13.85'te devre kesici var.
Printable View
13.85'te devre kesici var.
Herifler yarin yokmuscasina veriyor. Muahahahaha. Cok gitmisti sanki.
Simdi 1 dolardaki hissede 3 dolarlari konusuyor olmak varken...
Mali da parasi da olmayan at hirsizi 3 milyon lirayi goturdu. Olmasaydi 15 dakka once devre kesmisti bir de.
http://share.matriksdata.com/Images/...1749483218.png
Kimle götürüyordun 3 USD ye. 14 mayıs haftası atlayıp ertesi hafta ruhunu verenler ile mi? Sağol ben almayayım böyle gayet iyi.
Sanıyorsun ki burada herkes saf. Bir kendin akıllısın.
Su internete de lanet olsun. Sokakta gorsen 2 dakkani ayirmayacagin vaktini caliyor.
Blokluyorsun, 24/7 acik tutuyorsun olsan da olmasan da gorme diye, olmaya ki bir logout olsun refreshte yine zirvalari goruyorsun.
http://share.matriksdata.com/Images/...1900551343.pnghttp://share.matriksdata.com/Images/...1901221812.pnghttp://share.matriksdata.com/Images/...1901494312.pnghttp://share.matriksdata.com/Images/...1902131500.png
Tıpkı senin gibi ömrünü yedin buralarda milletin hala da akıllanacağın yok.
Anlaşıldı 2 çeyrek bilanço iyi gelmeyecek görünüyor. Fiyatlama onu gösteriyor. Son bir aylık satışların neredeyse % 65 civarı işyatırımdan yapılmış.
Oyak ceyreklikte %7 artis, senelikte %5 dusus bekliyor. Gecen sene en yuksek kar bunun du, normal yani.
Halk bankasinda %85 dusus bekleniyor.
Banks 2Q23 E2Q22 1Q23 y/y q/q
ISCTR 13,783 14,540 12,903 -5% 7%
HALKB 638 2,575 4,256 -75% -85%
Son ceyrekte kur %30 artti. Is Bankasinin yavrulari guzel karlar aciklayacaklardir.
24/7 YK
26/7 Ak
27/7 Garan
9/8 Vakif
Beklenen bilanco tarihleri.
https://www.youtube.com/watch?v=UYt_WagigJA
Dün seans sonu devre kestiniz ya gerçekten çok korktum. Noooolur bir daha yapmayın.
Önce niyet iyi olacak birilerine kin nefret haset besleyenlerin işi rast gitmez.
Hasta misin be sen? Yeter artik git isine bulasma.
Hukumetle ilgili elestirilerimi sikayet edip edip susturmaya calisirken bir bakalim neler olmus.
1. Iftira attin... iftirani ispatladim. 2 kere.
2. Yalan soyledin... yalanini ispatladim. 2 kere.
3. Yarim yamalak bildiginle koydugum veriye diklendin... yerine oturdun, hem de admin onunde. 2 kere.
4. Hadsizlige basladin... adminden herkezin onunde azar isittin ceza yedin. 2 kere.
5. Sinsi sinsi hukumetin yaptiklarini aklamaya calisiyordun... ne oldugunu herkes gordu.
6. Ben oyum ben buyum onu bilirim bunu tutturum edalarina girdin; yaz tahtaya mallarini kendine ne faydan olmus gorelim dedik... culsuz oldugunu gorduk. 2 kere.
Degdi mi?
Hem amacina erisemedin, hem rezil oldum, hem de ustune ustluk butun yazilarimi simdi oturup seve seve okuyorsun ve OKUYACAKSIN. Seve seve. Ilk bulasan hukumetci sark kurnazi degilsin.
Yazdigin butun sacmaliklara dogrusunu koyarim, ama bunu yapmak icin once zirvalarini okumak gerekir. Onu da yapmam, yeterincesini yukarda yaptim.
Su anda yapmaya calistigini da soyleyeyim. Devamli hakkimda zirvalayip, at silah pusat ana avrat girmeme sebep olup forumdan attirmak. Bosuna ugrasma, yazacagim birsey yok, sozlu yapiliyor.
Yazilarimi carpitip, soylemedigimi soylemis gibi lanse edip kendini kaale aldirtmaya calismak da nedir.
Aynisini TREND'e de yaptin, senelerce adama ithamda bulundun kaale almayinca. Kiskancligindan topige gelmesine bile engel olmaya calistin. Bir kere kaale alip cevap verdi diye cark etmeni, yani ithamlarinin bos oldugunu saskinlikla izledim. Uzak dur lutfen. Gercekten tiksiniyorum ve bloklusun 1 seneden fazla, ama hakkimda karalamalarina da izin vermeyecegim artik. Yeter artik, sosyopatin tekine cattik.
Isc 10.50
Isc 12.40Alıntı:
28-05-2023, 18:34 #1526
ben genel bir ralli bekliyorum.
Alıntı:
02-06-2023, 10:00 #1636
Mini ralli beklentimiz gerceklesti. Ben verdim, en son tavana, ya da bugun fiyati kac olursa olsun satacagim biraz biraktim. Sizlere kolay gelsin. Mehmet Bey'e de tesekkur ederim.
Alıntı:
28-05-2023, 22:00 #1536
hiperenflasyon olan yerde hicbir zaman hisse senetlerinde parani koruyamazsin.
Birsey tutturma zorunlulugum yok, piyasayi ceviren ben degilim. Secim ustune bunlari yazdigima daha 1.5 ay olmus.Alıntı:
28-05-2023, 20:52 #1533
Is Bankasi ozelinde ise... biliyorsun siyasi baski artacak Ata'nin mirasi ile ilgili. Ben uzunda acikcasi bankalarin en kotu performans gostereni olacagini dusunuyorum.
1) Ralli olmus mu olmus.
2) 60 sentten, 58 sentte satmisim en son mallarimi, kagit 49 sente inmis mi inmis.
3) Bankalarin en kotu perforamansini gostermis mi gostermis.
4) Millet enflasyondan agliyor forumda, hiperenflasyon notunu bile gecmis miyim, gecmisim.
5) Kur yine devalue olmus, milletin parasi pul olmus mu, olmus.
Kuyruk acindan camur atmaya calisiyorsun. Neyine camur atilabilir bunun?
Adam kendi yalan dunyasinda harmanlayip yazdigimi carpitip millete stop olun dedigimi soyluyor. Oyle birsey demek benim ne haddim, ne de stilim. Benim bir ton ortagim var bu hisselerde, gitsin onlar kazansin, hisselerin gitmesini niye istemeyeyim. Ben gunahimi artik bu ulkede tutmam demisim kendim son mallarimi vermisim. Allahtan. Yoksa yine paramiz p.c olacakti.
Nasil bir seye cattik artik. Foruma yazsam nasil oldugunu, forum kurallarini ihlali birak, ABD'de bile ceza unsuru olur muhtemelen.
Dun iyiydi de bugun para kaybettik. Sisteme uymak gerekiyor. Haftada 1 islem en fazla. Neyse yatirimcilari kazandi.
http://share.matriksdata.com/Images/...1837060716.png
http://share.matriksdata.com/Images/...1837383997.png
http://share.matriksdata.com/Images/...1838030872.png
http://share.matriksdata.com/Images/...1838438528.png
sen hala hangi yüzle yazabiliyorsun ? bide utanmadan yazabiliyormusun?
seçimden önce yapmadığın şaklabanlık kalmadı kendinden o kadar emindin ki (muhalefet gibi hala kendilerine gelemediler)
ülkenin başkanına bu ülkenin insanlarını ötekileştirerek tekrar zikretmek istemiyorum hakaret ederek ve bunu da ekonomi anlamında yorumlaştırarak zaten gidiciler piyasa onu satın alıyor diyerek savunacaksın sonrada hiç bir şey olmamış gibi halen buralarda yazacaksın yuh be:thumbdown:
insanda biraz onur gurur olur
yada çıkar bi özür diler derki bakın öngörüm tutmadı başta cumhurun başı olmak üzere tüm vatandaşlardan özür diler anlarım
ne yüzsüz ne omurgasız insanmışsın be hala hiç bişey olmamış gibi konuşuyorsun ya pes:shh:
Pozitif uğraşma boşver paralel evrende yaşıyor Ersoy Deltanın Hans versiyonu. Arada kendi özelliklerini saymış. Allah akıl fikir versin. işi gücü buralarda atmasyon.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...47384&page=496
Allah'tan arşiv var. 1 sayfacık okuyuverin. Sayfanın en sonu 3968 no:lu gönderi. Tarihe bakın bugün gelinen noktada bundan ala kapakta olmaz zaten.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...47384&page=478
Burada da çok seversin candyshop kankandan bir bukle var.O gün bugündür bankaya bir çöktüremediniz gitti.Hayır buna o gün bugündür karşı duran beni nasıl hükümet adamı yaptın hele o tam bir muamma.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...47384&page=479
Bir de bu sayfa var.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...47384&page=480
Of jeneriklik bir sayfa daha.
Daha böyle çok kapaklar varda gerek yok. Bu kadarı durumu bilmeyenlere yeterlidir sanırım.
Söylediğin tüm kötü sözleri de sana katmerli olarak iade ediyorum.
Bakan Şimşek: "Türkiye BAE ile ticarete açık" -AA
Bakan Şimşek: "Türkiye BAE ile ticarete açık"
- "Hazine ve Maliye Bakanı olarak Türkiye'nin ticarete açık olduğunu bilmenizi isterim. Türkiye'de iş yaparken yardımcı olabileceğimiz her konuda kapımız hepinize açık" - "Türkiye'nin çok büyük bir potansiyele sahip olduğuna ve hükümetimizin makroekonomik zorlukların üstesinden gelme vaadinin bu potansiyeli açığa çıkaracağına inanıyoruz. Bu sebeple de bu başarı öyküsünün bir parçası olmanızı istiyoruz"
ABU DABİ (AA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin Birleşik Arap Emirlikleri ile ticarete açık olduğunu belirterek, "Türkiye'de iş yaparken yardımcı olabileceğimiz her konuda kapımız hepinize açık." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan Körfez turu kapsamında, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından hayata geçirilmesi planlanan iş forumlarının üçüncüsü, Abu Dabi'de Emirates Palace Mandarin Oriental Otel'de gerçekleştirildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın katılımıyla gerçekleşen BAE-Türkiye İş Forumu'nda, iki ülkeden başta gayrimenkul, müteahhitlik, sanayi, tarım, gıda, bilişim ve bankacılık olmak üzere birçok sektörden çok sayıda iş insanı bir araya geldi.
Forumun kapanış bölümünde konuşan Bakan Şimşek, Abu Dabi'de olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek, organizasyon ve misafirperverlik için ev sahiplerine teşekkür etti.
- "Makroekonomik istikrarı güçlendirmeyi hedefliyoruz"
Şimşek, bugün erken saatlerde Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasındaki bağları daha da güçlendirmek için yaklaşık 50,7 milyar dolar değerinde, çok sayıda mutabakat zaptı ve stratejik anlaşmalar imzalandığını, BAE'nin Türkiye'ye devam eden güçlü desteği ve ekonomik programa duydukları güven için minnettar olduğunu söyledi.
Türkiye'nin ekonomik programı hakkında bilgi veren Şimşek, "Programımızın 3 ana ayağı vardır; sağlam bir para politikası, mali disiplin, yapısal reformlar. Güvenilir ve kurallara dayalı politikalarla makroekonomik istikrarı güçlendirmeyi hedefliyoruz. Kamu maliyesini iyileştirmek ve çok yönlü bir strateji ile devam edegelen yüksek enflasyonu düşürmek için şimdiden güçlü ön adımları attık. Özellikle para politikası çerçevesindeki son gelişmeler cesaret vericidir. Enflasyonu ve cari açığı düşürmeye yönelik para politikasını aşamalı olarak sıkılaştırmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
- "Başarı öyküsünün bir parçası olmanızı istiyoruz"
Mehmet Şimşek, eylül ayında Orta Vadeli Ekonomik Program'la birlikte yapısal reform gündemini de açıklamayı planladıklarına işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Türkiye'nin çok büyük bir potansiyele sahip olduğuna ve hükümetimizin makroekonomik zorlukların üstesinden gelme vaadinin bu potansiyeli açığa çıkaracağına inanıyoruz. Bu sebeple de bu başarı öyküsünün bir parçası olmanızı istiyoruz. BAE'li meslektaşlarımızın programımıza inandığını duymak cesaret verici. Bu zirveye hazırlanmak için çok yakın çalıştık. Öncelikli sektörler ile karşılıklı yarar sunan yatırım fırsatlarını halihazırda belirledik. Hazine ve Maliye Bakanı olarak Türkiye'nin ticarete açık olduğunu bilmenizi isterim. Türkiye'de iş yaparken yardımcı olabileceğimiz her konuda kapımız hepinize açık. Son olarak, BAE'nin Türkiye'nin deprem yardım çabalarına verdiği destek için teşekkürlerimizi sunmak istiyorum."
Kaynak : Anadolu Ajansı
Bu işlerin sonunda her ne kadar birilerinin zoruna gidecek olsa da not artırımı gelecek. Adam hala millet bunları bize danışıyor.Bizi kendisi ile karıştırıyor. Neymiş birilerinin adamıymışım. Bilgi bende ben niye birilerinin adamı olayım? Akıl var mantık var.
Beni yazmak zorunda bırakma ki daha fazla rezil olma. Ben sana bu işlerde 10 gömlek fazla gelirim. Şimdi elinden geleni becerebiliyorsan ardına koyma. Ama hiç sanmıyorum.
Lyxor EURO STOXX Banks ETF'si.
1 senede %50 kazandirdi.
En son ekledigim Is Bankalarim %15 kazandirdi.
Tech ETF'lerim YTD %40 yukarda.
Ne salak sacma insanlari duymak okumak zorunda kaliyorsun, ne de ikide bir ne krizi cikartilacak, paran nasil p.c edilecek diye dusunuyorsun. Yatirimini yapiyorsun geciyorsun.
Erisimi olana yatirim firsati her yerde var. Bu kokusmusluk gitmeden ben burda parami tutmam, bunlari fonlamam, gunahimi bile getirmem diye kac kere yazdim. Dedigimi de aynen yaptim.
Marc Faber:Türkiye, gelişen ekonomiler arasında yatırımlar açısından olası cazip destinasyonlardan biri olarak öne çıkıyor
20.07.2023 10:49:03 Marc Faber, Türkiye'ye ilişkin iyimser
Yatırım gurusu Marc Faber, Türkiye'ye ilişkin iyimser:
- "Türkiye, gelişen ekonomiler arasında yatırımlar açısından olası cazip destinasyonlardan biri olarak öne çıkıyor. Türkiye'ye ilişkin olarak iyimserim. 2021'in sonu, 2022'nin başından bu yana bu iyimserliğimi koruyorum"
- "Türkiye esasen (Rusya ve Ukrayna) arasında barış müzakerelerini ilerletebilecek (yürütebilecek) konumdadır"
20.07.2023 10:48:39 Marc Faber:Türkiye esasen (Rusya ve Ukrayna) arasında barış müzakerelerini ilerletebilecek (yürütebilecek) konumdadır
20.07.2023 10:48:25 Marc Faber:2021'in sonu, 2022'nin başından bu yana bu iyimserliğimi koruyorum
20.07.2023 10:48:17 Marc Faber: Türkiye'ye ilişkin olarak iyimserim.
20.07.2023 10:47:58 Marc Faber:Türkiye, gelişen ekonomiler arasında yatırımlar açısından olası cazip destinasyonlardan biri olarak öne çıkıyor
Kim ben mi AKP liyim. Len memlekete sokmazlar beni. Harbiden ne yiyip içiyorsa artık. :) Ya pozitif bırak şunu Allah aşkına ya.
Adamın kurduğu tüm strateji çöp. Çünkü uydurmasyon. AKP li olmuşum ama benim bile haberim yok. :)
Ömrümde çok şeyler gördüm böylesini görmedim.
Aylardır da tek siyasi yazım yok hatta yıllardır bazı cevap verdiğim vermek zorunda olduğum şeylerde kendi kişisel objektif bakış açım adam bunu kavrayacak durumda bile değil. Kendi yarattığı paralel evrende yaşıyor.
Bana tek takıntısı Başkan kim olursa olsun hakaret edilmez etmem ettirmem lafım. Benim bağlılığım kişilere değil Ülkeme adam bunu bile anlamıyor anlayamıyor. Kısacası boşver yani yorulduğuna değmez.
Türk uzay aracının dizaynında sona gelindi, imalata geçilecek
Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında uzaya Türk astronot göndermek hedefiyle başlatılan proje kapsamında belirlenen adayların yoğun çalışma içinde olduklarını, Ay'a gidecek araçta ise kritik dizayn aşamasının bitme noktasına geldiğini bildirdi.
Yıldırım, AA muhabirine, Türkiye'nin "Milli Uzay Programı" kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalara ilişkin bilgi verdi.
Programın tüm hedeflerde ilerlediğini belirten Yıldırım, şu an gündemlerinde olan en önemli konulardan birinin uzaya gönderilecek ilk Türk uzay yolcusu olduğunu söyledi.
Yıldırım, Türk uzay yolcusunun uzayda iki hafta kalarak, 13 deney gerçekleştireceğini ifade ederek, biri asil, diğeri yedek iki adayın eğitimlerinin yoğun şekilde devam ettiğini dile getirdi.
Eğitimlerin çok kapsamlı olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:
"Adaylar, birkaç farklı konuda eğitim alıyorlar. Uzaya gidecekleri kapsülde, prosedürlerle ilgili eğitim almaları gerekiyor. Bunun yanında uzaya gidildikten sonra kullanılacak altyapılar ve oradaki yeme, içme, uyuma ve benzeri süreçlerle ilgili eğitimler devam ediyor. Ayrıca, fırlatma sırasında yaşanabilecek olaylarla ilgili de bir eğitim var. Yani adaylarımız çok yoğun bir çalışma içindeler. Her şey çok yolunda gidiyor. Bu memnuniyet verici. Biz de konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Beklendiği gibi Cumhuriyet'imizin 100'üncü yılında, son çeyrekte bu fırlatmayı yapacağız ve ilk defa bir Türk vatandaşı uzaya çıkmış olacak."
- Ay'a gidecek uzay aracının dizayn çalışmaları tamamlandı
Ay'a gönderilecek yerli uzay aracına ilişkin ilerlemenin de devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, bu konudaki yürütücünün TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü (TÜBİTAK UZAY) olduğunu anımsattı.
Yıldırım, Ay'a gidecek aracın TÜBİTAK UZAY tarafından hazırlandığını belirterek, "Aracın dizayn çalışmaları tamamlandı, kritik dizayn dediğimiz safhadayız, bu da bitmek üzere. Artık imalata geçilecek. Burada da her şey yolunda. İlk hedefimiz Ay'a ulaşmak. İlk seferden sonra yani 2029-2030'da yumuşak iniş planlıyoruz. Yumuşak iniş yapıldığı zaman da hedef, oraya (Ay'a) bir gezen araç indirip bilimsel veri toplamak, bunları ülkemize ulaştırarak bilim camiamızın kullanımına sunmak." dedi.
TUA'nın NASA tarafından düzenlenen "Space Apps Challenge-Uluslararası Uzay Uygulamaları Yarışması"nın bu seneki paydaşlarından biri olduğuna dikkati çeken Yıldırım, bu gelişmeye ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı:
"Bu yarışma NASA'nın organize ettiği, aslında gençlerin de çok ilgisini çeken önemli bir yarışma. Biz burada jüri üyesi olarak bulunuyoruz, destek veriyoruz. TUA'nın buraya davet edilmiş olması, Ajansımızın bugüne kadar yaptığı çalışmalarla, ortaya koyduğu Milli Uzay Programı ile dünyada, uluslararası sahada ve uzay camiasında iyi bir yer edindiğini, ciddi bir itibarı olduğunu gösteriyor. TUA, kısa sayılabilecek bir sürede çok mesafe aldı. Ortaya koyduğu Milli Uzay Programı da dünyada gerçekten ilgi topladı. Bugüne kadar gelinen seviyeden memnunum, tabii ki daha alacak çok yolumuz var. Bu konuda devletimizin desteği de aşikar, inşallah daha da ileriye gideceğiz."
Yıldırım, TUA'nın desteğiyle Uzay Keşif Topluluğu Derneğinin (UKET) bu yıl ikincisini düzenlediği, ODTÜ yerleşkesinde gerçekleştirilen ve 23 Temmuz Pazar günü sona erecek Anadolu Gezegen Gezgini Yarışması'nın (Anatolian Rover Challenge) önemine de değindi.
Bu tür yarışmaların Türkiye'nin gelişmesine katkıda bulunduğuna işaret eden Yıldırım, "Bu yarışmalarla hem gençlerimizi teşvik ediyor hem de uluslararası sahada farkındalık oluşturuyoruz." diye konuştu.
- Türk Devletleri Teşkilatı öğrencileri Bursa'daki uzay tesislerinde ağırlanacak
Türk Devletleri Teşkilatının üye ve gözlemci ülkeleriyle çalışmalar yaptıklarına da dikkati çeken Yıldırım, bu kapsamda iki ortak proje yürüttüklerini bildirdi. Yıldırım, bu projelerden ilkinin ortak bir küp uydu yapmak olduğunu ifade etti.
İkinci projenin ise ağustos sonunda gerçekleşeceği bilgisini veren Yıldırım, "Bizim organizasyonumuzla önümüzdeki ayın sonunda bütün bu ülkelerden 10'ar öğrencimiz, başlarında hocalarıyla beraber Türkiye'ye gelecek ve Bursa'daki uzay tesislerinde ağırlanacak. Hem eğitim alıp hem de birbirleriyle kaynaşacaklar. Böyle güzel bir uzay farkındalığı programını da hayata geçirmiş bulunuyoruz." dedi.
Uzay konusunda dünyada yapılan en kapsamlı ve büyük toplantı olan Uluslararası Uzay ve Havacılık Kongresi'nin (IAC-International Astronautical Congress) bu yıl Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleşeceğini belirten Yıldırım, "Biz de güçlü bir katılım gösteriyoruz. Bakü'de olunca bizim için ayrı bir önem taşıyor. Güçlü bir ekiple bir temsil yapacağız. Bu büyük toplantının Türkiye'de yapılmasını da istiyoruz, buna adayız." değerlendirmesinde bulundu.
Yıldırım, G20 çalışmaları bünyesinde 4 yıl önce "uzay inisiyatifi" başlatıldığını anımsatarak, şunları söyledi:
"Uzaysız hiçbir şey olmayacağını herkes görüyor. G20 ülkeleri de bunun ayrı bir başlık altında ele alınması gerektiğini gördüler. Biz bu inisiyatife ilk başladığından beri katılmaya devam ediyoruz. Hindistan'da yapılan toplantıda da çok güzel temaslar oldu. Oradan başarılı bir temsille dönmüş olduk. Bu da bize, ülkemiz adına gurur veriyor."
- "Uzaydaki gelişmelerin dışında kalmak, Türkiye için kayıp olur"
Yıldırım, herkesin ve özellikle de gençlerin uzay çalışmalarına sahip çıkması gerektiğini vurguladı.
Türkiye'nin uzay çalışmalarına yönelik zaman zaman eleştirilerin yapıldığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:
"Bunlar haksız eleştiriler çünkü artık uzaysız hiçbir şey yok. Bugün uzay sistemleri devreden çıktığı anda dünyada artık hayatı sürdürmek zorlaşır, haberleşme kesilir, birçok hizmet yapılamaz hale gelir. Uzayda üretim, madencilik, turizm başlıyor, müthiş bir gelişme var. Uzaydaki gelişmelerin dışında kalmak, Türkiye için kayıp olur ve telafisi de zor olur."
Besa Holding/Bezci:Türkiye'de özel sektörün, bölge ülkelerle diyaloğunu artırması Türkiye'yi bölgesinin en önemli çekim gücü haline getirecek
Besa Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Efe Bezci, Türkiye'de özel sektörün, bölge ülkelerle diyaloğunu artırmasının Türkiye'yi bölgesinin en önemli çekim gücü haline getireceğini kaydetti.
Holdingden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Bezci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 3 gün süren Körfez gezisinde, gittikleri her ülkede çok sıcak karşılandıklarını, Türkiye'nin bölgenin istikrarı, ekonomik kalkınması, sorunların giderilmesi açısından taşıdığı önemin gerek gittikleri ülke temsilcileri gerekse bu ülkelerin önemli iş adamları tarafından çok iyi bilindiğini belirtti.
Bezci, Türkiye'nin sahip olduğu zenginlikler, jeopolitik konum, tarihi yapısı itibarıyla yadsınamayacak bir güç olduğunu, bu gücün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet yöneticileri tarafından doğru zemin ve koşullarda etkin şekilde kullanıldığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:
"3 gün boyunca Körfez ülkeleri ile turizmden inşaata, enerjiden sanayiye çok önemli anlaşmalara imza atıldı. BESA Holding olarak çalışmalarımızı ilgiyle izlediler, ikili anlaşmalar yaptık. Ülkemize Körfez sermayesinin daha fazla girmesi Türkiye'nin sadece bölgesinde değil, dünyada da önemli lider ülke konumuna gelmesi için çok önemli bir detay. Körfez sadece İstanbul değil, İzmir, Bodrum, Antalya, Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin çok sayıda lokasyonuyla yakın ilgili. Türk futbolu da ilgi odaklarında, önümüzdeki süreçte bu konuda bazı gelişmeler olabilir. Daha fazla çalışarak bu sermayeyi ülkemize çekip ekonomik gelişimi artırmaya gayret edeceğiz."
Bezci, Türkiye'de özel sektörün, bölge ülkelerle diyaloğunu artırmasının Türkiye'yi bölgesinin en önemli çekim gücü haline getireceğini kaydetti.
(Yenileme) Tüketici güven endeksi Temmuz ayında bir önceki aya göre %5.9 oranında azaldı
Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile
yürütülen tüketici eğilim anketi TemmuzXX ayı sonuçları açıklandı.
TÜİK'in konuya iliskin haber bulteni asağıda bulunuyor:
Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Haziran ayında 85,1 iken Temmuz ayında %5,9 oranında azalarak 80,1 oldu.
Bu pek iyi bir veri değil.
Uzatmasana. Soru net, cevabi da EVET/HAYIR.
Baskili. At hirsizi yine dun aldigini bosaltiyor.
http://share.matriksdata.com/Images/...1250485128.png
20/07/2023 2:00:33 PM TCMB politika faizini %17.50'ye yükseltti (Beklenti: %20 Önceki: %15)
borsadaki hareketlere bak...
eskiler bilir
nesrin topkapi vardi bir zamanlar
onu bile gectiler :)
Malının fiyatını düşük tutmakta ısrar edenlere Allah yardım etsin. Çünkü işleri çok zor olacak.
Ben patron olucam cillop gibi şirketim olacak neymiş baskı kurup hissselerimi toplucam diye 3-5 çakal ile muhatap olucam. Allah akıl fikir versin.
TCMB, ihracatçının reeskont kredisi için bankaların günlük limitini 5 kat artışla 1,5 milyar TL'ye çıkardı
TCMB, ihracatçının reeskont kredisi için bankaların günlük limitini 5 kat artışla 1,5 milyar TL'ye çıkardı
Bakan Şimşek: "Ülkemizi gri listeden çıkartmaya kararlıyız" -AA
Bakan Şimşek: "Ülkemizi gri listeden çıkartmaya kararlıyız"
- "FATF tarafından paylaşılan raporda ülkemizin 40 FATF standardının 39 adedinden uyumlu olduğu tescil edilmiştir" - "Bu durum kara para aklama ile terörizmin finansmanı ile mücadeleye verdiğimiz önemin açık bir tezahürüdür"
ANKARA (AA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından paylaşılan raporda Türkiye'nin 40 FATF standardının 39 adedinden uyumlu olduğunun tescil edildiğini belirterek, "Bu durum kara para aklama ile terörizmin finansmanı ile mücadeleye verdiğimiz önemin açık bir tezahürüdür. Uygulamada sağlayacağımız etkinlik ile ülkemizi gri listeden çıkartmaya kararlıyız." ifadesini kullandı.
Bakan Şimşek, Twitter hesabından, FATF'ın tweetini alıntılayarak, paylaşım yaptı.
Bugün FATF tarafından açıklanan raporda, Türkiye'nin 40 FATF standardının 39 adedinden uyumlu olduğunun tescil edildiğini bildiren Şimşek, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Bu durum kara para aklama ile terörizmin finansmanı ile mücadeleye verdiğimiz önemin açık bir tezahürüdür. Ülkemiz bu kapsamdaki çalışmalarını artırarak devam ettirmeye kararlıdır. Uygulamada sağlayacağımız etkinlik ile ülkemizi gri listeden çıkartmaya kararlıyız."
Arkadaşlar iyi akşamlar bakınzirvelerdeyiz bankalarda da ve bazı şirketlerde anormal hareketler yaşadık portföy taşıyan kimseler arasında %70-80-90 bist 100 4400 puandan bu ayna ciddi kar marjına ulaşanlar var .
Değerli arkadaşlar kavga etmeyiniz 21 Temmuz sonrası düşüş senaryosu BUGÜN GERÇEKLEŞMEDİ ama yarın için ciddi temkin durumu var sabah da kırmızı boyalı açılış ve sert satış silkeleme olayının ötesine geçebilir dikkatli olalım ama dolara bakınca
6990 - 7400 bölgeden ağustos boyunca bir geri geliş ve 6250 ikili dibe yakın bir yerden 8890-10.500 puan bölgesine hareket beklentim var ellior ustaları ise 5100-10.000 puanda hatta 4500-9300 puanda senaryo yazanlar bile var .
Dolar mucize olur ve 22 tl düşerse 4500 kadar geri çekilme için ciddi kar ve bilanço kayıpları Kemer sıkma politikaları ağır vergiler tetikleyici olur bunun dışında 5100 puan altı kapanış zor .
5700-10500 arası 12 aylık bir fikir ve senaryo konumuz var planlarınızı buna göre yapın yukarı yönde dolar rallisi de 12 ay içinde görülecektir YTD SAYGILAR
ÜLKEMİZİ İYİ YÖNETMEYE ADAY DÜŞĞNEN BİR MUHALEFET UMARIM ortaya çıkar iktidarın denetimsiz kalması siyasi boşluk ortaya çıkarmıştır iktidar da her tür icraatını amacı dışında pazarlama imkanına kavuşmuş oluyor eleştirmeyen düşünmeyen muhalefet olmamalı başka siyasi görüşlerimi de burada yazmam zaten habire o bu şu tartışmaları yersiz oluyor !
KKM’ye yüzde 15 zorunlu karşılık geldi
Resmi Gazete’de yer alan karara göre Kur Korumalı Mevduat hesapları için zorunlu karşılık oranı tüm vadelerde yüzde 15 oldu.
https://www.bloomberght.com/kkmye-yu...-geldi-2335042
Zdx Lunar Soul ve 666 ; her ne sebeple olursa olsun bir kez daha karşılıklı atışma veya ileri geri laf etmeye birbirinizi veya bir başkasını küçük düşürücü sözler yazmanız halinde uyarmadan süresiz olarak yasaklayacağım .. Yahu bu nedir biz silmekten bıktık, insanlar atışmalarınızı şikayet etmekten bıktı ama siz bıkmadınız .. Bu kadar yeter artık bilginiz olsun sonra uyarılmadık denilmesin .. Birbirinizi engelleyin ve karşılıklı yazışmayın , artık anlaşıldı ki anlayamıyorsunuz .. Bilginiz olsun .
Sahsina yazilmis tek bir yazim yok bir seneden fazla. Bloklu, gormemek icin auto-refreshte login birakiyorum hesabimi. Sizlerden rica ettim hakkimda yazilmasini durdurur musunuz diye. Hukukta ilk yumrugu atanin cezasi daha fazla olur, ama buna da raziyim. Uyarinizin arkasinda duracaginiza da eminim.
Sayın MedwiG size istemeyerek yarattığım gereksiz tüm iş yükü için tüm samimiyetimle özür dilerim. Hakkınızı helal edin.