Kredi bulamayınca ucuz bi şekilde arz olur. Bunlar beşli çete bunların önü açık. Pastadan az da biz pay alalım diyorlardır
Printable View
Limak'ın bir sürü çimento şirketi var, her yıl bir tane açar.
https://i.hizliresim.com/snhep6x.jpg
Geçen Remzi Özdemir borşeker ile ilgili program yaptı yazı yazdı borsanın iyicene suyunu çıkardılar. Tekeden süt çıkıyor bu sistemde
Seni görebilmek için tüm bu yapılanlar, sen olmayınca feyz alamıyorum pambikim
Teyzem niye böyle yapıyorsun. Olmuyor ama pavyona gelip intikam almamı mi istersin boyna cakucu dayım arayıp durur canını sıkan var mı ayağına dolanan var mı diye sorup durur. Şimdi dayıma senin ismini zikretsem sonra den eğri büğrü yamuk yumuk dolaşsan olur mu. Etekli şekilde
Sabancı yapı grubunda milyar dolarlık şirket çıkaracağız diyordu.
Akçansa, Çimsa, Afyon belki birleşir.
Sütünü iç yat uyu dinlen. Yarın erken kalk
Hergün 8 ila 10 hisse tavan yapıyor, hergün 1 denesini yakalarsan cep harclığın çıkar.
Geçen haber vardı. Yunanlılar da Türkiye'de çimento işine girmiş.
<<<<<<<<<<
https://www.patronlardunyasi.com/hab...in-aldi/305370
Titan Cement, düşük karbonlu çimento üretimini genişletmek için Bilecik’teki Vezirhan Pozzolana Ocağı’nı satın aldı
2008 yılında Adoçim’in yüzde 50’sini satın alarak giren Yunan Titan Cement, Tokat, Marmara Ereğlisi ve Antalya’da iki çimento öğütme tesisi ve bir çimento fabrikasının sahibi.
Arkadaşın biri robot yapmış, 500 dene senetin içinde agresif hareket yapanları anında yakalıyormuş, tabii alayım edeyim derkene yüzde3 den anca yetişiyorum diyo sonra yüzde2 görünce geri veriyomuş bazanda tavana yapışıyor o agresif hareket eden senetler dedi.banada söyle dedim, ben seni arayıp söyleyene kadar herif işini bitirip tutmanı çeker dedi, ekranıma 500 senet sığmıyor napim dedim, sen fakirliğe devam et dedi. :)
Hergün enaz 8 ila 10 hisse tavan ve bu sürekli yıllardır
Sence bi tuhaflık yok mu Ayasofya abi
Bu işte kesin robotların barnağı oluyo
Bir akrabanın elinde CMBTN varmış..
Bugün 3.180,tavan kapatmış..
60 TL, maliyetim var dedi..
İnanırım..
Aldığını satmaz, karda da satmaz.
Vallahi 1 mil. dolarlık soru bu...:)
23 yıldır bunu defalarca sordum-test ettim, kesin cevabı yok.Sen, bir saat kalsın dersin..1 Saat üzerinde kalır ve long açarsın...sonra 2. saat altında kapanır ve longu kapatman gerekir...
Sonra bunu 2 saat kapanış kuralına göre yaparsın...Bu sefer 2 saat bekleyeceğim diye viob uçar gider..zirveden long açarsın.:)
Mesela bazı teknikçiler hissede 2 gün kuralı koyarlar.Misal bu direncin üzerinde 2 gün kalınca alış yaparım ,gibi...Hisseyi epey pahalı alırsın...Sonra altına sarkar 2 gün kapanır ve zararla satarsın..
Bence bunun cevabı yok..Ama şahsen VİOBDA önce yönü tahmin ediyorum.Mesela şu dirence gelirse SHORT açarım diyorum.O dirence geldiğinde short açıyorum..Ama üzerinde 1 saat kapanış olunca poz. kapatıyorum.(long açmıyorum--asıl yöne ters olacağından--tahmini yönüme)
Biraz sonra tekrar o direncin altına geldi mi?..ve o direncin altında saatlik kapandı mı..tekrar short açıyorum.
Arda 2-3 kere dolandığım olurdu..ve yıpratıcı oluyor...((Bu yüzden METASTOCK sistem kullanırdım...5 dakklık sistem eğer ÜST parametre saatlikle aynı yönse işlem yapardım.))
Ama hisse alımında bence günlük kapanışa bakılmalıdır.Dirence gelince sat..ama üzerinde günlük kapanış olunca tekrar alıma geç...
Dediğim gibi bunların kesin doğruluğu yok...Bazen 2 günlük kapanış bazen bir günlük kapanışlar isabetli oluyor..Tercih etmek zorunda kalıyoruz.
Bu olayla ilgili: Ama dolar bazlı grafikte max. alıma ulaşmışken: şahsen 2.92 dolar üzeri 2. kapanışı da beklerdim..
Elinde hisse olana sat demek riskli bir iş.
Bir tanıdığım vardı elimde 2 bin lot Finansbank var ne yapayım satayım mı dedi. 2001 krizi sonrası bankalar kapanıyor filan. Normalde sat kurtul bankalara bulaşma diyecektim, sonra senin ihtiyacın yoktur dursun ihtiyaç olunca satarsın dedim.
O zaman 50 milyon dolar piyasa değeri vardı, sonradan Yunanlılara sonra Katarlılara satıldı, lotu az olunca muhtemelen bir spekülatör overall yüksek gözüksün diye yükseltmiş şimdi 26 milyar dolar piyasa değeri var gibi.
Fiyatlar lokal min maxı ters yönde geçti mi kaçacan.
Yanlış bir iş yapıyorsun demektir.
Elinde aynı tarihte Şekerbank olan muhtemelen dolar bazında hala zararda olabilir, sürekli bedelli yapıyordu.
herkes düşüşe odaklandığında pala ne yapıyordu :he:
unuttuysak hatırlayalım :kahkah:
BIST500 çıkardılar bugün kapanışta artı idi, paralı adamlardan alıp parasız kişilere aktarma yapacaklar bence.
Bankof geldi diye küçük hisselerde sevindirik oluyor insanlar.
Daha sonra BIST1000 ve BIST2000 çıkarılacak dendi.
Beni kandırıyorda olabilir bilemiyorum, borsacılar biraz yalana meyilli oluyor yada abartıyor Zdx&Lunar abi :)
Geçenlerde bir arkadaş telefonla arada çabuk gel diye, dedim işim var, ya bi gel çok önemli dedi. Neyise kıramayacağım biri idi gittim, odaya doluşmuş 8 ila 10 kişi abartmayalım 7 de olabilir.
Konu borsa :) o ona bi mok bilmiyin diyo öbürkisi ona hadi lan ordan senin dediklerin çuvalladı diyo diğeri ordan telefonu açmış portföyündeki kar ı gösteriyor falan işte odada bi curcuna o bicim, girdim içeri herkes bana döndü telefon eden arkadaş diğerlerini işaret ederek teyit alma babında bana sordu aramızda ufak bi iddia vardı kazandığını ispatlamak istemiş. Bende doğru dedim
Demek istediğim herkes haklı ama bişii dikkatimi çekti
Borsacılar zararını saklıyor anca yaptığı kar ı gösteriyor
https://i.hizliresim.com/ryqdomc.png
bugünkü vadeli tablosu çok sıradışı bi aracı kurum dağılımına işaret ediyor, tek alıcı var ve sadece almış, 26 bin long almış, 1200 satıcı garantinin diğer müşterileridir.. yani ordino 2.5 milyar TL vadeli long, 83 milyon dolarlık pozisyon, gerçi yatırman gereken teminat 13 milyon dolardan ibaret..
bu akd eşlik eden açık poz değişimi +6 bin, garantinin alışını yeni long kabul ettiğimizde bugün satanların kabaca yüzde 60 long kapatanlar, yüzde 40 yeni short açanlar, tacirler-teb-tera gibi bazıları yaklaşık aynı miktar spottan alış yapmış, yani muhtemelen arbitraj pozisyonları, diğer çoğu long kapatan
Sen beni şurada şöyle kazandım burada böyle kazandım yazarken hiç gördün mü?
O dediğin gibi sistemi varsa o sisteme MLR dolar yatıracak adamlar var.Onlarda yok öyle bir şey quantum bilgisayarları var.İnanma yani mümkün değil.
Çok mu zor sana google meet üzerinden tabletten bağlanır kulaklıkla işlemi yaparken sana da söyler telefondan. Aynı anda girersin. 888 tane yolu var yani. vip mip grup mrup hepsi tuzak.
10-15 sene önce hayalet büyük bir hakim abi geldi elinde baya üç telefon sürekli brioker arıyor bunu al bunu sat diye. Aynı adam bir müddet sonra nasıl bir belaya bulaştıysa morali sıfır başı eğik geldi. Parayı batırmış kredi çekmiş evi satmış emekli olmak zorundayım demişti.
Ben geçen sene nakit avans çektim ful limit. %70 altın dolar %30 o da 30-50 bin ile günlük al sat yaptım. Buna alper Ayhan başkan pis yedili şahittir. Günlük %2,5 civarında kazandım ortalama. Kredi kartı borcunu kapattım düğünü yaptım üstüne bir o kadar para kaldı. Ama şans yada başka bişeydi. Bir daha öyle denk gelmez. 30-50 bine günlük 1 milyondan fazla hacim ve %2,5 her gün fazlası da oluyordu tavan vs.
Sasa, 4,37 milyar TL hasılat elde edecek şekilde gerçekleştireceği tahsisli sermaye artırımı ile Erdemoğlu’na olan borcunu kapatacak.
adamlar istediği gibi şirkete sahip oluyorlar.....
Çoğu macera filminde kahramanımız bir yere gelir, rehber veya arkadaşı biz buraya kadar getirebiliyoruz bundan sonrasını yalnız gitmen gerekiyor der.
Seçimlerden sonra kimin yurt dışında parası var ise çağırıp getir diyecekler bence.
Getirmezsem ne olur diye sorulmaz muhtemelen.
Bunlar seçim ve enflasyon muhasebesi ayağına bilanço tarihlerini uzattılar. En son ki bilançolar faciasında benim için. Bir daha beklemem hisssede. Abi milyarlarca kâr faize gitti minnacık kâr kaldım. Üç gün dip oldu hisse.
ABD ADR
FROTO güncellenmlş.
AKBNK'da yine seans sonuna doğru fiyat ayarlaması yapmışlar.
https://i.hizliresim.com/9xio6t3.jpg
Enflasyon muhasebesi uygulanan sıkıntılı bilançolar çok gelecek.
Öncelikle enflasyon muhasebesine dahil olmayan , olsa bile ayakları daha yere basan düşük rasyolu şirketler daha güvenli olabilir.
Bilançolar patır patır gelmeye başlayınca sıkıntılı olacak çok firma var..
Adam zaten 40-50 FK ile fiyatlanırken , karı törpilenince o FK fezaya çıkacak..
Yabancı ordinoları hangi şirketlere geliyorsa, takasında hangileri derli topluysa onlardan şaşmamak lazım.
Karar gazetesi yazarı Taha Akyol yazmış çok güzel özetlemiş. Hatta bunların bir ara RTE nin yol arkadaşıydı
Onu bakarsam koç grubunun bazı iştirakleri sabancı iştirakler ucuz. Ama 500 üstü hissenin % kaçına yatırım yapılıp üstüne yatılır orası muamma