Spot elektrik fiyatı 13.02.2024 için 2097,18 TL
--havalar soğuyunca bir tık yükselmiş..
Printable View
Spot elektrik fiyatı 13.02.2024 için 2097,18 TL
--havalar soğuyunca bir tık yükselmiş..
Şubat ayının 10-12 tarihleri arasında 44 saat süresince üretim durmuş; kazan borusu arızası nedeniyle
son zamanlarda çok sık olmaya başladı.
Yumurta fiyatları da bu hafta yükselmiş. Yumurtası olmayanlar için yazıyorum...
https://tradingeconomics.com/commodity/eggs-us
GÜNEŞDER Başkanı Serdar Ekiz
--açmış ağzını yummuş gözünü...
https://www.enerji-dunyasi.com/yayin...mez_33282.html
Selamlar, bugün itibari ile sattım elimdekileri, size bol kazançlar.
İki kişi satınca ben de biraz daha ekledim.
18,75’den
[emoji3]
1850 seviyesinden almak cazip gibi fakat endekse de cok hassas .Endeks geri cekilmeleri cok etkili.Bilanco tarihini net olarak bilen var mi ?
Borsa hayatımda gördüğüm en iğrenç hisselerden biri bu cante.
Patronu da en büyük küçük yatırımcı düşmanlarından biri.
Borçları kapattı, karlılık fena değil, yeni iş koluna girme durumu var ama bistin 7200 den 9200 e çıkışına nerdeyse hiç tepki vermedi ama az düşüş olunca hemen eksi 4 yaptı:(
Bu kadar alçaklık adilik olmaz ne kadar adi bir patronu var.
Lanet olsun girdiğim güne de hisseye de yazıklar olsun sözde patronuna da.
SM-A525F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üstadım, öncesinde de yazdım...Bu bir portföy yönetim stratejisi yani şirket ve şirketin geleceği ile ilgili (kendime mahsus) yaptığım projeksiyon ile çelişen bir durum değil ve kısa vadeli. Bir çok arkadaşın aksine (şu 60 gün mevzusundaki suskunluğu kenarda tutarak) şahsen ben şirket yönetimi ile ilgili kendimde hiç bir şey söyleme hakkı bulamıyorum. Ne dedilerse yaptılar çünkü. Onca borcun, hem de tam zamanında küçük yatırımcının cebinden 5 kuruş çıkmadan kapatılması bile başlı başına şapka çıkarılacak bir şey.
Hisse fiyatlamaları göreceli ve geçicidir...Aslolan şirketin geleceğidir...Gelecek konusunda (Venezuela konusu olmasa bile) bir sıkıntı göremiyorum ancak geçen de dediğim gibi konjonktür küçük sermayeli şirketlere daha yakın durmayı gerektiriyor. Benim yaptığım da bu. Kısa zamanda çok iyi kazanç sağladığım 1-2 hissede yavaştan pozisyon azaltıp buraya geçiyorum zaten...YTD
Bofa ve ykby güzel mal alıyor.Neyin kokusunu aldılar acaba.
Haber Kap a düşmeden haberleri oluyor.Hiç şüphem yok.
Venezuella haberi yılan hikayesine döndü.Bir kap düşmesi süpriz olmayacak.
Bugünkü hareketler kap habercisi gibiydi gerçekten, bilanço mu Venezuela mı acaba
Alıp alıp bırakıyorlar gün içinde...
Hareket yakın olabilir artık...CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
çapariye yakalanmış istavrit gibiler..
https://i.hizliresim.com/bwv6hco.png
KAP: CANTE [ODAS ] ÇAN2 TERMİK A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1249934
Dosyalar:
Özel Durum Açıklaması (Genel) 2024-02-15
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi 02.12.2023
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama Şirketimizin 02.12.2023 tarihli açıklamasında belirtilen ve Venezuela'da gerçekleşecek yeni faaliyetler ve devam eden süreçlere yönelik olarak Venezuela Devlet Petrol Doğalgaz Şirketi (PDVSA) tarafından sözleşmesi bulunan Multiservicios Tomlam CA'nın sahada çalışma izni alınmış olup söz konusu petrol sektörleri ile ilgili olan tüm faaliyetler, işletmeler veya ilgili hisselerinin Çan2 Termik A.Ş.'ye bedelsiz olarak devredilmesi hususunda Odaş ve Şirketimiz arasında imzalanan Protokol çerçevesinde ilgili süreç devam etmekte olup gelişmeler oldukça kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Deveye sormuşlar boynun neden eğri, nerem doğru ki demiş. Saat gece 22 de Kap göndermek neyin nesidir.Ancak gün içinde iştahlı alımlardan bi durum olduğu çok belliydi.Hayırlısı olsun… En azından işlemler devam ediyor Olumsuz bir durum yok.Bunada şükür
2 günlük düşen trendi test denemesi, yukarı bar ve arkasından haber...Picasso hesapları maşallah...:p
Hiç alakası yok alınan mal operasyon yapılacak hesaplara dağıtılır aşağı doğru oltaya gelecekleri avlamak için. Teknikte hiçte öyle picasso luk bir şey yok. Hisse Tl golden cross bile değil bu nasıl picassoluk. Çok acemice. 200 günlük H.O 20,6 hemde 9242 endekste. Bende sizin aldıklarınızdan birini satıp sizin yerinize biraz alıverdim.... Benim açımdan bakılınca tam bir acemilik. Büyük olasılıkla tahtaya alım geldi onlarda alım yapıp yukarı çekmek ve bu kapı atmak zorunda kaldılar. He yarın üstten verip yine aynı düzene devam ederler mi ederler. Hiç kolay tahta değil.
Hafta basi tamamen ciktim..son bir aydir kademeli her yukari gidisde satip diger hisselerime eklemistim iyikide oyle yaptim..
Bu hisse ederinde pd olarak azi yok fazlasi var..
Secimden sonra elektige gelecek zamla belki denebilir..
Secime yakin mutlaka portfoyde bir elektik ureten sirket olmali
2022 yilinda X euroyu 5X euro yapmistim odas da..
Burda cantede X/2 euro kaybimiz oldu buda bana ders oldu pd bakmadan kagit almamak lazimmis..
SM-G990E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İşte böyle gençler...Bereket versin...:)
Haberi görünce 20den atladik. Yani inanılmaz.... Adamlar beni zukmek için doğmuş hissi oluştu. Sinirden telefonu kıracam
Ne güzel İstanbul be,Bir gün önce toplayabildiğin kadar al.Gecenin köründe Kap a haber gönder
İteleyebildiğin kadar itele vatandaşa...Adalet bir gün size de lazım olacak.Nasılsa hesap soran,sorabilen yok..
Bu sefer bir kamyon malı bende iteledim 20 TL üstünden. Zaloğlu Rüstem...Sen düşün
Anlaşma PDVSA adına üretim anlaşması olarak geçiyor. Tomlam zaten üretime servis ve ekipman sağlayan bir şirket. CANTE'ye sadece parayı koymak, malzeme lojistiğini ayarlamak ve gerekirse mühendis felan sağlamak kalıyor...
Kuyuların tekrar işletilmeye başlanması çok fazla zaman alacak bir uğraş değil ama gene de tüm bu süreç rahatça bir yılı bulabilir...
Tomlam'ın arkasında PDVSA olduğunu ve bu kuyuların da en balık kuyular olduğunu varsayıyorum. Peri masalı gerçekleşirse 170 kuyu başlangıç olur. Venezuela'da atıl kuyudan bol bir şey yok...
Production on Behalf of PDVSA
As part of the agreement, Çan2 Thermal will carry out production activities on behalf of the Venezuelan State Oil and Natural Gas Company (PDVSA). The operations will span a production block consisting of four fields with a total of 171 wells. Experts estimate the oil reserves in the area to be around 593 million barrels.
Bofa dün 19.07 ortalama ile aldığı 2.948.000 lotu ince ince iteliyor.
20 üstü tutunamamış yine....
İşin ilginç tarafı skipilatörümüz satmamızdan rahatsızlık duymuyor.Aynı modelde devam haber düşünce yukarı aç, itele millete..dön topla.Artık 18 mi olur 17 mi bakacağız.Gelirse Ekime.. gelmez de ….. Kasıma
çaparide bir istavrit daha :kahkah:kahkah: ama sırtından yakalanmış...
bu istavritler elbet tavaya girecek... o zaman rakının ne günahı var..:kahkah:
yukarıdaki indikatörsüz, indikatör çok çok dikkat çekici.
https://i.hizliresim.com/c6i48ge.png
Cante'nin peri masalı bana çok ilginç geliyor. Borsada böyle bir peri masalına sahip başka şirket yok...
Bu peri masalında en önemli nokta Türkiye ve Venezuela arasındaki ilişki. İki devletin de onayını arkasına almadan böyle bir masalın gerçekleşmesi mümkün değil...
Buna tamam dersek 170 kuyu olayına geliyoruz. 170 kuyu açmanın maliyetini Türkiye'de karşılayacak şirket yok. Açılan kuyudan da petrol çıkacağının garantisi yok. Burada zaten açılmış kuyuların işletilmeye alınması söz konusu...
Püf noktası atıl durumdaki bu kuyular önceden ne kadar petrol üretiyordu? Bu kuyuların tekrar işletilmeye alınması kuyu açmanın onda biri olacak ki herhangi bir şirket bunu sağlayabilir. Burada sanki bu operasyon için iki devlet Odaş/Cante'yi uygun görmüş gibi...
Bu kuyular ne kadar petrol üretecek konusunda en düşük miktar olarak kuyu başı 100 varil dersek, günlük 17.000 varil eder. Bunu istediğiniz gibi çarpın, bölün, Türkiye'nin 2023'de ürettiği ortalama 80.000 varil ile kıyaslayın. Bu her türlü bir peri masalı olur...
Bu masal Cante'yi bir petrol şirketi haline getirirse hissenin bugünkü fiyatlandırmaları komik kalır...
Şimdi bunun bir peri masalı olduğunu düşünerek devam edersek aklıma gelenler şu şekilde...
Birincisi Cante iki devletin de onayı ile bu işe girip, bu işi geliştirirse bu 170 kuyuyla kalmaz. 170 kuyu ile hesap yaparsak Cante 17.000 varilden PDVSA'ya ve ortağının aldığı para da düşülünce varil başı 10 Dolar kar edebilir...
80 Dolar petrol fiyatı, Venezuela 50-60 Dolar'a satıyor. PDVSA'ya verdikleri fiyattan 30 Dolar kalsa, 10 Dolar maliyet olsa, 10 Dolar Cante'ye düşse diye hayali bir hesap...
Bu peri masalı gerçekleşirse Cante koyacağı her Lira'nın iki katını gelecek yıllarda alacak demek olacak...
Böyle bir peri masalına sahip başka bir şirket var mı bu ülkede?