3 harfli ve diÄer bûyûk marketler fiziki sınirlarina geldi ve geçti.
Piyasanin gıda aliş ve satışını büyük hacimle istediÄi yõne yõnetebiliyorlar.
Rekabet kurumu sadece fiyat deÄil büÿûklûkte sınır koyup denetlemeli.
Yapmazlarda gene biz yazalim.
Printable View
3 harfli ve diÄer bûyûk marketler fiziki sınirlarina geldi ve geçti.
Piyasanin gıda aliş ve satışını büyük hacimle istediÄi yõne yõnetebiliyorlar.
Rekabet kurumu sadece fiyat deÄil büÿûklûkte sınır koyup denetlemeli.
Yapmazlarda gene biz yazalim.
İkinci öğretimi kaldırmışlar üniversite de. 7 milyon dan fazla üniversite öğrencisisi. İlkokul dan liseye 16 milyon öğrenci. İkisi 23 milyon her sene 1,5 milyon aylak üniversite öğrencisine iş bulacaksın. Öğretmen 3*5 bin avukata asgari ücret maksimum mühendise asgarî ücret verirken makine kuran adama aylık 150 bin veriyorlar. Bu devirde okuyan kadar zararlı çıkan yok.
Ortada devlet yok. Bizim kızın oturduğu ev sene donmadan 11 den 17500 oldu. Benim dede olma ihtimalim yok şimdilik. Bir maaş kiraya damadın maaş ile de geçinecekler. Tek maaş olan ne halt edecek ki.
Geçen gün küçük bir pilavcı ( götünün b. Kunu temizleyemeyen bir cahil pislik) dükkanın camına çorba 50 tl yapıştırmış sanki ucuzmuş gibi, 1 kilo mercimek 20 TL, en az 20 porsiyon çıkar zaten unla çoğaltır, tereyağ bile kullansa ki mümkün değil ,yüzde 90 ı ve fazlası su olan bir ürünü, 5 lira maliyeti belki olmayan, 50 liraya ucuza sattığını iddia eden utanmaz esnaf bozuntusu adam.
İmamınki de geldi, tatsız tutsuz halt ekmeğini 3 den 5 e , 5 den 8 e 1 yılda çıkardı, geçen yıldan bu aya su fiyatı, elektrik fiyatını ilk kez geçti, şimdi de 30 yaş üzeri öğrenci indirimini iptal etti, açıköğretim falan olsa neyse de master doktora yapanlar olabilir, örgün eğitimde devamlı gerçek öğrenci olabilir bakmadan öğrenmenin yaşını 30 a çekti.
Bostancı da kaktüs bahçesi açmış imamın oğluşu . İmamınkinin de kalkması uzun sürmemiş hemen dayamaya başladı millete, bu millete fatih mehmet Maçoğlu gibi suyu 1 lira, ulaşımı 2 lira yapacak adam yaramaz, millet tadını almış bi kere laz müteahhit dayamasının alışmış kudurmuştan beterdir.
https://resmim.net/cdn/2024/07/14/WCNaXc.jpg
Hakikaten eşşeğin şeyine su kaçırdılar, zeytinin dalı olmayan ülkelerde bile zeytinyağı bizden ucuz.
Desidero abi Konya'da su parası elektrik parasının iki katı geliyor. 300-1000 arası geliyor. Ben %50 indirimli hakimle üç kişi fifti fifti geliyor. Bu ay dört kişiyiz ikiye katlar muhtemelen
15 gündür 1-2 saat uyuyorum uykuya hasretim. Salı günü yatıyorum inşallah düzelir yoksa perişanım.
Sokak roportajinda diyor ki, biz hepimiz hirsiziz.
6 yasindan beri calisiyormus, 16'sinda bakkal dukkani acmis, simdi meydanlarda bunu anlatiyor.
Bir digeri, Yabanci mal birakmadi, bu hisse %2000 roketleyebilir diye video yapip Youtuba koyuyor.
Eger bugun gelinen nokta buysa, bu haramla gecinen bir ulusun ilahi kaderi diye dusunmek lazim.
Bunlarin reisleri demedi mi,
Eger calmiyorsa, calamadigi icindir diye.
Yani o makama kimi oturtsan calar diyor kisaca.
Siyasi mesruiyeti olmayanin ahlak mesruiyeti de bu kadar is'te.
Yabanci mal birakmadi, bu hisse %2000 roketleyebilir diyene soylemek lazim, sat evi arabayi al is'te, zahmet edip neden millete anlatiyorsun.
Yabanci mal birakmadi sozu anladigindan degil,nerden bilecek yabancinin ne kadar mal aldigini.
Akli sira bu hisseye talep olusturacak ki, hisse % 10 filan yukselse, satip kar'ini cebe koysun.
Üstadım selamlar.
Yazdıklarınızı ilgiyle okuyorum.
Lakin bazen; sözünü ettikleriniz: "sadece sizin edindiğiniz haberler", " sadece sizin bildikleriniz" gibi...
Yazarken bağlamını: haber, link, dedikodu, sosyal medya paylaşımı vb. eklerseniz daha aydınlatıcı olur sanki.
Yahu bu türden bir adamı dinleyip, referans alıp, üzerinden yazmak zaman kaybı değil mi?
Buyurun aşağıda özelden yazan bu türden bir tipin örneğini vereyim.
Bu türler üzerinden tartışacaksak... Ohooo...
Referans verin dememin sebebi bu. Her çöpün söylediğini ciddiye alıp, konuşacaksak...
https://i.ibb.co/PcfwYtZ/cbs1.png
https://i.ibb.co/L8Nzx7B/cbs2.png
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan dan Suriyeliler açıklaması: Kimseyi buradan gönderecek değiliz.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Şam yönetimiyle diyalog çalışmaları ve AKP li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın yaptığı çağrılar için Bu son derece kıymetli bir çağrıdır. Umarım bunun değerini anlarlar dedi.
Fidan, Türkiye deki Suriyeliler içinse Gönüllü olmadığı sürece biz kimseyi buradan zorla gönderecek durumda değiliz dedi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...ource=Anasayfa
6 ay önce birisi burada ''beni akrabalarım zeytinci, ben zeytinden anlarım, zeytinde kıtlık olduğu için zeytinyağı çok pahalı'' diye mabadından uyduran biri vardı. :)
O zaman da söylemiştim, bu pahalılığın kıtlıkla alakası yok diye.
2 ay önce de depolar zeytinyağı dolu, stokları eritemiyoruz diye yakınıyorlardı adiler. Biraz ucuz versinler de stoklar erisin.
Mesele salt zeytinyağı değil bence.
İçinde bulunduğumuz başlıkta belirtildiği gibi...
"DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ" ve TL pahalı...
Tekstil ülkesinde, tekstil pahalı yahu yurtdışına göre. Gerisi zaten mâlum.
Türkiye'de herhangi bir ürünün fiyatı 80-100 TRY/USD fiyatında ortalama.
İmama bakan esnaf da hizmet adı altında bizi dünya fiyatlarının x2 katı ile dikmeye çalışıyor...Amaçları hizmet , ticaret değil paralarını kısa vadede x %1000 yapmak...Türkçe meali gariban insanlar sırtından kısa vadede köşe olmak istiyorlar...Parası olan bak hemen en yakın yer Yunanistan...Balkan turları..Biraz daha parası çok olan Bali vs...
Alamancı yazlığına gelirken çantasına et peynir doldurup geliyor ne yapsın para kolay kazanılmıyor...
Turizmcilerde gıdacılarda artık ayaklarını yere basıp ona göre fiyatlama yapmalılar...
Hâlâ TRY bazlı fiyattan şikayet ediyor herkes...
USDTRY 80-100 arasına oturursa her şey normale döner.
Ücretli(Asgari ücret, Emekli maaşı vb...) maaşları hariç
https://m.youtube.com/watch?v=qFQN3e-Y5nc
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Siz asıl seçime bir iki sene kala görün hırsızların kaçış planını. Birbirlerini ezecekler. Borsada bile olabilir. Ha ben g.tüme güveniyorum der beklerse o başka
Ayakkabı imalat sanayi cartayı çekmiş. Bizim ayakkabıcılar İstanbul'a giderdi orası bile yatıyormuş. Artık maliyet mi kur mu bilmiyorum sebebini.
Elhamdulillah!:
https://x.com/i/status/1812217911588553201
Başta İngiliz vergici,enerji,petrole giren vergiler,şehirlerdeki emlak zenginleri ve Türkiyede Tekel haline gelen süpermarketler.
Bahçıvan,Uşak zinciri.
Giderin %50-60 ında vergi var.
Devlet bu vergi yükünü kaldırmadığı sürece bu böyle gider.
Doları Temmuz sonuna doğru 40 yaptı yaptı.
Aksi takdirde Ağustos turizmide güney sahillerinde büyük darbe olacak gözüküyor.
Vergistanda vergilasyon.
Ver.
Ver.
Hocam artık saldık çayıra mevla kayıra modundayız hem cıbıldak hatunlardan gelen para haramdır,alayı batsın itfaiyede su vermesin...
Olmaz efendim üstad Neyzenin ne demiş "Ele aldıkca büyür vergi s.. gibidir" dolayısıyla eşek şeyi seviyesine gelen vergi ele aldıkca büyümeli de büyümeli, ldaha ötesi ise aklıma fil yada yahut balina geliyor,vergi iyidir iyi...
Konutta ciddi dış ticaret açığı veriyoruz...
Turizmde de Dış ticaret açığı verme ihtimalimiz yüksek...
, Türk yatırımcılar yurt dışında 2 milyar dolarlık (63 milyar 700 milyon Türk Lirası) konut aldı.
https://www.patronlardunyasi.com/yab...ik-konut-alimi