aldıkları araziye ecilin fazla para ödediği kastediliyor heralde(bence yoruma açık)...Cennet koyunun ortakları malum şahıslar :)
Printable View
Benim bildiğim ; Cennet Koyu, Bodrum'da ki işler değil mi ?
Mevzuatta özellikle servet transferine dair hükümler bulunduğunu biliyorum. Bütün raporlamalarda da " ilişkili taraflarla işlemler"
bölümleri var. Mali müşavir ortaklar daha iyi bileceklerdir, ben etik tarafını sorguluyorum.
Eğer şirket ortakları her iki tarafta da temsil edilmişlerse, taraflardan birisi halka açık şirket ise ,yapılan işlemlerin hesabının verilmesi gerekir.
Bu olayların (ilişkili taraf) has ı alarko-algyo'da var.
Genel Kurulu ayağa kaldırdık (2018) , sonuç !!!
Ne , paramız , ne de zamanımız yeter ....
Bugünkü piyasa hoşlanabilecekleri türden değil. Endekse paralel seyir ve 2 tık yukarı bir tık aşağıya. 300-500 bin lot alabilecekleri günlerden birisi olmadığına göre boşuna fiyat takip etmenin bir faydası görünmüyor. Derin işlemler fazlasıyla sürpriz olur.
Hisse üzerindeki fiyat baskısı aynen hız kesmeden devam ediyor.Patrnnn aşağı fiyatı çek topla hisseyi.Bu yapılan manipülasyon kanunlar önünde suçtur.Bunu hemen her gün yapıyorsunuz! Biz yatırımcılar takip ediyoruz ve gereken neyse onu yapacağımızdan kuşkunuz olmasın.Bu manipülasyonu açığa çıkarmak zor olmasa gerektir.
Yatırım tavsiyesi degildir Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın patrnn.. senin almana itirazımız yok.İtirazımız hisse fiyatını baskılayarak kelepir fiyatlardan hisseyi toplamandır. Çekin elinizi şu hissenin üzerinden artık.
Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.
Kargaşadan istifade etmek istiyor sanırım. Ama almak istediği payların toplamı büyük. Bundan 10 yıl öncesinde yatırım holding ilaç hissesi toplamaya başladığında pay oranı %18 seviyesindeydi. 10 yılda %12 toplayabildi. Simdi hizlandirsa dahi adil bir deger belirlemedigi takdirde istedigi sonuclara ulaşamaz. Kargaşa bile olsa..
Bugün için patrnn hisse alımı açıklaması göndermedimi?Bundan sonra gelirmi bilemem.Eğer gelmezse iyi olmuş.Bunun anlamı yeterince satıcı gelmediği için alamamıştır.
Aynı düşüncedeyim. Her gün yapılan alımlar satıcı yerine ilgiyi artırarak yeni alıcılar getirdi, daha da getirebilir. Günde 100 bin lot civarı alabilecekse almaya değmez, her gün alım bildirmek ters yönde etki yapar.
Bu arada topluluğun mali durumu (bence) 2019 dan beri düzenli olarak iyileşiyor. Sene başını hatırlarsanız hem Vitra tarafında hem de Monrol'de sermaye artırımları yapılarak bu şirketleri güçlendirdiler. Elde imkan olduğu için yapılabiliyor bu işlemler.
Topluluk yatırımcılarıyla bilgi paylaşmıyor ama dolaylı olarak sektörlerin ne durumda olduklarını öğrenmek mümkün.
Bakın Balya'daki bir ruhsatını Esan'a 2020 başında devreden Rıfat Dedeman söyleşide neler söylemiş:
Kurşun-çinko işinde belli ki Esan'ın gösterdiği başarı diğerlerini de harekete geçiriyor.
https://madencilikturkiye.com/rifat-...en-bir-tanesi/
Temizlik kağıdı sektörü de ataktadır:
https://www.dunya.com/sirketler/lila...-haberi-614042
https://www.capital.com.tr/is-dunyas...u-2ye-katlariz
Ve son olarak seramik sektörü, sektörün son kapasitede çalışma eğilimine ve hammadde bulma sorunlarına dikkat çekmek isterim. Bu sektördeki dikey entegrasyon ihtiyacı ( madencilik üzeri üretim) vurgulanmış.
https://www.dunya.com/sektorler/sera...-haberi-624868
Görünen o ki Eczacıbaşı'nın bütün ana işkollarında 2021'in çok iyi geçmiş olması büyük olasılıktır. Küresel ticaret durmadığı takdirde bu kurlarla 2022 karlılıkların muazzam seviyelere çıktığı bir yıl olabilir.
Pekiyi, BE bu görünümde ne yapıyor? Genel kurula daha 4 ay varken kimse fazla iştahlanmasın diye temettüleri kısma sinyali veriyor. İşler iyiyken işlerin iyi olmasına bakarım, değerli yönetim kurulu başkanının azınlık paylarıyla ilgili düşünce ve niyetlerini
merak etmem, iletirseniz sevinirim :))
Hadi gel bak 6.92 maliyetle bekliyorum...15, de anlaşalım...üstü senin olsun
.[emoji3]
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayın patrnnnm hiç uğraşma bu seviyelerden istediğin kadar baskıla ,sık mal a la maz sı nız!
Yatırım tavsiyesi degildir. Son karar her zaman için hür iradenizle sizlerin olmalıdır.
Ilaç hissesi ucuz kalmanın diyalektiğini bildiriyor. Aşırı değersiz bırakıldığı için değerlenme potansiyelini içsel olarak taşıyor. Sanırım ülkede islerin karışacağını veya karışmasa bile yatırımcıların başka şirketlerin rüzgarına kapilacagini varsayıyor. Olabilir de, bilemiyorum. Tek bildiğim ülkenin en değerli şirketleri ne kadar değerlenmeyi hak ediyorsa bu şirket için de aynıdır. Üstelik yurtiçine yönelik riskleri minimumdayken. Akılcı davranmalı, eğer yatirimcilarini uzaklaştırmayı düşündüğünü varsaymasam neden bugünden bir değerleme yapayım ki?
Patrnn bugünde 146.630 lot daha almış.Satanların sıkışıp kalan yatırımcıların satışlarıdır.Bu satışlar giderek azalacak ve bir süre sonra sona erecektir.O zaman kimden alacaksın patrnn.Biraz sabır istiyor.
Anlamakta zorluk çekiyorum. Hicbir çalışanı olmayan, kağıt üstündeki bir şirket olan Yatırım Holding'te is güvenliği ve toplumsal cinsiyet eşitliği komiteleri oluşturuluyor ve Kap'a bildirim yapılıyor.
eczacıbaşı ilaç aldığınızda aslında ne aldığınızı tam olarak biliyormusunuz
vitranın %25 + dolaylı ortaklıkla beraber %53 ü
eczacı yapının %37 si (kartal arazisinin sahibi )
esan maden %37 si
işlem gören eczacı yatırımın bile dolaylı olarak %25 i ilacın
bunlara ilave kanyonymuş havacılığıymış ekom bilişim ........20 ye yakın şirkete ortak dev bir şirket
eczacı ilaç satanlar ne sattığını bilmiyor mu? yıllardır yatırımcısı zararda. patron önemli imkbde. umut güzel şey ama çoğu hissede atı alan çekirgeler üsküdarı geçti. eminim bu geçerken o çekirge sürüsü burada olacaktır. kalabalık, nümayiş, grafikler, şen kahkahalar... o zamana kadar kahır malesef!
Yeni yılda ortaklara bol şans dilerim. Eczacıbaşı hissesi için bu yıl flaş bir yıl olabilir.
Valla kendi bilir..[emoji1787][emoji1787][emoji1787]..bizde zaman çok..
Tüm ortakların yeni yılının bol şans getirmesini dilerim
Bülo son günü es geçmedi....[emoji3] Pazartesi acısını çıkarır...[emoji3]
Bugün ki yukarı hareket patrnn ın bir taktiği diye düşünüyorum.Hisseyi azıcık yukarı çekerek mal almak niyetî vardı ama kimse mal vermek istemedi.Bu seviyelerden mal alabileceğini düşünmüyorum.Hissede 15 -20 aralığından önce istediği kadar mal alamayacağı aşikar.Çünki kayıpları da dikkate alarak hesap yapacak olursak maliyetler bu aralığa tekabül ediyor.Bende bu durumda olup acele etmeden sabırla bekleyenlerden olacağım.
Yeni yılın sağlık mutluluk ve bol kazanç getirmesi dileklerimle..
Sirketin temettü geçmişi enteresan, tamamen gaz/frenle giden bir dağıtımı düşündürüyor. 2016'ya kadar tekdüze bir dağıtım var. O yıl, her ne olduysa dağıtım kararın verildiği ayın- Mart civari- kurlarıyla 70 milyon Euro'ya yaklaşmış. Bir sonraki sene daha da iyi, 80 milyon Euro'ya dayanıyor. 2018 de vites düşürülüyor ve dağıtım 30-35 milyon Euro civarına düşürülüyor. Bu arada sermaye yedekleri tükendiği için geçmiş yıllar karlarından dağıtım da dibe vuruyor. 2020 deki dağıtım Covid etkisiyle en dipte, 6 milyon Euro bile değil, 2021 de biraz düzeliyor, 15 milyon Euro'ya geliyor. Bu yıl belirsiz, eğer olumlu anlamda bir sürpriz yapmazsa gene bizi kasacaktır. Bence buradan çıkacak en önemli ders topluluğun mali yapısı güçlü olmasına rağmen zor zamanlarda frene basmasidir.
2016/17 dönemlerinde büyük olasılıkla ilaç bilançosu Holding'e göre daha iyi durumdaydi. Yine bir tahmin olarak, Esan devreye girmeden önce Vitra'nin başarısız olduğu pazarlar holding bilançosunu sarsmaktaydi.
2016/17 yılları ilacın kasasından direkt ve yatırım dolayımlı olarak holdingin ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir kaynak transferi amaçlanmış gibi görünüyor. Yani o yıllarda holding toplam temettüsü ilacın temettüsünden çok düşük.
Aynı düşüncedeyim..2021 e geldiğimizde işler değişmiş görünüyor. Sene başında 20 milyon Euro verip Ecyap hisselerinin %10 luk kısmını Yatırım Holding'ten aldı, Vitra Karo'ya yine bir 20 Euro daha koydu. Yil sonunda Ipek Kagit'in 15 milyon Euro Fas yatırımı devreye alındı. Bunların belki tamamı özsermaye ile yapılmış olabilir. Geçtiğimiz yıl topluluk sıfır tabanlı bütçelemeye geçmişti. Bu yıl yatırımlar devam eder düşüncesindeyim. Belki.planlamasi geçtiğimiz yıldan gelen birkaç küçük/orta büyüklükte yatırım gelebilir. Kartal ve Ayazağa arsalarında 2024 den önce bir şey yapılmasını beklemiyorum. Demek ki oluşan birikimin yönlenecegi yeni alanlar vardır.
Ipek Kağıt yatırımı 15 milyon dolarmı s ( Euro değil), yurtdışı satış oranını %33den %50 ye çıkarmak istediklerine göre bu alanda daha gidilecek yol vardır, bir yatırım daha gelebilir.
Eczacıbaşı'nın ruhsatı Nurol'a nasıl geçti?
https://artigercek.com/yazarlar/peli...-a-nasil-gecti
Sayın british ,bu gelişmenin hisseye etkisi ne olur?
...............
Eczacıbaşı'nın ruhsatı Nurol'a nasıl geçti?
Yazıda nasıl geçtiğine dair bilgi yok. (bir bedel alındl mı?..)
Ruhsatların bir piyasası var diye biliyorum. Aslında lojistik basta olmak üzere pek çok faktörü dikkate alıp bir paslaşma yapıyorlar gibi görünüyor. Kazdaglari'nda altın madenciliği yapmaya çalışmak sosyal bir intihar gibidir. Eczacıbaşı göze alamaz diye bakıyorum. Alamos da zaten arkasına bakmadan gitti, tahkimde hak arayacaklar galiba. Altın işi genelde sevimsiz bir iş, herhalde BE işin sosyal yönü ve risklerine de bakarak degerlendiriyordur.