biz yapinca acimadi acimadi diyor :)
sizin eliniz ağir gibi zahmet olmazsa :)
Printable View
biz yapinca acimadi acimadi diyor :)
sizin eliniz ağir gibi zahmet olmazsa :)
göstergelerini soğutma amaçlı işlemler olduğunu düşünüyorum 7,5 dan 12 gitti bilanço öncesi damıtma.. :)
bilanço bugün gelmeli artık, çok kastılar
Hâlâ bilancoyu gönderemediler.. en zoru kendinden çalmakmış...
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu akşam göndermelerini bekliyorum... Hayırlısı olsun...
Assolist en son çıkacak.d
Konsolide Net Dönem Karı
5.175.451.278
bu da solo
Net Dönem Karı
6.601.537.489
satamam 12 ay degerlemesi de gelince....
Alemi cihan Bilanço görsün...
Nakti dolu, borcu eksi, faaliyet karı hisse başı 3 TL, kar hisse başı 9 tl...
1 e mal ediyor, 25 e satıyor, vergisi sıfır...
Maşallah
Her çeyrek HB na 1 tl nakit yaratıyor... 1 milyar a Bodrum da otel arsası almasına rağmen, yine 3 milyar nakit yarattı, HB na 4.5 TL...
Ela otelin, 2.3 milyarlık değer artşını da Kar a eklese, 9 milyar kar açıklayacaktı, sadece özkaynaklara eklendi, bu 2.3 milyar...
3 majör turizm bölgesinde arsa, istanbul majör yerlerde proje hazırlığında 3 arsa, Büyükyalı da denize sıfır, satışta/stokta 368 daire... Bir sürü ticari ünite kira geliri, Ela otelden bu yıl beklenen 200 milyon işletme geliri ve benzerleri...
Böylesi güzel değerlere sahip, sürekli A sınıfı projeler hayata geçiren ve Nakit içinde yüzen bir GYO daha var mı, Değerli Ortaklarım...
Maşallah...
Hayırlı uğurlu olsun....
Yatırım tavsiyesi değildir, ortaklar ile bilanço değerleri üzerinden dertleşmedir...
Yıl sonu bilançosu için en az 2 milyar iskonto borakılmış, bu hali bile efsane yıl sonu ise büyük sürpriz olabilir..;-))
Bedelsiz mi olur, yoksa temettü mü olur orasını ağamız bilir..;-))
Böyle giderse bi beş yıl daha satamayız bu hisseyi..;-)))
Ayrıca misafirliğe gelen 43 kişiye hoş geldiniz..;-))
Yatırım tavsiyesi değildir..!!!
Gece vakti gönderdiler yine, rakam fevkalade güzel, yarına üstatlardan detaylı yorumlar bekliyoruz, şirket büyümeye tam gaz devam ediyor.
Hayırlı olsun.
Esas faaliyet kârına, taşınmazların değerleme fiyatları dahil midir?
Değerleme fiyatları olmadan yaptığı kârı ne kadar onu merak ediyorum..
Yani satış ve kira gelirlerini?
Teşekkür ederim şimdiden.
Satışlarda hacim artışına karşı dönemsel kâr düşük gelmiş. Borç artmış şu bahsedilen yatırım kredisini almış olabilirlermi syn. Azurit antepli bizi aydınlatırlarsa seviniriz
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Küçük bir farkla dediğimiz yerde bilanço geldi, şimdi sıra diğer hedeflerde..;-))
Yıl sonu toplam 8,3 milyar TL değerleme ve 2 milyar TL faaliyet kârı ile son noktayı koyarız diye düşünüyorum, Allah utandırmasın..!!
Görüyorum çünkü gözüm var..!!!
Düşünüyorum çünkü beynim var..!!!
Öncelikle 9 aylık bilançonun şimdiye kadar açıklanmış GYO bilançoları içinde her yönüyle ön sırayı alacağını söylemeliyim. Son bilançoda toplam borçlar şöyle:
Ek 29096
Tabloda göründüğü gibi altı aylık bilançoya göre bir azalma/artma yok. Yani Haziran sonundan Eylül sonuna kadar yeni kredi alınmamış görünüyor.
Toplam varlıklar tablosu da aşağıda:
Ek 29097
Ağırlıkla yeniden değerlendirme aracılığıyla altı aylıkta 9,7 milyar olan varlıklar yeni bilançoda 15,3 milyara yükselmiş görünüyor. Bilindiği gibi döviz varlıkları belli bir limiti aşan şirketlerin kredi alırken döviz varlıklarına getirilen yeni limit toplam varlıkların %10'undan %5'ine düşürülmüştü. Ancak bu uygulama 1 Kasım 2022'de başlayacak ve o zamana kadar limit %10 olarak uygulanacaktı. Aşağıdaki tabloda yer alan döviz varlıkları kredi ihtiyacı hasıl olduğunda (ki şirketin her yerinden nakit fışkırıyor ve likiditesi oldukça yüksek normal şartlar altında borçlanma ihtiyacı yok) değerleme öncesi engel teşkil edebilirdi. Böylece varlıklardaki artışla birlikte 1 Kasım'a kadar şirketin elini rahatlatmış olduğunu anlıyoruz.
Ek 29098
Ekim ayı içinde %10 limitine göre yeni kredi alınmışsa bunu ancak dördüncü çeyrek bilançosunda görebiliriz.
Bir mesajda üç görsele izin verdikleri için satışlar tablosunu ayrı bir mesaja eklemek zorunda kaldım:
Ek 29099
Hasılat hem 2021/9 aylık bilançoya, hem de bir önceki çeyreğe (2022/2. Çeyrek) göre kabaca 2,9 katına çıkmış görünüyor. Bu artış oldukça iyi. Hasılat içinde bilhassa turizm ve kiraların ağırlığı her iki durumda da yükselmiş. 3. çeyrekte konut satışları 2. Çeyreğe göre 2,16 katına çıkarak genel hasılat artış oranının gerisinde kalmış görünüyor ki konut satışları karlılığı en fazla etkileyen kalem; sanırım son çeyrekte diğer kalemlerle arasındaki farkı kapatacak, bu durum ilaveten karlılığa da yansıyacaktır.
Bir konu da gokturk de devam eden proje (67 dairelik bir site) satislar henuz net kara yansimiyor.. Muhasebe olarak yapi kullanma alindiktan sonra faturalari kesilecek. Oradan da kenarda net kar birikiyor ama goremiyoruz. Satislari oldukca iyiymis ve yuksek fiyatlardan satiliyor. Arsa da ozak a ait oldugu icin tamami kasaya girmekte. Karlililgi cok yuksek olacaktir. Bu ceyrek mevcut arsalarin bir ikisine yeni baslangiclar da olabilir. Efer ozak elindeki buyuk nakit gucuyle prestijli bir projeye daha baslarsa hisse en az 10 sene bu sekilde devam edebilir.
Güzel bir bilanco tebrik ederim :bravo:
+4,77 lik açılış ve 12,44 lük fiyat..!!!
Bakalım tavan mı yoksa yine hayal kırıklığı mı olacak..!!
İyi başladı, iyi bitsin.
İlk dört dakikada neredeyse tavan yap 13,01 leri gör sonra 15 dakikalık gecikmeli verilerin arkasına saklanıp yedire yedire ele ver..!!!
Bir kerede adam gibi fiyatla şu bilançoyu, bir kere de dürüst olun hırsız aç gözlü bit yavruları...!!!
Her kuruşu kefen parası olsun..!!!
birkaç önemli bilgi de ben vereyim madem bilanço ile ilgili...
1.büyükyalı satışları bu çeyrek adedinde satılırsa yaklaşık 7 çeyrek daha satılır ve her çeyreğe en kötü 500 milyon satış geliri yazar ki bunun da yüzde 70 i kar olacaktır.
2.GÖKTÜRK 2 satışları çok hızlı değil ancak satılacak adet yaklaşık 27 , her ay 2 şer adet satılsa zaten 1 yıl sonra yaklaşık bitmiş olur.
3.GÖKTÜRK 3 proje çalışmaları devam ediyor, bu göktürk bitmeden diğeri başlar aksilik olmazsa...
4.Bayrampaşada proje ticari olacak , iş piyasası biraz düzelsin oraya da başlanır.
5. Otellerin yapımına başlanack , projelendirmelerden sonra start verilir.
6. emlak konuttaki küçükçekmece projelerine sene bitmeden inşallah başlanacak , yeni göz bebeği burası olacak ...
Konut satışları azalmış ama kira ve otelcilik gelirleri muazzam.. 9 aylık konut dışı gelir 675 milyon tl....
Yıllık seneye 1 milyarı aşar sabit getiri
Bir dost
Sayın linux, bu yıl yeniden değerlemelerin 9. ayda yapıldığı ve yıl sonu 12. ayda tekrar yapılacağı anlaşılıyor. 9. ayda yeniden değerleme yapılmayan bir portföy veya gayrimenkul var mı sizin gördüğünüz? Yoksa tamamına yapıldı, tekrar 12. ayda tamamına mı yapılacak?
Yapılmayan yok sadece emlak konuttan alınan küçükçekmecedeki 2 ihale var, onların bu ay yer teslimi yapılır , gelecek ay da faaliyetleri başlar. Bilançoya girdiği anda olayın şekli değişir(ne zaman girer bakalım), ancak stokların düşük olmasından dolayı portföydeki yerlerin değerlemesi yıl sonunda 1 kere daha yapılabilir en kötü gelecek sene ilk çeyrek yapılması zaruri gibi duruyor. Uzun vadeli yatırımcı için her zaman dediğim gibi cennet bir hisse, 3 senedir dediğimiz gibi özaksa koy sepete :cool:
haaa bu arada unuttum bu yoğunlukta bir müjde vermeyi....
özak için çok önemli bir yerin ihalesi geliyor :)
Emlak konutun bir kemerburgaz projesi ihale edilecek. Halihazırda bizim 3 göktürk projesinin yakını, otoban kelebeğinin dibi manzaralı yaklaşık 3,5 milyar tl üzeri bize hasılat bırakır(bunun 2 si halihazırda temiz kar ). 1. Oturum haftaya salı olacak , açık artırma ise kasım ayı sonu gibi olur ...Hayırlısı diyelim ortaklar....:rules:
Keşke bu haberleri iki gündür forumda herkes dut yemiş bülbül moduna geçtiği zaman yazıp bilanço ile mal itelenirken vermeseydiniz..!!!
Daha alınan iki arsanın teslimi olmadan bununla ilgili tek kelime haber verilmeden yeni ihale alınsa ne olur, adamlar onunda iki ay bekletip itina ile p.i ç... eder zaten..!!!
Herkes elindeki malın kıymetini biliyor zaten, sorun bunu yokmuş gibi göstermek için her şeyi yapan aç gözlüler de..!!
ben dün de herkese alın dedim ucuzluk varken, bugün de diyorum :cool:
3 yıl sonra da diyeceğim bu gidişle , kamuya açıklanmamış şeyi öncesinde benim açıklama gibi bir durumum olamaz(ihale için) açıklandığı an ben de ilan edebilirim, haa aslında ipuçlarını veriyorum ara sıra ama ipucu olur sadece ipi sizin bulmanız lazım :)
Bilgilendirme için çok teşekkürler sayın linux. Ozaman 12. aydaki değerlemelerde 3 aylık bir değerleme farkı olacağı için bir önceki çeyreğe göre uçurum farklar olmayacaktır. Zaten krediler kesildiği için fiyatlarda artış hızı yavaşlamış durumda. Gelişmeleri takip edeceğiz zaman. Çok sağolun bilgilendirmeleriniz çok değerli.
Aslında ekspertiz değerleri günümüz rakamlarını ifade etmiyor bence, bu işle çok yakından ilgili bir kişi olduğum için net söyleyebilirim bu hususu. Yıl sonu yaptırılırsa bence en kötü yüzde 20 artar, gelecek sene ilk çeyrek sonunda yapılsa yüzde 40 gibi üzerine koyar. Ancak esas önemli olan inşaat projelerinin arsa modundan konut şekline dönmesi ve otellerin yavaş yavaş buradan gelecek karlarla vücut bulması olacaktır. Bu şirketi inşaatçılıktan ziyade holdingleştirmeye götürürki, bu da piyasa değerine hızlı bir şekilde yansır...