soyadından kaybeder. anadolu'dan yüksek oy çıkmaz.
Printable View
Bölgedeyim Allah'a çok şükür can kaybımız yok evler gitti üzüldüm aracı kurumdan zatın biri aradı viop hesabından dolayı oluşan teminat tamamlama miktarını salı günü mesai bitimine kadar yatırın yatirmazsaniz Çarşamba sabah açılışta fiyata bakılmaksızın kapatılacak dedi..
Dedim biraz bekleyin belki panik havası dagilinca toparlar o zaman kapatalım yok dedi bu durum beni daha çok üzdü
Vurun abaliya...
Yeni enflasyon dalgası ve yeni parasal genişleme geliyor. Gelmek zorunda. Bu yıl borsa performans olarak çok tatmin edici olmaz diyordum ama fikrimi değiştirdim. Yıl bitmeden 7.500+ görülür diyorum kayıtlara geçebilir sekreter arkadaşlar. Dolar bazlı nereye tekabül eder orasını bilemem.
Bu işin bileni kendi inancıma göre ALLAH ,
Ha bu dünyada mesala arabayı alkollü kullanırsan kaza yaparsın veya ceza yersin devamında yaşayacakların belli.
deprem olayıda öyle yapılması gerekenler ve yapılmaması gerekenler var ,
ben Ahmet bey üşümezi takip eden taraftayım 99 depreminden beri ama şengür , naci bey gibiler hpe şuradan deprem olacak burada deprem olacak diye diye zaten bir şekilde deprem kuşağında odumuzdan bir şekilde oluyor.
geçen Ahmet beyi dinledim öngörülerini mesala orada jeofizikçilerin bu işin daha içinde olan hocalar olması bana daha inandırıcı geliyor .Mesala 10 sene sonra veya 20 sene sonra naci beyin dediği gibi İstanbul depremi olsa ben demiştim diyecek ama Ahmet beyin kendi çalışmalarında 2045 beklentisi mevcut
https://nurdagi.bel.tr/
Nurdağı brlediyesinin resmi sitesinde her link çalışıyor. Bir tek nüfus linki çalışmıyor. Nurdağında kaç bina olduğuna ilişkin bi veri var mı bi yerde onu bulmak istiyorum
Nurdağının komple yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilmiş antepte açıkladıkları bina sayıso sadece nurdağı kadardır. Bunun bşde ıslahiyesi var
Prof. Dr. Naci Görür, canlı yayında yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Depremin olma zamanı hakkında Parsons diye ABD'li bir bilim adamı, Türk yer bilimcileri ile bu çalışmayı yaptı. Dedikleri şu: 1999 tarihinden itibaren her an olmak kaydıyla Marmara'da 7'den büyük bir deprem olma olasılığı yüzde 62'dir. Yüzde 62 çok büyük bir olasılık. Yazı tura atsan yüzde 50/50 atıyorsun. Bu çok ciddi bir araştırma, yayınlandı. aradan 23 sene geçti. Bizlerde hep onu söyledik. Dolayısıyla bakın sonlara yaklaştık. Yüzde 62'den yüzde 80'lere çıktı olasılık" dedi.
Tom parsons dan aldığı öngörü ile yorumlama yapıyor bildiğim kadarı ile bir çalışması yok naci beyin
Naci Görür sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul'da 7'nin üzerinde deprem olma olasılığı yüzde 80'lere çıktı. İstanbul depremi de Maraş depremi gibi eli kulağında. Hazırlık yapıldı ama yeterince yapılmadı. İstanbul depreme hazır mı derseniz, hayır değil. dolayısıyla üzüleceğiz, yine içimiz yanacak. İstanbul'da deprem olursa, emin olun bu Maraş yöresindeki depremden daha fazla hasar alırız. Çünkü İstanbul'da yapı stoğunun kalitesi, yoğunluğu, nüfus yoğunluğu çok daha fazla."
işaretlediğim bölgeyi kullanıyorsan %80 diyemezsin.
Radikal z a manlarda radikal kararlar alınmalı. Ama onun için karar alabilecek adamlar olmalı. Mesela yarın bir toplantı/duyuru yaparım, hayat devam ediyor hayatın aktiviteleri de devam etmeli derim, deprem bölgesindeki hesap sahiplerinin 150 şer bin liraya kadar hisselerini pazartesi açılış fiyatından alıyorum derim. Tüm şirketlere geri alım mecburiyeti getiririm.
Çarşamba günü bist serbest marjdan açılacak derim. Erkek olan satsında göreyim. Hadi hodri meydan.
O zaman bende derimki bu deprem bir şekilde olucak bunu halktan olan biri olarak söylerim yani bilim adamı olmama gerek yok , hatta %100 olacak derim .Ben bu yaklaşımaya karşıyım çalışman olacak ABD li nin yaptığı araştırma yerine kendin yap burayı sen tanıyorsun bazı okuduğum yazılarda kimilerinin kabul ettiği kimilerinin kabul etmediği faylar mevcut buradan yola çıkarsak insanlara korku değil doğru yoldan doğru şeyler anlatmalı halkımız neyin ne olduğunu zaten biliyor, ama insanların maddi durumu buna el vermiyor , bakın Tv lere 3 mütahit yakalamışlar bunu haber yapıyorlar , ceza verilecekse geçende yazdım en dip memurdan cumhurbaşkanına kadar kim suçlu ise kim görevini kötüye kullandıysa ceza en üst limit olarak verilsin bakın bakalım bu işlere tenezür eden olacak mı gerekirse il fayın içinde başka yerlere kaydırılacak.Yani halka korku vererek taşın altına eline sokmaya zorlamayın insanların gücü olsa taşın altına girene kadar üstün kalır
BBC News Türkçe on Twitter: "ABD'li jeofizikçi Tom Parsons ...https://twitter.com › bbcturkce › status
17 Ağu 2020 — ABD'li jeofizikçi Tom Parsons'un 2004 yılında yaptığı çalışmaya göre, 2034'e kadar Marmara Denizi'nde 7'den büyük bir deprem meydana gelmesi ...
naci beyin kafasındaki seneryo bu bilim adamının araştırmasına göre olay bu
Kaynak lazım
BIST in şirket satislariyla degeri dusurulup, düşük degerlerden şirketler tahsisli ile sermaye arttirarak malı yerine koymali
Edilen karlar da deprem sonrası toparlanmaya harcanmali
BIST bugün için değilse ne için var??
Sıçramaları devamlılıkd denilen bir olay vardır. Bu Marmara’nın içinde olan, depremler bazen öyle dönemler gerekiyor ki 100 hatta 250 yıl gecikebiliyor. Eğer 2045 dediğimiz yıl geçikme yılına denk gelirse, beklenen deprem 2075 ve 2100 yılına kadar geçikebilir.
buda Ahmet beyin kendi çalışmalarındaki iddiası .
Sonuç olarak önlem alınması gereken zamanlar ne zaman olacağını kendi inancıma göre Allah tan başka kimse bilmiyor ama birileri iddialı yorumlar yapacaksa en azından çalışmaları ve kendi dalında konuşmalı.Çünkü bu çalışmalarda Matematik fazlasıyla var.
Arkadaşlar özelden yazmış sen tredar sın kaç gündür borsadan bahsetmedin diye ...
O işler şuanki konjöktörde bizi aşar , ben çooooooooooooooooooooooooooook zamandan beri zarlar hileli dedim ...
2-3 ay önce burada şöyle bir başlık attım Herkesin kazandığı yerde kim kaybediyor
şimdi oyunu kuranlar sağlama yapıyor , kimileri kaçıyor , kimileri korkup ne yapacağını bilmiyor .
Ama bu benim kendi düşüncem oraya gelmez , buraya gitmez diye pozisyonla kavga etmeyin geçen hafta bıraksalar neler olacağını herkes görürdü , yine söylüyorum sistemin içinde 1-2 diş kırıldı her petal çevirildiğinde rampada zincir atıyor bu depremden önce başladı deprem sadece sığ olan piyasada panik yarattı.Bu panik KÖPÜĞÜ alınmalı ama alırlar mı veya alabilirler mi onu zaman gösterecek.
Radikal zamanlarda radikal kararlar alınmalı. Ama onun için karar alabilecek adamlar olmalı.
Biz her şekilde devletin arkasındayız. Mal mülk feda olsun.
hala bir karar çıkmadı mı ?
Biraz boş konuşmussun... İnsanların durumu yok ondan böyle oluyor demişsin... Antakya'da oranın en zenginlerinin oturduğu rezidanslar çöktü... İnsanlar yeterince bilinçli değil... Denetimler yeterli değil... Cezalar caydırıcı değil...
Mesele budur... Başka yorum yapan boş yapar... Hadi bana eyvallah...
Caho her yazılana atlıyorsun sonra anlamadan boş yazan hep kendin oluyorsun.
yazdığımı iyi oku 1. sis İstanbul depreminden bahsettim 2. si halkımız neyin ne olduğunu biliyor demişim insanların cebinde parası yoksa doğru görülen evlerde oturamaz,
3. doğru görülen ev doğru yapılan evdir rezidans olması demek doğru ev anlamına gelmez ..
bak senin daha iyi anlayacağın şekilde boşları doldurdum...Hadi şimdi sana eyvallah
Göknur halka arzı tekrar ertelenmiş. Büyük ihtimalle açılmıyor borsa çarşamba günü.
İstanbulda kentsel dönüşüm var mütahit geliyor evi yıkıyor kaç katsa aynısını yapıyor veya kat çıkabiliyorsa kat çıkıyor dubleks vs ,
siz hiç duydunuz mu kentsel dönüşüme girip de zemin etütü yapılarak olumsuz raporu çıkan , ama bu depremde yeni binaların çoğu zeminden dolayı yıkıldı ama kentsel dönüşümde istanbulda yıktığı yere mütahit yine bina konduruyor.
Yaklaşık 16-17 yıldır bu forumu takip ediyorum, bazan su kişi rahmetli oldu yazılarını görünce, vefat eden kişinin profilini açıp eski yazılarını okuyorum, aynı şeyi Facebook tada yapıyorum. Insan gerçekten garip oluyor, o kişinin sağ iken yazdığı yazıları okurken. Sosyal medyada yada bu gibi forumlarda yazı yazarken hep empati yapıyorum bir gün benimde yazdıklarımı, paylaştıklarımi ben öldükten sonra birileri aynı benim yaptığım gibi okuyacak diye. Kimseye kalmayacak bu dünya. Kalan ise ardimizdan biraktiklarimiz.
GUNDI nerede... imkansız,ASLA diye diye gitti...
Bu mümkün mu?Secimler sadece savaş anında ertelemez mi?
Bülent Arınç açıklamasında şunları kaydetti:
"Benim seçimleri erteleme konusundaki naçizane düşüncelerim şunlardır:
Birinci tercihim; Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ile 2024 yılı Mahalli İdareler Seçimleri birleştirilebilir. Bunun geçmişte örnekleri vardır. Bu yöntemle halka fazladan tercih hakkı verilecektir.
İkinci tercihim Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri'nin ötelenerek Kasım 2023'te yapılmasıdır.
Üçüncü tercihim ise ilk iki seçenekte anlaşılamadığı takdirde tüm siyasi partilerin mutabık kalacağı başka bir tarih üzerinde anlaşma sağlanmasıdır."
Kayseri'de 4.8 olmuş sanırım şimdi
Millet oyle bi alismiski borsa cikisina hep ciksin hic dusmesin istiyor şaka gibii. Twitterdaki yuksek takipcili trol borsacilar da malda kalmis agliyo kac gundur... temmuzdan buyana kazandiklarina saysin millet madem olma mi?
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bizim milletteki özgüvene hayranım, herif dört işlem yapmayı beceremiyor, gelmiş sayfalar dolusu yorum yapıyor.. bir konutun inşaa maliyeti 500 bin TL demiş, 100 bin konutla çarpmış, sonucu 500 milyar bulmuş, oysa doğru cevap 50 milyar TL, yani 3 milyar dolar.. de ki, 100 bin değil 250 bin konut yapılmak durumunda olsun, maliyeti de yüzde 40-50 daha yukarıdan hesaplayalım, bütün bu inşaat faaliyeti 10 milyar dolarlık bi üretime denk gelir.. çimento, demir, seramik, boya, pencereler vs malzeme + işçilik +diğer kalemlerAlıntı:
rahat hesaplansın diye 100.000 ev dedim 100 m³ olsa ortalama maliyette 500.000 olsa (en asgari rakam) 500.000.000.000 eder.
deprem olan yerlerde önemli bi üretim kaybı görünmüyor, yani yıkılan devre dışı kalan fabrika pek yok gibi.. GDP bağlamında bi üretim kaybı yok, buna mukabil ciddi bi inşaat faaliyeti olacak, yani ciddi bir ekonomik büyüme gözüküyor ufukta, üstelik inşaat ithal bileşeni en düşük sektörlerden biri, cari dengeye hiç tehdit yaratmadan gerçekleşebilir bu üretim faaliyeti.. finansman yurtiçi finans sistemi üzerinden kredi genişlemesiyle sağlanacak, tek sıkıntı yine bu parasal genişlemenin spekülatif bir döviz talebi yaratması, artık devlet de onun önlemini alacak, sermaye kısıtlaması mı diyolar her neyse onu dibine kadar uygulayacak
borsa bu büyüme hikayesini her halükarda fiyatlar.. şu an temel belirsizlik seçimlerle ilgili