Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1,59 TL indirim bekleniyor.
Printable View
Gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1,59 TL indirim bekleniyor.
İkinci el otomobil piyasasında sıfır araç fiyatlarından bile pahalı olan rakamlar artık geride kaldı. Özellikle pandemi döneminde başlayan ikinci elde yüksek fiyatlar pandemi sonrasında da uzun süre devam etti ancak son bir yıldır, fiyatlarda büyük bir düşüş yaşandı. İkinci el araba piyasasında ise şimdi bir durgunluk yaşanıyor. Yükselen fiyatlar ise ortalama 100 bin lira gerilemiş durumda.
Temmuz Pay Vadeliler,
https://resmim.net/cdn/2024/07/24/WKsTzI.png
12470-72 den LONG açtım...
Dünkü dipler buralarda...stoploss bıst100 ün 11.000 altında kapanmasıdır..
Giden gidene...
Son 1 yılda Türkiye'deki üretim koşullarını beğenmeyen 130 tekstil firması üretimlerini Türkiye'den Mısır'a taşıdı.
Tekstil sektöründe çalışan 90 bin işçi işini kaybetti.
Shortçular hariç malda/ longda olanların çelik dona ihtiyacı olacak gibi hava seziyorum
MISIRDA asgari ücret 120 dolar.Biz de 500 dolar..
en az 44-45 olması gereken doları burada tutarsan elbette turizm de-teksil de ölür.
Sabah sabah Pala tersinden kalkmış. Akşam işi olmadı galiba :he:
Teminat Tamamlama/Margin Call Çağrısında biraz artış olmuş,
https://resmim.net/cdn/2024/07/24/WKsc18.png
Cary trader için sabit tutulan dolar ihracat yapan şirketleri olumsuz etkiliyor borsanın hikayesini yazanlar sene başından beri bu programa göre hikaye uyguladılar mesala bu hikaye ile cds aşağı gelecek , derecelendirme kuruluşları not artırımı , gri liste vs ile seneryo london üzerinden yazılmış gözüküyor :)şimdi bize uzun konulu bir seneryo gerekli bir grup faiz indirimi hikayesini pompalamaya çalışıyor bence yabancı gelecekse swap,açığa satış vs olmadan gelmez hatta öyle büyük bir yabancıya gerekte yok bizim piyasa için borsaya 4-5 milyar dolar gelsin bana göre 4.50-5 gideriz şuanda pahalı ve hikayemiz yok benim gördüğüm bu yüzden belli bant aralığında sistem piyasayı trade ediyor
moody's ülke notundan sonra, banka notlarına da güncelleme getirecek ya, o bir hareketlilik yapabilir.
bu yerli çete de bir alem. yabancı fonları yerli ky sanmış.
yukarı çekti çekti yabancı gelsin de kafasına çakayım diye. gelen giden olmadı.
Agustos ayı bilanço ayı gözüküyor takvimde bana göre tahta bazlı hareket bilançoların çoğu tırt gelir Agustos pozisyon ayarlama ve tahta değişim ayı olur bu ay yan tahta ayı olma ihtimali daha yüksek belli tahtalarda benim seneryomda
bugünde buldu bir bahane :oleyo:
https://i.hizliresim.com/ac58180.jpg
adıda... iş ca tere si
başganım dün birşey söylediler, sen aklıma geldin çok güldüm
neymiş '' enflasyon haziran ayında önemli düşüş işaretleri verdi...'' gibisinden birşey söylediler
dedim başgan bunu duyduysa :oleyo: ''bizim mayışları tırpanlamak üçün, türlü alicengiz oyunları çevirdik... demiyorlarda
hala hipnatorluk peşinde koşuyorlar '' deye iyi bi söömüştür bunlara didim
4-5 milyar dolar bizim piyasa için çok büyük para. banka endeksinin bir ayada %100 den fazla arttığında giren tutar 800 milyon dolardı.
ülkenin türlü sıkıntılarını geçtim borsamızın sığlığı yabancıya çok büyük sıkıntı yaratıyor. bu piyasa 1 milyar dolar sokacam desen onu alırken bile ciddi arttırırsın.
adamın bizim piyasaya 1 milyar dolar sokmasıyla yaratacağı etki bovespa da 10 milyar dolar.
bizim piyasa bu haliyle yerli badem vs ne dersek o piyasa olarak kalır.
pıst 100 2.250 milyar dolarla 2.50-3.44 hareketi yapıldı söylediğim 4-5 milyar dolar şuan için geçerli değil zaten yazımın içinde belirttiğim swap ve açığa satış hikayesi ile momentum yaratılarak çekersin o parayı buraya aynı zamanda cary trade işi biter dolar ufak ufak yukarı harekete başlar cary trade de 33.14 üzeri zarar yazar yabancı bu yüzden sabit tutuluyor .Turizmden beklenen 60 milyar dolar gelmeyeceği için hesaplar biraz karıştı devletin yaptığı hesabı KKM cilerde yapıyor KKM cilerin çoğu bunlara yakın kişi veya şirketler yeni zengin böyle yaratırsın .Diyanet KKM yi bile islama uygun dedi:)
benim takip ettiğim grafiğe göre bu bölgede tutunursak x30-11965 kırmazsa 12.125'e bir atak olabilir.
12628...................şort açtık.....
12 Numara ï¸
@12nohaber
·
2s
Trabzon'da milli ayıp!
Olimpiyat şampiyonu milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli için memleketi Trabzon'da tasarlanan otobüs durağı sırf Fenerbahçe'ye transfer oldu diye kaldırılıyor.
Yazıklar olsun
@TrabzonBelTr
https://x.com/12nohaber/status/1816011118856241622
bu haber doğru ise yazıklar olsun böyle yöneticiyim geçinen boş kafalara
RTE konuşuyor muhalefet suya zam yapmış, eş dostu işe almış bunları anlatıyor:)
Muhbir
@ajans_muhbir
·
2s
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı’nın eşi Ali İhsan Martı’nın kuraya sokulmadan “Mücamele†adlı özel vize ile hacca götürüldü.
Diyanet görevlisi olarak giden ve bir ay Mekke’de kalan Huriye Martı’ya, kaldığı gün başına harcırah ödendi. (BirGün - Mustafa Bildircin)
doğruysa haram zıkkım olsun benim paramla hacca gidicen
Erdoğan, yine hayal sattı: Sene sonunda enflasyonu hedeflediğimiz seviyelere mutlaka indireceğiz. Milletimiz gönlünü ferah tutsun
ABD'de atmosferdeki suyu içme suyuna dönüştürecek cihaz geliştirildi
İSTANBUL (AA) - ABD'de bilim insanları, atmosferdeki suyu içme suyuna dönüştürebilecek
cihaz geliştirdi.
"Cell Reports Physical Science" dergisinde detayları yayımlanan araştırmanın sonuçlarına
göre, geliştirilen cihazla su kıtlığı yaşayan milyarlarca insana temiz
içme suyu sağlanabilecek.
ABD'deki Utah Üniversitesinden mühendisler, havadaki su moleküllerini toplayarak
içme suyuna dönüştürebilen atmosferik su hasadı (AWH) cihazı tasarladı.
Araştırma ekibinden Sameer Rao, ürettikleri cihazda metal-organik yapıda higroskopik
malzeme kullandıklarını, higroskopik malzemelerin suyu çok iyi emdiğini söyledi.
Metal-organik yapıların havadan sadece su baharını emecek şekilde özelleştirilebileceğini
aktaran Rao, higroskopik malzemenin farklı gazları ayrıştırmayı sağlayacak
şekilde de düzenlenebildiğini kaydetti.
Araştırma ekibinden Nathan Ortiz de kullanılan malzemenin moleküler ölçekte yüzey
alanının çok geniş olması nedeniyle az miktarda malzeme ile çok miktarda su yakalayabildiklerini
ifade etti.
Su buharını malzemenin gözenekli yüzeyinde yakaladıktan sonra su moleküllerinin
ısıtılarak sıvı hale getirildiğini belirten Ortiz, cihaz için ön patent başvurusunda
bulunduklarını bildirdi.
-AA-
*Erdoğan: 2024 yılında emekli maaşlarında yüzde 78 ila 86 oranında artışa gitmiş durumdayız. Yaptığımız bu artış, enflasyon beklentisinin oldukça üzerindedir
kök maaşı en düşüğe yaptığını söylüyor diğerleri almış mı ki acaba?
Lan oğlum mezarlıklar sizin gibi kazandığını sananlarla dolu nedir bu din sömürücülüğü , nedir bu milletin parasıyla caka satma .
harbiden artık ayarım kaçmaya başlıyor yazıklar olsun.
*Erdoğan: Hazine ve Maliye Bakanlığımız belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacak. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok
geçmiştekileri den verilenlerden de alınacak mı acaba?
Bakan Tekin'den "Fransız okulları" açıklaması.......
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye'de 12 okul yasal dayanağın dışında. Okullar için uluslararası sözleşme istiyoruz" dedi.
yeni krizimiz de fransızlarla.....
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
23 DERECE
@yirmiucderece
Ya kul hakkı?
2,5 milyon vatandaş hacca gitmek için kuraya girip sıra beklerken, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı’nın eşi Ali İhsan Martı’nın kuraya sokulmadan özel vize ile hacca götürüldüğü ortaya çıktı.
Mekke’nin en lüks otellerinden Daru’l-Hadi'de kendisine tahsis edilen odada konakladığı öğrenilen Martı'ya 1 ay boyunca Suudi Riyali üzerinden harcırah ödendiği de anlaşıldı.
nasıl bir kafa
sorun hatuna ben hacca gitmedim ki hacıalrın sorunları ile ilgilenmek için görevli gittim sürekli hacıların peşind egezzdim dertleriyle uğraştım aradada haccı çıkardım
görev esnasındada harcırah aldım der
Hangi memlekette yaşıyoruz ki...İSKANDİNAV ülkeleri mi ki?
Diyanet işleri baş. yaptığı bu olay memleket gündemini işgal edecek kadar mı?
Elbette yapmamalıydı ama bu ülkede yapılanlar arasında küçük bir nokta...ABARTMAYA GEREK YOK..
CEHEPE belediyelerinin liyakat diye atadıkları hobidikleri sayarsak sayfalar alır..
Daha yeni iktidarcık oldular ve kendilerini belli ediyorlar.
DİYANET İB ben de daha önce eleştirdim.Lüks araba vs...ama BU ETİK KURALLAR KONUSUNDA ÖRNEK OLAN ÜLKEMDE :),HAC OLAYI çok da önemli başlık değil.
Her gün önüme CHP liyakatı yansıyor ama bu forum direk ilgili olmadığımdan yapıştırmıyorum.
AMAÇ BİRAZ DA BAHCIYI DÖVMEK GİBİ..DİYANET işleri baş. hikaye...