Faizler artınca bankalar zarar yazmaya başlayacak...Bence faiz işide zor , hkm dediği gibi birkaç artırıma müsade edilir ...
Printable View
Faizler artınca bankalar zarar yazmaya başlayacak...Bence faiz işide zor , hkm dediği gibi birkaç artırıma müsade edilir ...
Bu bakanların gerçek patronu Şimşek olacak zira parayı o verecek veya kısacak, musluk onun elinde burası en mühim bir mesele.
Bakalım yine de görelim.
Ha şimşek acı ilacı içirirse eyvallah.O zaman da belediye seçimlerinde tüm türkiye kızıla boyanır,kırmızı sahil şeritleri ile kısıtlı kalmaz.Ha bak olacak olan kıyımda durum cidden ilginç bir hal alır.Bu seçim öncesi yapılan kıyakların etkisi onbeş gün bile sürmez.Bu şimşek emekçi düşmanıdır,sermayenin direk adamıdır,sermayenin istediği kararları almak ister ve alır.Reis öyle ya da böyle bu kararları almıyordu,göreceğiz artık.
Aga 5 ayda 56 milyar dolar dış ticaret açığı vermişsin hala dolarin düşmesini bekleyen, bunun iyi bir şey olduğunu dusunenler var. Senin yıllık net turizm gelirin artı MB reeskont kredileriyle gelen/ gelecek dövizin ilk 5 aylık dış ticaret açığını karşılamıyor daha. Doların bırak dusmesi, buralar da kalması bile zarar.
Kabine hayırlı olsun. Pazartesi borsada sert düşüş gelirmi acaba beklenti bitti hesabı.birde uzun vadede borsa ne yapar acaba tahmini olan görüşlerini yazabilir mi arkadaşlar.iyi aksamlar
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bende çevre şehircilik bakanını beğendim. 10 numara 5 yıldız
Neyse süslü ve akarı bir daha görmeyecek duymayacak olmak beni seçim gecesinden beri en çok mutlu eden şey,bunun için kabineyi beğendim diyeyim geçeyim.Umarım hakkımızda hayırlısı olur.
Öncelikle yazın turistlerin etkisiyle şimşek ne yapması gerekiyorsa çok baskı olmadan yapabilir. Eylül sonrası ödemeleri düşününce hem doları hafiften yukarı taşır hem faizi yavaş yavaş artırır. Bunlar için en güzel destek turizm geliri olur. Eylülden sonra asıl gerçekler konuşulur. Dolar arttıkça faiz ne kadar artarsa artsın ( reel açıdan enflasyon üstüne getirilemeyeceğini düşünüyorum) borsada yukarı gidebilir. Eylül itibariyle bir taraf ağır basacak bence.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
mehmet şimşek'in ilk yapması gereken şey, 5 ayda 56 milyar usd'ye ulaşmış olan dış ticaret açığı olması lazım.
durum o kadar vahim ki, geçen sene toplamı 105 milyar usd + 56 milyar usd = 161 milyar usd 17 ayda dış ticaret açığı vermişiz.
böyle bir şeyi finanse etmenin mümkünatı yok
önce kura bir yön verip ithalat - ihracat dengesini sağlaması lazım. gerisi lafügüzaf
MEB begenmedim. Hemide hiç.
24 Ocak kararları benzer kararları alınabilir mi arkadaşlar .
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
$ nasıl düşecek, 2021 de 23 bin$ aldığım araba
38 bin $ olmuş. Bence $ 30 lira olmalı ki o bile kurtarmıyor.
Temsili bakanlarımızın bir ay sonraki durumu,ganyotçu hesabı olmasın da :)))))))
Faizler artınca bankalar zarar yazacağından banka hisseleri benim tercihim olmaz...Doları salacaklarsa yurtdışı iş yapan veya dövize endezli mal yapan frmalar güzel kar yazabilir...
Borsa bence ne olacağını görmek isteyeceğinden bekleme dönemine girer...Batı sermayesi ortalıkta görünmediğinden döviz bazlı gerçek bir trendin oluşması bana göre imkansız...Hisse bazlı güzel hareketler olacağını düşünüyorum...
Her şey yavaş olmalı ve olacak temin Apturaman Yıldırım da aynı şeyi dedi yavaş yavaş o yüzden herşeyi pazartesi beklemeyin. Sayın Misterler.
20 yıldır memleketi yönetmişler[daha doğrusu yönetememişler herşeyi berbat etmişler, ekonomi- hukuk-demokrasi-eğitim-göçmenler- dış politika] şimdi sanki herşeyçok güzel olacak
Kim ne derse desin 20 yıllık metal yorgunluğunu üzerimizden atabilseydik Borsa için net analizler verirdim...Şimdi 20 yıla bir 5 yıl daha ilave ettik...Bol para dönemi yok..Dış ticaret verileri de ortada yorumlamaya bile gerek yok....Kara şimşek belki tahsilatı olamayacak duruma düşmeden ortamı ödeme yapılabilecek seviyeye döndürmek için gelmiş olabilir ki ortada Batı sermayesi görünmeden ben endex bazlı sizin gibi olumlu olamıyorum...Ama dövizi salarlarsa hisse bazlı çok güzel hareketler göreceğiz...
Dövizi tam salamazlar kkm gibi bir canavar yarattılar.24 25 bile bütçenin canına okur.İhracatçılara da nebati sanırım 28 falan demiş.Aslında tam meksika açmazı,herkes birbirinin gözünün içine bakıyor,sistem kitli.
Yahu bu işlerin yavasi hızlısı kalmadı. İlk önce kilciksiz bir 75 milyar dolar getirip MB nin kasaya koyacaksın ki rezervi sıfır olsun.
Memur, asgari ücretli, emekli acindan ölecek Temmuz ayını bile getiremiyor. Verdiğin sözleri tutacaksın. EYT maaslari da başlar. Deprem bölgesi bu yil ve gelecek yıl 1 trilyon lira ister. Bas bas paralar Leyla'ya.
Yüzde 10 ve üzeri dış borç faizi. Günlük 300-400 milyon dolar dis ticaret açığı.
Doların ipini salacaksin el mecbur da enflasyonda gelecek arkasından.Tekrar aynı döngü ama hep daha kötüden başlayarak.
Yemin ediyorum kabus. Buyrun efenim. Merakla izliyoruz.
https://pbs.twimg.com/media/FCpLmJqXIAYOwXl.jpg
https://pbs.twimg.com/media/EUQ-JYOXQAAzb8y.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Aslında kk bir yerde doğruyu mu yaptı nedir.Düşünüyorum da allah muhafaza bu ekonomiyi devralsaydı :)))))))))))
https://pbs.twimg.com/media/Fwy0e5kX...jpg&name=small
Türkçe tercümesini yapacak yok mu????:oleyo:
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!!
Siz kovduğunuz hatta daha ağır ifadeler kullandığınız bir adamı neden geri getirme ihtiyacı hissedersiniz???!!!!!!!
Bu soruya doğru cevap verebilen parayı kaldırır a.q:oleyo:
En basitinden, yerli Corolla’nın bile LİSTE fiyatı 50.000 dolar
Liste fiyatına zaten araba almazsın,
10.000-25.000 dolar HAVA PARASI vermen lazım.
Yani 70.000 dolar cash on table olmadan ARABAYA SELAM BİLE VEREMEZSİN.
///
Maserati parasına Corolla
https://i.hizliresim.com/dw5x4q1.jpeg
17 ayda 161 milyar usd dış ticaret açığı var ve hala hız devam ediyor.
burası çözülmeden hiçbir şey olmaz
AKP 21 yillik iktidarında sorunlara kökten çözüm deneyerek millete hiç acı reçete icirmedi. 2019 da ufaktan denemeye kalktılar pandemi vs derken 180 derece dönüp yine bildiklerini uyguladılar.
Köklü reformist hamleler zinhar beklemiyorum. Zira bugün başlasan ki yerel seçim öncesi sanmıyorum, sonucu çok ağır olup ( alım gucunun iyice bitmesi, yatırımların durma noktasına gelmesi, küçüklü büyüklü iflaslar ve çok ciddi bir işsizlik) 2028 seçimlerine kadar düze çıkar/ çıkamayız bilmem.
İreis bu yola asla girmez. Ne yapacaklar izleyip göreceğiz.
Eğer kavala Demirtaş tip milletvekili serbest bırakılır İmamoğlu davası düşerse derim ki reis gerçekten Ortodoks politikaya döndü. Haricinde göz boyama. Eğer gerçekten güven veren ekonomi istiyorsa insan hakları bağımsız hukuk olmadan kimse kuruş para vermez bu tamamen göz boyama