Bugün 4 kurumdan birden pozitif fiyat önerisi geldi. Bunu çok şüpheli bulduğum için elimdekileri satıyorum. Kalanlara bol şans.
Printable View
Bugün 4 kurumdan birden pozitif fiyat önerisi geldi. Bunu çok şüpheli bulduğum için elimdekileri satıyorum. Kalanlara bol şans.
Sayın Junge kusurabakma tepkim hiç sert değil çok haklı ve net. Beğenmeyen satar.Hepimiz buralardayız nasıl olsa sonuçlarını da görürüz.
aselsanı beğenmek beğenmemek değil bu cümle çok basit ve çocukça, ayakkabı gömlek mi alıyoruz arabamı alıyoruz ki beğenmeyip değiştirelim. yatırım düşüncesiyle kazancımızı güven sağlayabileceğimize inandığımız zamanında şeffaf siyasal etkisiz ve vizyonu olan bir kurumun borsadaki hisselerine yatırım yapmışız ve gelinen noktada yolda birçok işleyişte gerçeklikte değişmeler olmuş yatırımcılar yani biz zarar etmekle kalmamış bu piskolojiyide etkilemiş inada binmiş kimi satmış zararına kimi inantla bekliyor benim gibi, bu uzun süreçte ve karmaşık yatırım enstruma nlarının hüküm sürdüğü bir piyasada nitelikli dolancılık örneği bile teşkil etdebilecek bir gelişmede çıkıp "beğenmiyorsan sat" gibi baasit bir cümle kullanırsan kimse kale almaz bilginede güvenmez saygı da duymaz. biraz enpati ile bilgilerimizi paylaşırsak en azından faydalı olur. diğer türlü kırıcı ve itici olur, aselsana yatırım yapan sadece para için yapmıyordur emin olun elbette içinde mutlaka sevgi vardır, ancak sevgili tarafından aldatılmak en acısı.
Hamama giren terler.
Endeks 20 bin bu hissede üç haneli olacaksa boşa zaman kaybetme.Kaldıraçlı viop takıl paraya para demez sonra gelir bunu alırsın.
Bakın arkadaşlar kimse bu mesajı anlamadı bence Arge ve yüksek teknoloji üretmek için çok büyük para harcarsın ve bu ürettigin yüksek teknolojiyi çarpanlı kar marjı ile satarsın x2 x3 x4 x5 x7 kime ne tutturabilirsen. Ama bu aselsanda mümkün degil şirketin mantelitesine ters bu arada bu olana itiraz etmiyorum olması gerekende bu tabiki fahiş karlar etmeyip düşük kar marjı ile satacak .
işte bu yüzdende bence borsada olması dogru degil
Yapı kredi ne yapmaya çalışıyor? 15 m alış 15 m satış. alış-satış maliyetleri de eşit
SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.defensenews.com/global/t...e-report-says/
"...But the U.S. currently does not meet that goal, with the report rating America's military power as 'weak', down from 'marginal' in the previous year's index."
İki gün önce us'de defensenews 'da çıktı. Kimse bağırıp çağırmıyor, şeffaf bir şekilde gerçekler konuşulabiliyor. İş vatanseversin/ değilsin suçlamarına da indirgenmiyor.
Sonuçta hatalı giden işler böylece açığa çıkıp, işler ehline verilerek düzeltilebiliyor.
Güzel değil mi?
ASELS temettü vermez neredeyse. Esasen değer yatırımcısının tercihidir. Türkiye nin jeopolitik durumu itibarı ile savunma sanayiini bağımsız bir hale getirme zorunluluğu çerçevesinde hükümet haklı olarak işin içine girince ki hiç bir hükümet böyle stratejik bir şirketi kendi başına bırakmaz, doğal olarak iç piyasa müşterisi devlettir yani TSK dır ve kar marjları kurumsal olarak belirlenmiştir, siyasi olarak etkilenir. Kısaca stratejik ve siyasi bir şirkettir.
Ancak ihracat rakamları gelişmekte olmakla birlikte esasen bu tip şirketlerin piyasa değer çarpanına en çok etki eden unsur dış pazardır. Bir Rosatom u düşünün (Rus atom enerjisi şirketi) Lockheed Martin (Amerikan silah şirketi) vb.. bunlar emperyal şirketlerdir ve muazzam bir güç ve kar kapısıdır.
Haaa Aselsan çok daha başında ve çalışıyor. Ne zaman ki ihracat rakamları yükselecek o zaman şirket gerçek değerini bulacak şüphesiz.
Ama şu anda birkaç aracı kurumun spekülatif oyun sahası olmuş durumda maalesef. Gerçek kurumsallığın içinde şirketinin piyasa değerine sahip çıkmak ta var. Lakin bu yönetim buna önem vermiyor ve bir yerde haklı da aslında. Çünkü çok siyasi ve kurumsal olarak baskı altında kaçınılmaz bir şekilde. Kolay olacağa benzemiyor değer yatırımı bundan sonra. Çok sabır gerektirecek. Temennimiz milli duyarlılıklarımıza hitap eden gurur duyduğumuz %100 kendi üreten bir savunma şirketi. Gözbebeğimiz.
İnanmak ve sabretmek lazım diye düşünüyorum.
" Tekkeyi bekleyen çorbayı içer".
Duyar gibi oluyorum çorbayı içemeden açlıktan gideceğiz.. Bu şirkete güvenmek lazım. Şu anda üzse de zamanla büyük başarılar ve kazançlar görülecektir diye düşünüyorum.
Konuşulacak zaman 6-7 ay sonra şimdi değil. Şimdi zaten tahtacı yeteri kadar gereğini yapıyor onun ekmeğine yağ sürmek olur.
Bir yorum yazmışım 20 eylül. Adım hıdır elimden gelen budur.
teknoloji üretmek demir çimento gıda satmaya uçak bileti satmaya benzemez ortaya pat diye bir icat yenilik koyamazsın arge yapmalısın şu anda aselsanda olan patent haklar bilgi birikimi vesaire kaç şirkette var kimisi thy ile sasayla hektaşla karşılaştırıyor çok yanlış bi karşılaştırma kimisi alacagını alamıyor diyor alacagının bi yere kaçtıgı yok devlet nakit ödemese bile misal bi arazi tahsis eder parayla alamazsın vergi almaz gene karşılar bi arkadaş çok doğru demiş aselsan deger yatırımı yapılacak bir şirket degeri varsa eninde sonunda fiyatı yükselir bilanço kötü degil yıl sonu bilançosu inşallah çok çok daha iyi gelir herkese hayırlı akşamlar y.t.d degildir...
Yıl sonu net 10 Milyar kar yazar.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Açıkçası fiyattan bende memnun değilim. Şirketin iyi yönetilmediğine ise katılmıyorum. İşin siyasi boyutunu bir kenara bırakarak, ne ölüp bitiyor, nede uçuyor kaçıyor laflarını dikkate almıyorum.
Şirketin son beş sene sürünme sebebi batı yaptırımları ve devletin ödemelerde çamura yatması idi.
Dış yaptırımları kendisi üreterek aşmaya başladı. Bakın tamamen aştı demiyorum aşmaya başladı hemde iyi başladı. Devletin ödemelerde çamura yatmasını ise, teslimatda tahsilat ile aşmaya çabalıyor, şirket sonuçta devletin şirketi ve bu konuda zorlanması doğal. ondanda öte ihracat oranında ki artırma çabalarında bu soruna bir çözüm çabası bana göre. Bu konuda hala emekleme aşamasında malesef.
Umarım devlet geciktirdiği ödemeleri dolar olarak veya enflasyon farkında ekleyerek öder ama hiç zannetmiyorum.
Bana göre gayet uygun fiyatlı diye son iki aydır hissedeyim. Artık dış yaptırımlara da, devletten ödemelerdeki sorunlarada çözüm üretileceğine de inanıyorum.
Şirketin devlete kazandırdığı gibi kendisine yatırım yapanlarada kazandırması gerekiyor. Eğer vatan millet edebiyatıyla gidecekse şirket yukarda denildiği gibi kottan çıkmalı veya devlet dışında özel sektör ihracatı da yapacak üretimleri gerçekleştirerek nakit yaratmalı. Bütün yükü yatırımcısına yıkıp hayrına devlete çalışırsa olmaz . O zaman borsaya açılmayacak veya açıldıysan kar yapıyorsan bunu bir şekilde yatoromcın ile paylaşacaksın. Şu an bana göre bunu yapan şirketler sasa Bim ve koç gurubu diyebilirim.
En son Aselsan 33-34 iken satıp Akbank a geçebilse idik olurdu , 10 lara kadar indi Akbank , şu an da ne alalım söyle ona geçeyim , ben 16 tl den Aselsan aldığımda Thy 15 ykbnk 2 , Akbank 5 di , biz yerimizde saydık , ykbnk 10 Thy 100 Akbank 20 oldu , şimdi belki temettü ayağına bir 40 göstermesini bekleyeceğiz 16 kasımda sanırım temettü , ama artık bazı şeyleri yazmaya çekiniyorum , her an soruşturma içeri atılma olabilir yeni yasa çıktı , ama kağıda bu kadar aşık olup fantezi kurmayın , çünkü onlar iyi niyetli değil hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz ( tamamen şahsi fikirlerim gerçekle alakası yoktur )
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kim ben mi hayal kuruyorum?
https://www.hisse.net/topluluk/showt...47384&page=494
Siz biraz kafanızı kaldırın gerçekleri görün hayal dünyasında yaşamayın kendinizi geliştirin finansal piyasalar konusunda. Sonra avutması zor oluyor.
40 lira hedef için burada duruyorsanız boşuna bu eziyeti kendinize ve yatırımcıya çektirmeyin KKM alın.
ASELSAN yabancı oranı 19 Ekim 2022 % 23,07. 20 Ekim 2022 % 23,36.
Fark % 0,29. Hisse kapanış fiyatı: 32,52 TL (Kaynak İş Yatırım).
Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.
Şimdi bu bomba çok yüksek teknoloji gerektiren ve üst düzey bir silah Aselsan bunu % kaç karla sattı ?
https://twitter.com/AirWarSyndicate/...22938618818561
Tabii ki bilemeyiz.. Ama tahmin ettiğimde kurumsal kar marjı ne belirlendi ise örneğin %300. Çünkü en büyük alıcısı devlet ve siyasi misyonu var. Halbuki ihracat olsa bence kesin %3000 olacaktır veya daha fazla. Fark bu işte...
İşte bu duruma yönetimin müdahale etmesi lazım. Sonuçta şirket kötü yönetiliyor diyemeyiz. Anladığımız bir iş değil. Belki de çok çok iyi yönetiliyor.. Ancak yatırımcı ilişkileri apayrı bir saha. Bu noktada yatırımcı çok sahipsiz kalıyor. İşte o zamanda haklı olarak kot dan çıkartılsın diyor.
Merhaba Nasılsınız iyi misiniz aranıza yeni katıldım bir şey soracaktım Lütfen beni bilgilendirir misiniz hisseyle ilgili ne kadar temettü veriyor her 1000 lota teşekkür ederim
Eyvahlar olsun :(
Bu hafta itibariyle çıkıcam ben.2 yıldır sağlam kazık yedim.bi b.k olmaz bu tuvalet kâğıdından anladım artık.o dönem bu kağıdı uzun yıllardır elinde tutan ve yazıştığım adamlar bile illallah edip çıktılar.inatla bekledim hep bi umudum vardı ama daha fazla katlanmak istemiyorum artık.
Bilançoya kimi iyi kimi kötü diyor..
Bilanco sonrasi araci kurumlar iyi diyor.. hedef yukseltiyor
Anlamadım ulusal 50 deki sirket mi? tabela sirketi mi?
önümüz seçim
AK Partinin her hatibinin...gonulden seven her seçmeninin " savunma sanayisindeki gelisme..kendi silahini yapan ülke oluşumuz " görüşü en buyuk en güçlü dayanak noktasi ...
Tekrar ulkeyi yonetmek isteyen bir siyasi otoritenin en büyük silah savunma şirketinin fiyatının çöp olmasindan hoşnut olmayacagini ve Asrlsan i da THY gibi secim oncesi konusulan bir hisse haline getirmek isteyeceğini TAHMIN ediyorum
varsa
Aselsan'ın 3. çeyrek bilançosu beklentilerin üzerinde geldi. Yılsonu bilançosu çok daha iyi gelecektır. BOFA'nın satışlarının karşılanmasını becerebilen bir kurum karşısına çakması lazım gelir. Şimdiye kadar hisseyi baskılayan BOFA olmuştur. Kendi düşüncelerimdir.
ASELSAN yabancı oranı 21 Ekim 2022 % 23,16. 20 Ekim 2022 % 23,36.
Fark % -0,20. Hisse kapanış fiyatı: 31,84 TL (Kaynak İş Yatırım).
ASELSAN yabancı oranı 21 Ekim 2022 % 23,16. 24 Ekim 2022 % 22,95.
Fark % -0,22. Hisse kapanış fiyatı: 31,88 TL (Kaynak İş Yatırım).
Buralar dutluktu yazacağım inşallah bir gün. O zaman sakın hiç kimse üzerine alınmasın....
Ben jet yakıtı ile çalışıyorum. Sıkıntı yok. Bu topicteki psikoloji ile başa çıkamayacaksak tahtadaki abi ile hiç başa çıkamayız.
Göreceğiz bakalım bu fiyatlarda burun kıvıranlar bilmem kaçta almak için birbirini ezecek.
Burada öyle şeyler yazarım bırakın topictekileri tahtacı 3 gün kendisine gelemez. Benim tuzum kuru benim için hava hoş.
Reelimi biraz bilenler ne dediğimi çok iyi anlıyor.
Bu da Zaman kaybeden ve diğer fırsatları kaçıran tahtacının sorunu benim değil...Ben o ne kazanırsa bu tahtada ondan daha fazlasını kazanacağım İnşallah bunu bilirim sadece.
ASELSAN Konya tarafından yerlileştirilen, farklı platformlara ateş desteği verecek orta kalibre namlular SAHA EXPO'da ilk kez tanıtıldı
ASELSAN Konya tarafından yerlileştirilen, farklı platformlara ateş desteği verecek orta kalibre namlular SAHA EXPO'da ilk kez tanıtıldı.
Türk savunma sanayisi bünyesinde silah sistemleri geliştiren ASELSAN Konya, yerlileştirilen 40 mm hafif otomatik bombaatar, 30 mm hafif elektrik tahrikli otomatik top, 30 mm elektrik tahrikli otomatik top ve 35 mm elektrik tahrikli otomatik topu, SAHA İstanbul tarafından düzenlenen SAHA EXPO'da sergiledi.
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ASELSAN'ın Konyalı iş adamlarıyla ASELSAN Konya'yı kurduğunu anımsatarak, şirketin yeni ve yabancı sistemlerin yerlileştirilmesi amacıyla faaliyet gösterdiğini söyledi.
Sergilenen ürünlerin, çalışmaların adım adım yürüdüğünü ve bir kısmının olgunlaştığını ortaya koyduğu vurgulayan Demir, "Kalifikasyon süreçleri tamamlandığı zaman envantere girmeye hazır hale gelecekler. Ülkemize, ordumuza hayırlı olsun." dedi.
- "Askerimizin rahat etmesini istiyoruz"
ASELSAN Konya Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Bülent Işık da uzun süredir üzerinde çalıştıkları sistemleri ülke hizmetine sunduklarını ifade etti.
40 mm bombaatarın ağırlığının muadilleriyle yarı yarıya olduğunu dile getiren Işık, "Lojistik olarak daha rahat taşınan bir ürün. Operasyonel anlamda birimlerimizin, kurumlarımızın, askerimizin rahat etmesini ve enerjisini doğru yere harcamasını istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımız var." diye konuştu.
30/113 mm helikopter burun topunun prototip doğrulama çalışmasının da bitirildiğini bildiren Işık, gelecek günlerde gerçek model üretim ve testlerine başlayacaklarını söyledi.
Geliştirilen ürünler arasında 30/173 mm topun da yer aldığını söyleyen Işık, "Bunların özellikleri, yurt dışından alınan silah sistemleri. Bunları yerli üreterek yurt dışına olan bağımlılığımızı ortadan kaldırmış oluyoruz. Bunlar konvansiyonel yerine elektrik tahrikli silahlar. Normal şartlarda mühimmattan kaynaklanan birtakım problemleri, kirlenmeleri ortadan kaldıran yeni nesil silah sistemleri." dedi.
35 mm topun barut kokusuyla, yağıyla sahadan geldiğini vurgulayan Işık, kalifikasyon atışlarının yapıldığını belirtti.
Işık, söz konusu ürün ailesiyle ülkenin orta kalibredeki silah ihtiyacının büyük ölçüde çözüleceğini kaydetti.
Bülent Işık, silah sistemlerinin kalifikasyonu için bu yılın geri kalanı ve 2023'te yoğun bir test süreci yürüteceklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Dutluk çöle dönmesinde dostum aman aman )
Kendi adıma daha önce devlet hisselerinde pozisyon almaycağım demiştim ama ucuz gördüm dayanamadım ASELSAN ve emlak konuta bulaştım. Elimde bu ikisi hariç ne varsa uçtu gitti. Bu iki uyuzun problemi para kazanması değil. Devletin olunca iktidarlardan bağımsız mutlaka arpalığa bir şekilde dönüyor birde kar yatırımcıya değil devlete aktarılıyor. Aselsanda ki ertelenen alacaklar, emlak konuttaki on yıllık dolar bazlı yüzde seksenlere vuran kayıp hep bu yüzden. ASELSAN muazzam bir şirket haline getirildi ama borsada yatırımcısını da muazzam ezik hale getirdiler aynı zamanda. Umarım bir gün bu kısır döngü değişir ama artık bende negatifim malesef. Keşke devlet şirketleri kottan çıkarılsa noktasına geldim bende. Çünkü normal borsaya açılan bir şirket gibi düşünmüyor yönetimleri.
ASELSAN/Görgün: Fuarın ilk gününde tedarik müdürlerimiz 113 görüşme gerçekleştirdi - Bloomberg HT
Sıkıntı yapmayın elalem kayanın üzerinde kısıtlı su ile gırgat ağacı üretiyor.Bunun da eninde sonunda olacağı o.