Böyle bir günde eksi olan bir kağıt yarın öbür satış yediğinde önder gider benden söylemesi 32 ler tekrar gündemde bence
sat filan demiyorum yanlış anlaşılmasın
Printable View
Böyle bir günde eksi olan bir kağıt yarın öbür satış yediğinde önder gider benden söylemesi 32 ler tekrar gündemde bence
sat filan demiyorum yanlış anlaşılmasın
Elinde bukadar nakit var faizler mevduatta 45 ort.ile gidiyor sen top dolastiriyorsun.Parayi faiZe koysan bircok sirketten fazla para kazanirsin bu zor donemde.Senin isin yatirimcini duduklemek
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugunku kapanis da rezil olursa beni de dokecek demektir,ne tepki ne bi sey 45-32 nin tepkisi 34 den dayak yemekse bosuna bekliyoruz koyalim mevduata iki ay sonra aliriz
Biraz sesli düşüneyim...
Bu seneyi 11(12) Mil. Kar ile kapatsak
Seneye kârını enflasyon kadar artirsa birazda faiz geliri yazsa 2024 de 20 Mil senelik kãr gelir mi acaba?
Hele bir de Iş Grubu şirketleri tek çatı altında birleşirken oluşan Şirketi halkla arz ederlerse ordan da parayı vururmuyuz acaba?
Neyse bu sene hele bir bitsin seneye Allah Kerim....
Yatırım Tavsiyesi Degildir.
SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam iyi guzelde sende bizim ekonomi uzmanlari gibi konusuyorsun 5 senedir enflasyon tek haneye dusecek diyorlar.Simdide 2024/Eylul ayina randevu veriyorlar..Kim ole kim kala.8 milyar nakit hele bu zamanda kac firmada var.Bunu gelir olarak yaratamiyorlarsa o firmada calisan boyyuk paralar alip ahkam kesenler biraksin bu isi...CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa şuan hangi şirket ne kadar kar etmiş olduğuna bakmıyor bence buranın sorunu başka bence LİKTİİDE YOKYABANCIDA GELMİYOR
Yükselişleri satış fırsatı olarak kullanıyorlar bunlar benim düşüncem YANILABİLİRİM
Benim gorusum bu donem kar yazamayacak sirketler den ziyade elinde nakdi olup + olarak paradan para kazanacak olanlar gitmesi lazim ama ismen haric..HALA 45 leri hazmedememis gibi gozukuyor.
Bizde araci kurumlarinborsadaki lider firmasi diye goruyorduk.Yanilmisiz.Enerjimizi aliyor.[emoji35]
Ben kasasindaki 8m paraya tav olup poz koruyordum ama moral falan birakmadi. 12 ayda 8m nakit gucu olusmus sirketin hacim baglamindan kurtulup daha guvenli liman olusturmasi lazimdi bize,performansi zayif kalmaya devam ediyor
Geçmiş yıllarda kasada olan nakidi karıştırmadan bu senenin tahmini kãrını 2024 de beklenen enflasyon kadar arttırsa diye bir tahmin yürüttüm... Oda bana 20 mil gibi bir rakama ulaşırmıyız acaba dedirtti...
Bu bir teori... insallah daha fazlası olsun...
SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Moral bozuyor haklısınız... Orta ve uzun vade de şirketi güveniyorsanız bugünkü fiyatlara fazla odaklanmamak lazım.... Şirket çok hızlı yükseldi bozuk piyasada illaki kãrı realize edenler oluyor....SM-G781B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uv guvenilmeyecek en son sirketlerden biri olabilir,cunku gider riski yok gelir modeli garanti ve nerdeyse tek basina bir banka,holding. Ancak zaman kiymetli ve maliyetlenme yukarda olana donemselligi tersten yakalaninca buyuk stres kaynagi,hareketini yapip bekleyeni esir ediyor,simdilik.bekliyorum ama direnme sinirimi asti ne yazik ki
Yukseldi zamaninda dogru.Bunu yazarken sonrada 45lerden 32lere parasutsuz indiginide yazin lutfen..oysa karlilik ve nakit pozisyonu bircok sirkette olmadigi kadar iyi..Kumarbazlarin eline kaldik.Hemde boyle kurumsal bir tahtada..
Osmen hariç, diğer aracılar uçuyor. Primsizler hareketli, primliler hareketsiz.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Endeks yükseldikçe, düşüş yüzdesi artıyor. Beni bile sıkmaya başladı.
Endeks 8bin,trendinin terse dondugunu kabul ettirdi artik,dusen hacimlerin etkisiyle baska dipleri ariyor gibi,poz azaltiyorum ne yazik ki
İnveo tavan ismen yayan...boyle kagittan hayir gelmez...insallah spek sende birgun terste kalir ayni seyleri soylersin..
Penta nin 35m lotunu satacaklarmis gedik le kurumsallara,kemiksiz temiz is. Hacim uzun sure sonra 140m ye cikti. Bist 8bin devirdi ismen dusmelerden dusme begenmeye devam ediyor.
Bunlara kemiksiz kilciksiz yagsiz hikaye.Kagidin A.sindan Z sine kadar kazanmak istiyorlar.Amaa.piyasa donus cabasinda 20/45 yapan niye 32/42 yapmasin ustelik bir bilanco donem kari daha binecek. uzerine...Yokmu bir babayigit.mal kelepir duruyor.Yoksa daha 20 leremi gidecen...Yaparda ha.amam dikkat
Yani temel hasar aldi imaji var gibiydi ismende,bende ciddi demorolize oldum araftayim denemeler yapiyorum baska tahtalarda da ama cikisi domine edenlerde pozum yok. Bugun info ya cok guzel bi alim geldi kapanis kademeleri falan sonucta ayni sektoruz, endeks kalkiyorken ne olursa olsun burda kalmamamiz lazim faiz kararindan sonraki havaya gore pozisyonumu gozden gecirecegim. Baris beyin tablosu gunlukte viop zayifligi biraz daha hacimsel cekilmeyi derin gosteriyor bist hacminde ister istemez duzelme olacak,bu kadar para amirallere giderken 32-34 den donen ilk denemenin ustune cikmamiz lazim..
Bu colendi neyin nesi sabah sabah 325 bin lot sikistirdi:) ilk kez gordum tahtada bu firmayi yok mu daha enteresan kurumlar bide oralardan satis yiyelim deniz falan cok siradanlastilar
Zaten dunya sopa yemisiz,endeks toplamis biz kalmisiz,hacim topluyor bu sefer de ak ustunden uc gundur bir fon mal cikiyor,olm beddua misiniz sirket uzerinde anlamadim gitti
Bist 30 aliyorlar dusuyoruz,bist 30 satiyolar ona da dusuyoruz,yarin ppk var beklenti 25 puan yonunde ama bence 50 puandan devam diyecek piyasanin duyarsizlasmasi elini guclendirdi merkezin. Kkm belasindan kurtulsak da su konu kapansa artik
Bence gidin İs menkule sirketim var halka arz etmek istiyorum ama heryerede guvenemiyorum deyin.Belki isin icyuzu cikar ortaya.[emoji35]Bence bu tamamen 2 bilanco sezonu arasi bosluktan kaynaklaniyor.Faizler 45 civari yarin yine bi tik artar.Borsada bu donemde istah yok.ABD bile toparladi
Gelecek aylarda karlilikta guven vermiyor.sallan yuvarlan isler..45 nire 32 nire.Sanki sirket gitti gidiyor com.CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son yaz rallisi trend yatirimciligina dondurdu isi ve araci kurumlar trend bitti diye mezara gonderilmis fiyatlama cabasinda. Baska sirketlerde de var benzer durum ama sayfasi burasi degil. Guzel bir analiz nnf tarafindan geldi bugun bize inandirmak istediklerine ragmen direnmemiz lazim zaten dibine geliyor satip nere gidelim daha asagilardan. Bundan bir saatte kaybettigimi faizde 6 ayda alamam:)
https://twitter.com/YUNInvest/status...7LGPKAYeA&s=19
Strateji ustunden iki seansta 33 ortalama ile 1m lot alindi,gecen gun infoda da guclu bir alim olmustu, faiz kararinin 25 beklenti ustune oturmasi gerceklesirse olumlu,bu alimlari da bir nebze anlamli kilar,50 gelirse gereksiz baski bahanesi olabilir,zaten bu kadar gerilemisken 50 puan beklentili bir seansa girip belki 25 karariyla pozitif destek bulabilirdik. Kisa vade piyasa nabzi adina sesli düşündüm artik gerisi merkeze kalmis,ben 50 puan beklentisindeyim aslinda onemli olan arttirim devam edecek mi?
Bunlarda vur deyince öldürüyor. Faiz 5 puan arttırıldı
İslem hacminden olasi gelir kaybi faiz artisindan fazlasi faizden gelir..Ama bunlar kör tuttugunu misali gidiyorlar.
Borsada gunluk 60/70milyar islem yapan daimi bir gurup var.İnlar faize dolara coine gitmez.Bilirler tezgahi kurdularmi 24saat te %7/8kazanmak var bu iste...bir gun o kagit diger gun diger kagit.Herseye ragmen kar beklentisi olan kagitlardan birtanesi İsmen..37/38lerden ayrildigim kagida ufak ufak girmeye basladim.Yine cakilacaksam borsa tutkumdan.Ama saglam kagit..Bide surasi gercekki ben bile Aralik son haftaya kadar borsadan bisey beklemiyorum.Bak futboldan milyon dolar kazananlarin yasadiklarina ,halimize sukur.farzedelim 6aylik yada 1yillik mevduattayiz..Ne guzel teselli degil mi?
Kotu tercih degil,biz de bekliyoruz tekkeyi biraz mecburiyetten. Kasasinda nakti olanin onem kazandigi doneme girdik,dayagin alasini yedik araci kurum hacimleri de toparlama emareleri gosteriyor. Bahsettiginiz gibi zor bir ay daha var onumuzde ama kazanmak icin kaybetmeyi de sineye cekiyoruz
https://i.hizliresim.com/lrq49h0.png dünki pasta alanlar . y t d
https://i.hizliresim.com/22qvn21.png
satanlar
Naktin onemini bilenler pozisyon koruyor saticilar cok istekli degil ama bist yonu de onemli,bakalim tutulabilecek miyiz
https://i.hizliresim.com/h0s6ju4.png
https://i.hizliresim.com/q94jlo9.png
çarşamba gününün pastası bugünün takası pasta ile takas değişik colendi menkulde mal yok geri virman göndermişler yapılan işlemlerin çoğunluğu tahtacı tarafından yapılıyor . y t d
https://i.hizliresim.com/ne2wa68.png
yukarda grafikde 3 indikatör ve işlem lot adedi indikatörlerin geçmişde grafiğin al verdiği yer , sat verdiği yerleri işaretledim
rsı nin de düşeni yukarı kesmesi yakın gibi 2 .ndikatör dipden dönüş hazırlığında aroon da lacivert çizgi mavi çizgiyi yukarı kesince yükseliş trendine geçer aroon indikatörü 26 haziranda 14 50 den yükseliş başlamış 1 eylül e kadar 43 76 da trend sonlanmış trend bittikden sonra indikatğrler kısa zikzaklar yapmış sonunda 45 80 den 32 04 kadar gelmiş trendi yakalayabilirsek her yatırımcı kazanır grafiği de iyice inceleyebilirsiniz .
yatırım tavsiyesi değildir
https://i.hizliresim.com/4qbjr8z.png
indikatörlü işaretli olan gırafiği ayrı olarak görünsün diye yapıştırdım . y t d
İki seanstir biraz diri durduk,hacim anlaminda bist 30 disinda alimlar olmadigi icin henuz istendik hareket yok,paranin biraz da yanlara gelmesini beklememiz gerekiyor
Enflasyon muhasebesinin (+)/(-)si bircok kagidi etkileyecek..
Banka ve finans kurumlarında enflasyon muhasebesi uygulanmayacakmış, İsmen de bu uygulama dışında kalacak sanırım, uygulansa muhtemelen daha düşük kar rakamları oluşurdu ve bu durum banka ve finans kurumları açısından daha az vergi ödeneceği için olumlu olurdu.
https://www.bloomberght.com/80-madde...ayacak-2342731
Sanayi kagitlarindada kar lar dusmeyecek mi bu durumda?Kar etmeyen sirket ilgi görmez.Bide bu tarafi var...ismenin bilancodaki nakdi bile( 8 kusur) basli basina cazibe ama keyifleri gelecekte bunu gorecekler..
İs Bankasi birlesmeyi 31.12 bilancosuna gore yapacagi yazildi.Demekki subat Mart aylari İs gurubunda cümbüs var.