bu arada geri alım acıklayacaklarını sanmıyorım / sadece benim temennim... gorusum geri alımın biz hissedarlar icin daha pozitif olacagi (temettüye göre).
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
bu arada geri alım acıklayacaklarını sanmıyorım / sadece benim temennim... gorusum geri alımın biz hissedarlar icin daha pozitif olacagi (temettüye göre).
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Neyi tartışıyoruz ki. Şu anda geri alım açıklayacak bir piyasa mı var? Hisselerin zaten %90-95'i patron ve ekibinde olduğu için temettü verir. Cuma günkü hareket de her zamanki yaptığı hareket. Özellikle satıcı taraftaki kurumlar her yukarı harekette satıcı olan ve patronun yan hesapları olma ihtimali yüksek kurumlar.
Pıyasa bozuk belkide temettu vermeyebılırde...boşta olan lot 2 mılyonu geçmez bence....verımsız yatırımlara devam etmez insallah ...borçluluk sevıyesı azaltılsa bnce Iyı olur...ytd
O zaman sıkıntı ne? Patron nıye götürmüyor kağıdı...en azından pıyasa degerıne ulaştırmıyor...hıssenın saadetını dunya gözüyle görmeden Nur olup öteki dünyaya göçecek Allah'ın Emir'iyle....ytd
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
en güzel haber sermeye artırımı olabilir sermayeyesi fena deyil
bir takviyeyle daha iyi olabilir
yatırımlar solvenr geri dönüşüm tesisi bitirilirse bu yatırım karlılık takviyeside yapar
bu dünya şartlarında başka yatırım zor olur
Yatırımı fazla abartmayın ...solvent tesısı dedıgı 2 tane tank 3 tane Van'a 10 metre boru...1 milyon dolara altın kaplamalı yaparsın ...kendileri yapıyor kar kacırmak için uydurulsan yatırım...yeni baskı mak dersen o baska...yurtdışından faturalı old için ketempele olmaz...artmayan kapasıte için yeni yatırıma gerek yok bnce....sermaye de yeterli bnce....temettu bekliyoZ yuzde 30....ytd
Son 5 yılda yapılan yatırımların bir kısmı grup şirketlerinden Bakiş Yapıya para aktarmak için yapılan yatırımlardı. Şu anda yatırım yapmasını gerektirecek bir durum yok. Yeni bir yatırım kararı alırsa tamamen şaibeli olur.
Euro/tl kurunda 2018 yılındaki gibi ciddi bir hareket olmazsa bu yıl minimum 50 milyon kar bekliyorum. Esas faaliyet karı ve FAVÖK rakamında bu yıl büyük bir artış olmaz ama net kar rakamı yüksek olmalı. Mesela ilk çeyrekte finansman gider-gelir dengesi çok az eksi olacak. Bu kapsamda 12 milyon çeyrek karı bekliyorum.
Bakab inceledim hem sektör avantajı hemde sektöründe cazip olması açısından olumlu ve yüzde 45 kapasitesini arttırmış kur yönetimi pek iyi değil 4 de 3 ü ihracat kur yükselişi ve kapasite artışı ile ilk çeyrek 15 milyon kar tahmini çıkardım sonuç yüzde 70 potansiyel hesapladım alış yeri belirlemek kaldı bunlar benim çıkarımlarım yatırım tavsiyesi değil asla tahta sığ ürkütürler normaldir bol kazançlar izlemedeyim..
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sağol eksik olmayasın üstadım :))))
Hedef 5,20 olarak bayrak gösterdi lanet grafik. İyi trade edemedik. Hisseye güvendik mal gibi
PLK-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketlerin %90'ı mali tablolarını açıkladıktan sonraki 5-10 gün içinde genel kurul tarihini ve temettü verip vermeyeceğini açıklar. Bakab ise yıllardır bu konularda ne hikmetse hep en geç kalan şirketlerden biri oluyor. Bu sene de bu durum değişmedi.
Hisse fiyatı ile ilgili olarak ta Cuma günkü satış tarafındaki kurumlar her yükselişte hisseye baskı kuran ekip. Muhtemelen patronun gayriresmi hesabı olan bu kurumlar fiyatı istediği gibi ayarlıyor. Bist'te ortalama F/K şu anda 8 civarında. Bakab ise 5'lerde. İlk çeyrek bilançosuna göre de muhtemelen şu andaki fiyatlara göre F/K 5 altına inecek. Hangi veriye bakılırsa bakılsın (FD/FAVÖK, F/K, PD/DD vs.) şirket çok ucuz ancak patronun hisseyi yukarı götürmesi için de bir nedeni yok.
Şirketin olması gereken piyasa değeri ile ilgili çok net veriler olmasına rağmen hisse yukarıda yazdığım nedenden dolayı yükselmiyor.
Ana fabrika hariç son 5 yılda 50 milyon euro yatırım yaptı şirketin piyasa değeri 30 milyon euro,
Bakab'ın 2/3'ü kadar olan Kalenobel 100 milyon euroya satıldı ama Bakab 30 milyon euro,
2018 yılında 97.5 milyon FAVÖK elde etti şirketin değeri 190 milyon tl,
Şirketin sadece maddi duran varlıkları 195 milyon tl,değeri 190 milyon tl.
Bunun dışında bilanço son iki yılda büyük oranda düzelse de hala para aktarımı mevcut. Genel yönetim giderleri içinde muhasebeleştirilen 9.4 milyon tl danışmanlık ve dışarıdan sağlanan hizmetler ile 4.9 milyon tl olan bilgi işlem gideri anlamsız derecede yüksek. Zaten bu yüzden genel yönetim gideri 26 milyon gibi yüksek bir rakam.
Hisselerin %95'e yakınının patron ve ekibinde olması nedeni ile fiyat kontrol altına alınıyor. Her yükselişte belli kurumlar hemen satış tarafında beliriyor. Dolaşımda az hisse olduğu için 100-200 bin lotla tahta kontrol edilebiliyor.
Kendine küçük yatırımcı diyen ve elinde en az 10Bin lot olan hatta 30Bin lotu olan , baştan katılan durdo dan dalan kişilerin katkıları yok diyorsun yani her yükselişe az az kaçan ki o azlık benim butunumden daha büyük.. her basışta yeniden toplayan ve kendine küçük yatırımcı diyenler onlar masum..
Hisse bilanço açıklandığından bu yana %5-6 arttı. O günden bu yana hemen hemen tüm sanayi şirketleri %10 civarı prim yaptı. Bakab bırakın daha iyi performans göstermeyi mali tabloları kötü olan şirketler kadar bile prim yapamadı.
Bunun nedeni de yukarıda yazdığım konular.
Gün sonu "doji" bırakmasını diliyor ve bekliyorum. Toplantı tarihine kadar 5,20 nin destek olmasını diliyorum ve alım için bekliyorum. Böyle olursa sanırım, 5,2 görülse de buradan kapatmaz tabii BIST in de bir hikâyesi var etkilenebilir. Normal koşullarda 5.23 altından kapatmaz sonraki 3 gün , bugün açıldığı fiyattan kapatırsa.
Gaz gelip alım yapabilirsiniz ancak kötü senaryo için 5,05 için hazır olun.
Sanırım 5 ler görülecek...
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Seni gidi ölü sevici. Satmadan önce bir haber ver bu sefer. Benden iyi tanıyorsunuz sanırım hisseyi
İvmesini arttıran tüm firmaları inceledim çok kritere baktım kimisi fırsat vermeden yükseldi kimisi ilk çeyrekleri olumsuz geldiği için eledim kimisi pahalı kimisi çok borçlu... Vs bakab da karar kıldım bugün giriş yaptım biraz Allah mahçup etmesin inşallah..
5.20 de 500 lotla tutamadım. 5,00 civarında ki sipere de biraz mühimmat lazım. Tüm kurşunu tüketmeyin.
çok iyi tanıdığım söylenemez ama az çok tanırım. 5.68 den satınca hemen forma yazdım. Belki birilerinin dikkatıni çeker diye. Iki defa alıp sattım. Ilk alışım 4.40 ortalama falan, ikinci alışım 4.74 ortalama. Ama kağıt çok sığ, satmak çok zor oluyor. Piyasa şartlarına göre 5.00 ler ya da kötü şartlarda 4.70 ler alım yaparım. Ama seçim sonuna kadar alım yok... Elimde sadece kervt ve gusgr var... Onlar da çok değil. Uygun yerden mal almazsak aylarca zarar çıkarmaya çalışırız. Alırken sabır, satarken sabırdan daha önemlidir.
Genel kurul toplantısı bugün müydü? Kafam karmakarışık yanlış mı hatırlıyorum
Sayın yarımada hocam BAKAB'ın bu kadar dik duruşu iyi bir temettü mesala atıyorum 60-75 kuruş bir temettü'nün ayak seslerimi ?
Yoksa enaz %100 bedelsizin habercisimi, yoksa gene üç beş kişinin hisse almasımıdır.
Cuma günü ve bugün bayağı dik duruyor, yorumun nedir. Sevgiler saygılar herkese boool kazançlı bir hafta dilerim.
BAKAB dik dur eğilme güccükyatırımcı seninle.
BAKAB dik dur eğilme güccükyatırımcı seninle.:yahoo:
Sevgili BAKAP Allah bilançona zeval vermesin. Allah tuttuğunu altın etsin. Yüzde 20 ile ayrılıyorum. 1300 lot vardı zaten. Teşekkürler.
Yine bir ara alttan destek verir borcumuzu öderiz.
Borsayı Bakab tuttu bugün
:)
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne demezsın
Tebrikler etmek gerekir. Borsanın düşüşüne ayak uydurmadı. Helal olsun. :bravo:
Sayın güccükyatırımcı bu sene bedelsiz beklemiyorum. Temettü ise tahmini zor olan bir konu çünkü belli bir verisi yok. Patronlar ne isterse onu dağıtır ancak ben 10-12 milyon bekliyorum.
Volatil hareketler büyük oranda sosyal medyada yazılan yorumlar yüzünden oluyor. Zaten hisseyi kontrol eden grup yükselişlerde hemen satış tarafına geçiyor.
Bu hissede yaptığım yorumları da sadece şirketi çok iyi tanıyan birinin yorumları olarak görmek gerekir.
Forumdaki bir arkadaşın blog yazısından alınıp tarafımca hisse başlıklarında paylaşılmıştır.. Kendisinin eline sağlık.
https://i.resimyukle.xyz/c3WPHU.png