Bir başka deyişle her seans yaklaşık 1 milyon 195 bin adet alım.
Printable View
Sn. mzffr..
Operasyon bitince mi gelinsin buralara.
Sanki o güne kadar rahat vermeyecek gibi.
Mpark gibi falan alsa iyi olmaz mı?
Ala ala götürmek:)
Bunun amacı basa basa almak:(
info , bank of ne boksa manyak gibi satıyorlar ortada haber yok bir şey yok bizde kutmana kızıyoruz karşıdaki adam satmaya karar vermişse fiyat gözetmeden ne yapacaksın bütün şirketin parasını verip kağıdı mı tutacaksın hangi banka kağıdığını tutabildi bankalar batdı mı yok almanya euro figter uçakların satışını durdurmuş neymiş ülkedeki siyasi istikrarsızlık varmış lan ****** sana ne benim iç sorunlarımdan bu ülkede ister kabul et ister etme bir hukuk var sen maniplasyon yaparak ülkeden çıkıyorsan çık seni tutan yok bu kötü günler geçecek ekonomik olarak merkez bankası yapması gerekeni yapıyor orada bir sıkıntı yok muafelet kızgın diye bu ülke batmayacak global holdingde doğru yolda her şey değerine gelecek nasıl şu an yollarda togg varsa yakın bir zamanda da havada kendi uçağımız kaan olacak istersen götünü yırt bunlar olacak.
Satanların yabancı olduğunu mu zannediyorsunuz? Aşağıya baskı kuruyor ucuzdan alsın diye. Bakalım bugün ne kadar almış olacak? bu fiyattantüm hissenin %20 sini alabilir 2,5 milyarla. 12 Mayısda da 3 aylık bilanço var. Bakalım 2,5 milyar ne kadar kar yazacak bilançoya?
bak ozy kardeş ben %100 yabancı satıyor diye iddaa etmiyom genelden özele inmek gibi düşün yaklaşık mart 19 dan bir genel olarak borsada bir yabancı satışı var eğer globalın takasını incelersen sın toparlanma bank off , özellikle deutsche bankın alımlarıya gelmişti şimdiki yaşadığımız süreç tam bunun tersi bir de bu güne özel info 10 milyon, bank of 8.5 milyon şu an itibarı ile satış yapmış durumdalar bu korkunç bir durum bunu kutman altan almak için yapıyor gibi saçma sapan felsefelere dayandıramazsın çok net bir satış var ve bu nereye kadar devam eder kimse bilemez
dün belkide son bir yılın en büyük satışı oldu yine tahta iyi dayandı sayılır bankof 14.197.299 , info 10.471.915 bu ilk iki sıra yani 8-10 milyon değil 25 milyon lot net satış tememnim bu satanlar çürük elmalardır.
Üstad, holding'in toplam alım taahhüdü 195.000.000 lot. Dün spekülatif hareketlerin görüldüğü bir gündü. Sadece tek bir seansta 4.6 milyon lot alım oldu. BB'ye baktığımızda dün sadece 1,2 milyon lot satmış. Yani tahtada serbest dolaşan ve 6-7 liralardan satılmaya (el değiştirmeye) hazır olan lotlar anladığım kadarıyla anlaşılmış fiyatlardan yuvalarına dönüyor. Bu süreç uzun sürecektir. Benim merak ettiğim bu süreçte MK kendi hesabına alıma devam edecek mi? 20 Mart tarihinden beri MK kendi hesabına alım yapmıyor. Ha bir yandan da böylesine bir potansiyeli olan F/K'sı 4'lerde gezen dünyanın kendi alanındaki bir numarasını yabancılar ne zaman gerçekten fark eder bilemiyorum.
Bu yanıtım Sn. Filozof'a da olsun. Benim maliyetim bedelli sonrası oldukça düştüğü için ne ekleme yapıyorum ne satış yapıyorum. Ciddi oranlı temettüleri bekliyorum. Öyle 3-5-10-20 kuruşlar beni kurtarmaz. Bu haliyle yani bölünmüş haliyle hisse başı 3-5 sentleri bekliyorum.
Geri alım çok sevdiğim uygulama değil geçen seferden acı tecrübelerimiz var .....Patronlar tamamen kendi menfaatleri doğrultusunda kullanıyorlar küçük yatırımcıya pek bir faydası olmamıştı üstelik geri alım yapıcam diye yan hesaplardan ciddi baskı yemiştik.....Gelelim alınan neredeyse 5 milyonluk geri alıma peki satılan 27 milyonluk satış var bunu eğer patron yaptıysa buyrun burdan yakın.....YTD
İnşallah yanılıyorumdur inşallah patron bu sefer küçük yatırmcının yanında olur az ihtimal versemde.....ytd
Bence 195 milyonu alıp fiyatı yukarı sürecek. Belli bir noktadan sonra satışa geçecek. Böyle bir senaryo bizim için iyi. İstese 9 lira ortalamayla alır o kadar malı. Tekfen'de benzer bir süreci yaşadık. Geri alımdan 1 milyara yakın kazancı oldu. Fakat satış yapmadılar.
Bu geri alımı fazla büyütmeyin derim, bunu fiyatı baskılayarak hem Bülo nun hisselerinin transferi yapılacak (yani cep to cep) hem de baskı ile dökülen dışarıdaki hisseleri toplamaya çalışacaklar, bugüne dek ky için ne yaptı ki bu patron bundan sonra yapsın... Geri alım adeti zaten bülo nun adetlerine denk geliyor....
Benim şimdiye kadar gördüğüm geri alım şirketin parası ve bunu patron kendi menfaatleri için uygun zamanda kullanırlar. En yakın örnek Alarko. 3 TL geri alım yapmayan şirket 120 TL den patron satarken geri alım yaptılar. Bizde durum farklı tabi. Kutman geri alımı yaprken resmi olmayan hesaplardan satacak. Ama bu fiyatlar komik rakamlar bu şirket için. Nerdeyse piyasa değeri kadar favok var şirkette.
Sayın bjg demekki hisse geri alımı amacına ulaşmakta.:))) Zaten ben kendi açımdan farklı bir şey beklemiyordum. Yalnız yeni yatırımcılar hisse geri alımı kararını olumlu karşılamış olabilirler ama eski yatırımcılar özellikle bu hissede tecrübeliler..
Bence bu hissede fonlar dahi hepsi(istanbul portfoy, BB) sayın KM için çalışıyorlar. Özellikle son günlerdeki BB tarafından satışlar bugünlerin düşünüldüğü, patron tarafından alınan kozdur. Hisse Geri alımı yatırımcıya şirin gözüken bir karar olsa da aslında yaşanması muhtemel olumsuzluklarda bu baskının daha sert olacağını bize gösteriyor. Bu baskının sayın KM'nın amacına ulaşıncaya kadar kullanılacağını düşünüyorum. Bunun şirketin borsa kotundan çıkarılması için gereken miktara/miktara yakın devam edeceğini düşünüyorum. Bu konuda şöyle bir düşüncem de var. sayın KM bu şirketin iyi halini görmeyecek, ömrü yetmeyecek.(bunu bir temenni olarak kabul edebilirsiniz) Bu yaşanılanlar özellikle küçük yatırımcıların günü birlik yaşadıklerı , fazla sorgulamadıklerı için bazı şeylere geç idrak edebiliyor, Benim açımdan bu zamana kadar yaşadıklarım acı bir deneyim olsa da "buram buram" tecrübe kokuyor ki daha bu alemde edineceğim çok tecrübelerin olduğuna da inanıyorum.
Artık lafı çok uzatmaya gerek yok, kimseyi zan altında bırakacak yorumlar yapmakta istemiyorum. Ama bir o kadar diyebilirim ki bazı arkadaşlar sayın KM'nın menfaati için yazıyor. Ama ben yine de herkes için Allah kalplerinin güzelliklerine göre versin diyorum.. Saygılarımla...
Biz garibanlara yok gösterecek kendilerine dua edeceğimiz üstadlardan bir yol haritası rica etsek.
Sayın Beşiktaşk tutuklanananlar arasında siz yoksunuz umarım. Uzun zaman oldu yorum yapmadınız.
Saygılar.
Herkese selam.. ben şuradaki mantığı anlamıyorum Bir şirketin iştirağı fiyat olarak nasıl şirketin büyük bir bölümüne ya da tamanına sahip olan şirketten daha yüksek olur. Gerçi bunu geçmiş zamanda Gsdho-Gsdde, Ecz.yat.-İntem ve şimdi Naturelgaz_Glyho, Bucim-Cemtaş örneklerinde acılı ve sancılı olarak görüyoruz. şirket ve iştirakleri arasında bu fiyat dengesizliği hakkında arkadaşların ve benimde gerekçelerim mutlaka olur, örnek mi?
Şimdi arkadaşlar hisselerin toplanmış olması ve imtiyazlı hisse olayını neden gösterebilirler. Arkadaşların ilk başta bu söyleyecekleri nedenleri çok kabul etmiyorum. Ama sonuçta orta da. ve ben susma hakk,ı yorum yapmama hakkını kullanacağım.
Glyho oyun eski yatırımcılar üzerine kurulduğunu hep yazdım, yine de yazacağım. Sayın Kutman bütün riskleri yatırımcının aleyhinde kullanarak bunu gerçekleştiriyor, Daha önce bugünler düşünülerek(yatırımcı üzerinde baskı kurma) hisselerin bir bölümü ortaklar arasında dağıtılmış hisse geri alım çerçevesinde bu oyun büyük bir titizlilikle oynanıyor. bir küçük yatırımcı olarak bizde böyle seyrediyoruz. kendi adıma yapabileceğim hiç bir şey yok. kendi adıma sayın KM hakkındaki düşündüklerimin gerçekleşmesini bekliyorum Artık zaman neyi gösterir, bilinmez.. kendi adıma kaldığım bu hissede kaldiğim her bir saniyenin bir maliyeti var o maliyeti bulursam 1 dakika bile beklemem. Bu dünyada herşey para değil hele hele sayın patron ve tahta yapıcının oynanan oyunun borsa kuralları içerisinde oynandığını, kimsenin hakkını yemediğini beyan edecek olursa da olsun gerçek öyle olmadığını en az benim kadar bildiklerini düşünüyorum. Neyse Allah herkese kalbinin güzelliklerine göre versin..
Bu akşam bilanço akşamı. Bakalım ne çıkacak. Beşiktaş kardeş beşiktaş geri kalınca moodun düştü, yazmaz oldun.
Bu bilançoya ekside yarım saatte 15 milyon üzeri lot hacim, enteresan.
Birileri mal devretmiş olabilir. Onu sezdirmek istedim.
Gelen yolcu istatistikleri beğenilmedi galiba.
Baştan söyledik bu geri alım garabetini daha önce yaşadık tecrübemiz var.....Hep aynı hikaye bastır yan hesaplarla aşağı fiyata zulüm yap aşağıdan hisseyi kap....İyi niyet yok büyük hisselerde bakın bakalım nasıl geri alım yapılıyor görün....Bilanço gelen en iyi bilançolardan biri tabiki okumasını bilene.....Adam 100-200 lük hisseyi 7 lira göstermesi gibi illüzyon becerisine sahip.....ytd
Arkadasa yaZdim 7 altina gelip 6.5 civarından dönüp bilano ile 8.6 ya yaklaşıp ordan 7.7 geleceğini
Hepsi birebir tuttu(grafik olgunlaştık ca belli oluyor)
7.7 altina çok şarkılarını tahmin etmiyorum buralarda oyalayıp
Bundan sonra başımıza bir şey gelmezse 10 civarına gider hisse kısa vadede
Ytd..
Orda benden de alan kazansın diyeceğim
Sent from my SM-G990E using Tapatalk
Can sıktı artık hakikaten.Geri alımı yatırımcı korumak için değil,korkutmak için kullanan başka şirket var mıdır acaba? Hala 60 cent altından kurtulamadı.Kaç yıl önce Kutman Beyefendi kendi ağzından 3 dolar ederimiz var demişti.Yolcu sayıları, bilanço, liman alımları gibi her iyi haberi kağıdı basmak için kullanıyor.
Bunlarda geri alım tam bir garabet.....Hisseyi baskı altında tutmak için yatırımcının canına okumak için bir fırsat......Geri alım açıkladığınızda hani fiyat beğenmiyonuzdu hani gerçek fiyatı göstermiyodu hani işlem hacmi yetersizdi hepsi bahane baskı şahane......ytd
Önümüzdeki süreçte artar mı? Artmayacak diye birşey yok ama gerialımı takoz olarak kağıdın önüne koydular bir kere öyle büyük hareket beklememek lazım diye düşünüyorum. Gerialımda max. 12,82 TL civarı bir Aort olabileceğine göre bu yıl için en iyimser olarak 13-14 TL beklenebilir düşüncesindeyim. Bol şans, ytd..
https://www.rotaportfoy.com.tr/shareholders/
Burada MK'nın adı yok ama, emin misiniz?
Kap 27 Mayıs MK
Doğrudan ve dolaylı şekilde Global Yatırım Holding A.Ş. ("GYH") sermayesinde sahip olduğum 692.288.330 adet (GYH'nin sermayesinin %35,50 sine tekabül eden) hissenin 125.000.000 adedini (GYH'nin sermayesinin %6,41 'ına tekabül eden), tek yatırımcısı olduğum Rota Portföy ABİS Hisse Senedi Serbest Özel Fonuna 26.05.2025 itibariyle devrettiğimi bildiririm. Söz konusu devir GYH'nin sermayesinde doğrudan ve dolaylı şekilde sahip olduğum nihai hisse adet ve oranında bir değişikliğe neden olmamış olup söz konusu devir sonrasında da halen doğrudan ve dolaylı şekilde Global Yatırım Holding A.Ş. nin sermayesinin %35,50 'ına sahibim.
Vergilendirme avantajı, malı kiralama, her operasyonda bildirim zorunluluğunun ortadan kalkması vs vs vs