mübarek, devre kesecek nerdeyse yuh.
Bugün Bucim'e çalışıyor tahtacı, Bucim %2.5 yukarıda, Cemts %2 aşağıda.
Geçen sene 11 Şubatta açıkladılar bilançoyu. Ortalama 2 ay kaldı. Bakalım el mi yaman bey mi yaman :cool:
Bilançodan 2 gün sonra da temettuyu açıklarlar herhalde bu konuda hizlidirlar...o zamana hisse 100 TL olursa en az 1 TL dagitmali artık ,eski kuruşlu devirlerin kalmadığını şirkette anlamalı:)
Bu tosbağanın 100 olmasi icin endeksin en az 7500 olmasi lazim.
Temettü olarak da en fazla 75 kuruş verir.. Gecen yilki durum ortada....
Hani yatirim yapip temettü vermese tamam da, kardeşim para kkm de eridi gitti...
O rakamları rüyamda görsem inanmam, tabi ki hak ediyor, f/k sektöre göre fiyatlarsa olur biter ama bu tahtada zor.
Temettü yerine kağıt da verebilir, geçmiş yıllar karı ne kadar olmuş bakmak lazım, ya da az temettü ile birlikte bedelsiz de olabilir.
Bu arada dünkü düşüşe rağmen hiç toparlanma yok, buralardan biraz uzaklaşması lazım artık, Turşucu bey konuşunca ona inat galiba.:)
:) Tuncay turşucu uzun vadeci ,belki ondandır
Bu hisse ne zaman devre kesse sonrasında hep ok gibi fırlıyor, dün kesmişti devreyi bakalım bugün de hareket yapar mı göreceğiz.
Sayın bawer yaklaşık 3 haftadır bu hissede yatırımlarınızı orta ve uzun vadeli yapmanızda fayda var diye KY cıları uyardım. Sonuç inanılmaz aşağı yukarı hareketlerle dökülen döküldü. Bundan sonra hisse elbetde hak edeceği yere gelecektir. Sıkıntı yok zamanımızda bol sabrımızda YTD KENDİ DÜŞÜNCELERIMDİR
Bugün dinlenmeye geçti, dünün hatrına bir şey diyemiyorum ama biraz 60!dan biraz uzaklaşmalı, 61-62 iyi olur haftalıkta.
Endeks %2.5 artıda, digilci Egeen tavan, bizim dengeci yatay eksi, böyle çok eğlenceli galiba tahtacı, birgün önce biraz çıktı diye neler yapıyor bu tahtacı
Haftalık kapanış iyi olsun bari.
Neyse, herkese iyi tatiller şimdiden.
https://www.google.com/amp/s/www.son...obus-15486332/
Bu haberin içerisinde adı geçmeyen Türk firması inşallah Çemtaştır. :)
DTÖ'den Türkiye lehine çelik kararı
Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) ABD'nin Türk çeliğine yönelik ilave vergi kararında Türkiye'yi haklı buldu. DTÖ, ABD'nin önlemlerinin DTÖ kurallarıyla tutarsız olduğunu belirterek, önceki başkan Donald Trump'ın çelik ve alüminyum ithalatına yönelik ek gümrük vergilerinin küresel ticaret kurallarını ihlal ettiğine karar verdi.
...bu aralar rüzgar iyi esiyor bakalım:) Ya nasip
Haftaya iyi başladı maşallah, abd haberininden olduğunu sanmıyorum çünkü bildiğim kadarıyla oraya ihracat yok gibi, başka bir şey olabilir.
İyi haftalar.
Bizim ketum yönetim sessizce devam ediyor 🙂 ama 4. Çeyrek de olağan dışı bir süpriz yapsada görsek artık bizde üç haneleri
Endeks tam gaz devam ederken bizimki 2.5 lira geri geldi sabahki yerden, kazançlarını koru artık be tahtacı.
Metalcilerin rallisine katılmıyor, endeks desen zaten fezaya çıktı, neye göre hareket edecek bu hisse.
Haklısınız sn. Aydın9, sinekten yağ çıkartıyorlar resmen.
Hayır sabaha göre endeks yukarı zıplarken hisse aşağı geliyor, tuhaf hareketler, bıktırmaya yönelik.