Son bir iki sene halka arzlar uçtu. Çoğu da çöp kıyasla. Biz de yeni arz sayılırız dimi ;)
Printable View
Son bir iki sene halka arzlar uçtu. Çoğu da çöp kıyasla. Biz de yeni arz sayılırız dimi ;)
Yeni haftaya da hızlı başladı, 57 üstüne çıktı tepe maşallah.
İyi bir hafta olması dileğiyle.
%57,55 fiyatı ile %7 primliyiz...zavallı ereğli ise 46,18 fiyatı ile ekside...ereğlinin teprenmesi bile bize doping etkisi yaptı...:)
ereğli daha diplerinden çıkacak ,ardından yürümeye başlayacak ,ardından da koşmaya başlayacak...bakalım o vakte kadar biz nerelerde olacağız ???:kahkah:
arkadaşlar kusura bakmayın bu aralar hep ereğli ile karşılaştırıyorum......son haftalarda klasik temelciler emtiyaların değerlendiğini görünce hep ereğli ve kardemir gibi hisseleri önerdiler...oysa ben twiteerda favorim kocaerdir demiştim...aradaki farkı görüyorsunuz...bilançosu iyi olan ihracatı yüksek olan, katma değeri yüksek ürünlerin cirodaki payı yükselecek olan,yeşil çelik hüvviyetine girmiş olan, ciro ve karını sürekli artıran ,jes ve suudi arabistan hikayesi olan bir hissenin durumunu görüyorsunuz...
buna karşılık iyi yönetilmeyen bir ereğlinin de durumunu görüyorsunuz...
fenerbahçeli dostuma bir de tavan keyfini yaşatmak üzereyiz...altı boş ve çok riskli hisselerde gezip o zevki tatmaktansa sağlam hissede bunu tatmak çok daha güzel...umarım bu gün bunu başarırız...normalde fenerbahçeli dostum füzecilerin takımındandı...:) bu yıl yatırımcı olmaya başlamış....geçen yıl gesanda iken onunla bayağı takışmış idik...:)
suudi arabistandaki büyük proje 4 yılda tamamlanacaktı arkadaşlar...bu yıl güzel bir sipariş alırsak önümüzdeki 3 yılı da garanti altına almış olacağız...son günlerde suudi arabistan heyeti türkiyede ekonomik ilişkilerin geliştrilmesi konusunda yoğun temaslarda bulunuyorlar...güzel işbirlikleri doğacak görünüyor...bu projeden kocaerin güzel bir iş kapmasını temenni ediyorum...
geçen yıl ocak aylarında ereğlide idim...eğer şimdiye kadar ereğlide kalmış olsaydım kesin kafayı yerdim...iyiken çok da inat etmeden hisseden çıktım...çok şükür çıktıktan sonra girdiğim hisselerden de çok güzel de kazandım..eğerlide mital geçen yıl 300 milyon lot civarı hisse sattı...tahtanın içine .... ereğliyi yönetenler zaten ufukları dar , yeşil çelik olmak için gerekli yatırım kararlarını çok geç verdiler...rakipleri ise o yolda çok yol aldılar...bunun cesasını da çekiyorlar ne yazık ki....içindeki yatırımcılara üzülüyorum...
ben trade etmeden tutuyorum dostum...çok açık bir fırsat görmediğim sürece trade etmeyi düşünmüyorum...asıl hedefim 2025 yılı...füzecilerin dolup taşacağı ortam...geçen haftalarda da yaptığım yorumlarda kocaerde artık meyve yeme vakitlerinin geldiğini bundan sonra trade yapmanın çok riskli olacağını söylemiştim..tahminlerim gerçekleşiyor dostum...bu hisse inşALLAH bizi ihya edecek...bizi ihya etme potansiyeli olmayan hisseleri zaten almıyorum..öyle %10-20 için hisselere girmiyorum...beni bu güne kadar tanıyanlar zaten ne demek istediğimi biliyor....
Anladım abi çok samimi teşekkürler
yazık oldu temettücülere...bir yıl boyunca %10-20 temettü için bekliyorlar ama paraları %100 enflasyon ortamında değer kayıp ediyor....önemli olan büyüme hissesinde temettü almaktır...hisse enflasyon oranında artmalı , temettüsü de ekstradan cepte kalmalı...bunu yapamayan hissede temettü beklemek mantıksızdır...kocaeri alırken hep bunları göz önüne alarak aldım...bunu da forumda defalarca anlattım...
kocaerin fiyatı 30 tl civarlarında iken 2024 yılında 60 -70 tl ye gelmesi ,enflasyon karşısında beni ezdirmeyecek bir primdir demiştim...temettüsünü de yan cebime koymaya niyetim vardı...çok şükür henüz şubat ayında 60 lara dayandık..
sanırım 59,15 te tavan olmuşuz...:bravo: 70 tl ye az kaldı..müzikal dostumuzu 2025 te kocaerden yollayacağımızı düşünüyordum galiba çok da fazla geçmeden belki de bu hafta yolcu edeceğiz gibi....:) müzikal dostum sözünde duracak mısın acaba ?? :)
Bu hızlı çıkışın sebebi nedir acaba, aslında çok abartmadan, dikkat çekmeden yürümesini beklerdim, bazı duraklarda dinlenmesini ama birilerinin aceleleri var galiba.
Hayırlı olsun.
657 milyonluk sermaye Kocaer gibi bir şirkete düşük kalıyor..yatirimcilar da artık milyoner oldular..bir de hissede iyicene toplanınca sığ bir hisse gibi agresif olması normal..ama doğruya doğru ben bu tür çıkışları 2025 yılında bekliyordum..yalnız bu çıkışlardan da kormuyorum...hatta çok da hoşuma gidiyor...geldiğim hisselerin neler yaptığını tskip eden dostlarimiz biliyorlar..yani alışığım bu tür hareketlere...kekonun olduğu yerlerde bunlar normal...:kahkah:
sn keko, bu arada brksn 'de doldura doldura gidiyor :) 2 iş gününde kümülatif yüzde 8 oldu ,bakalım giriş fırsatı verecekmi?düşeni kırmadan söz etseydin keşke 2 gündür elim gidip geliyordu..ytd..
Kocaerin ağır toplarındansın dostum...seni gemiden atabilirsek daha hızlı gideceğiz gibi...:kahkah: gemimiz biraz hafiflemeli...:kahkah:
Dostum yavaş yavaş suyun ısınıyor....hazırlıklı ol..seni gemiden atacaz..psikolojini şimdiden hazırla...
Bu arada hangi kurumdan satacaksin dostum ?? :kahkah:
Piyasa değeri 3 milyar dolar olursa bir saniye düşünmem, satarım.
3 çok iddialı. Yarım ereğli yapar, bana biraz hayal gibi geldi :)
Ben kekodan şu cümleyi bekliyorum; "bir gün ereğliden de değerli olacak". Bunu diyecek, adım gibi eminim :whistling:
Dostum sözün var.. sözünü bozmak sana yakışmaz..:kahkah: 70 oldu mu seni gemiden atacaz... kaçarın yok senin...sonra hisse düşerse burada kafamızı ütülersin...yok Kocaer zaten o kadar etmiyordu dersin..en iyisi sorunu kökten çözelim diyorum...:kahkah:
Bir de senin yaşın büyük olmalı ..heyecanı kaldiramazsın...sağlığını bozmayalım durduk yere..
Beni dinleyecek olursan biz seni atmadan kendi gönlünce atlarsin gemiden..:kahkah: zorluk çıkarma bize...
Biz baskayiz dostum.. gelecekte (jes santralimiz olduğunda ) mitalin kar marjı bizim kadar olmayacak..hikaye bizde...büyüme bizde...ilerde gemicilik...liman işleri...tarım...gıda sektorlerine girme potsnsiyeli bizde...
Böyle bir hikaye herkese nasip olmaz...piyasamiz bu tür hikayeleri seviyor...fiyatlamanin ucu açık olabiliyor...
Ben severim bu tür şeyleri..zaten 8 aydır bu günler için tuttum hisseyi...:)