Henüz sermaye tavanı arttırımı için başvuru yapılacak.Genel kurul onayından sonra 2019-2023 arası bir dönemi içeriyor.Yalnız para tatlı gelmiş olmalı ki üstüste iki bedelli sonrası kayıtlı sermayede yine artışa gidiyorlar.Ne güzel dünya..
Printable View
Kayıtlı sermaye tavanı süresi geçtiği için başvurmaları normal. Yakin bir zamanda bedelli yapacak kadar mal olduklarını düşünmüyorum. 1,03 TL stopla, 1,20 TL yi geçmesi durumunda 1,50 TL hedef ile takibe aldım. Hareketin yaklaşık 2 hafta içinde baslayacagini düşünüyorum...
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayin Bsoke yatirimcilari artik Btcim in kumbarasi oldunuz......bu yatirimi
sifir birikimle....bu zamanda ve bu surede yapan sevgili yoneticilerimiz
ne kadar malsa aldiklari bu kararin gerisinin nasil gelecegide belli gibi...
Yeterki sizin dediginiz gibi normal bir
prosudur geregi olsun.
Huylu huyundan vazgecmez....
Artik o gunlere kadar ne kadar yol aldiniz aldiniz.....bedelli olursa sonucda donup geleceginiz buralar olacak.... Alicengiz konusunda bir numaralardir.
Hepimize hayirli olsun dilekerimle.
Yatirim tavsiyesi degildir kendi sahsi
gorusumdur.
Saygilar.
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2019 Ocak yabancı işlemleri :
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...ef06be4981.jpg
Son takasları paylaşabilecek olan var mı
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/r556VN.jpg
günlük pasta
https://i.hizliresim.com/P11noN.jpg
3 aylik pasta
https://i.hizliresim.com/166VkA.jpg
3 aylık takas,
geçerli olan takastır.
Sayın cefaks çok teşekkür ederim
Şirketimizin kayıtlı sermaye tavanının dolması nedeniyle,
1)Yeni kayıtlı sermaye tavanı tutarının 2019-2023 yılları arasında geçerli olacak şekilde 400.000.000TL (DörtyüzmilyonTürkLirası)'dan 800.000.000 TL (SekizyüzmilyonTürkLirası)'na yükseltilmesine,
2)Bu kapsamda; ana sözleşmenin Madde 6- Sermaye başlıklı maddesinin ekli tadil metnine uygun olarak değiştirilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu ve T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na gerekli başvurularda bulunulmasına ve izinlerin alınmasını takiben madde değişikliğinin yapılacak ilk Genel Kurul onayına sunulmasına,
Karar verildi.
Sermaye Piyasası Kurulu'na 11.02.2019 tarih 4277 kayıt numarası ile başvuru yapılmış olup, başvurumuz ekindeki tadil tasarıları, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından 12.02.2019 tarihinde onaylanmıştır.
Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanan tadil metni, Ticaret Bakanlığı onayından sonra yapılacak ilk Genel Kurulun onayına sunulacaktır.
Normal bir prosedür, önümüzdeki 5 yılın sonunda sermayeye 400 milyon ilave edeceğim diye yorumlamak yanlış olmaz herhalde.
Bu kadar nakit + bundan sonra gelecek iştirak gelirleri, dev bir çimento şirketi,
Esasen tam finans imparatoru oldu.
yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz.
KAP: BSOKE [ ] BATISÖKE SÖKE ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş. Herhangi Bir Otoriteye Mali Tablo Verilmesi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/740288
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...68f1ed05a80f84
Dönem karı veya zararı (30.320.189,87)
Hasılat 300 milyon.. dikkatimi çeken hepsine yakını yurtiçi satış.. klinker ihracatı yıllık 40 milyon dolardan bahsediliyordu yanılmıyorsam. Hiç mi ihracat yapılmamış.. yanılmıyorsam yurtdışı bağlantıları da kurulmuştu
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/5aqjY5.png
İhracatlar Batıçim üzerinden yapılmış.
YTD
30 milyon kar mı zarar mı
Spk konsolide bilançosunda ne olur?
Ufuk Bey,
Üstadım tabloyu nasıl yorumluyorsunuz?
Baticim süper bence... Bsoke batak geldi bana ..
Merhaba
Bilgisi olana arkadaşlar yardımcı olabilireniz sevinirim.Batı Söke yıl sonu beklentileri ile ilgili aşağıdaki açıklmayı yapmıştı.Son çeyrekte gelir tablosunda hiç ihracat yapılmamış görünüyor.Açıklama ile tezat değil mi? Satış rakamı zaten yanından geçmemiş.Hep ters köşe sanki..Bir de gelir tablosunda çalışmayan kısım gider ve zararları diye bir bölüm var buraya tam 47.5 milyon gider yazmışlar..Bu gider ne ile alakalı olabilir? teşekkürler
Yatırımcılardan gelen yazılı ve sözlü talepler üzerine, Şirketimiz ile ilgili bilgi ve beklentilerimiz aşağıda sunulmuştur
- Şirketimizin, 1.650.000 Ton/Yıl kapasiteli entegre klinker ve çimento tesisinin devreye alınması ile birlikte ihracatımız Haziran 2018 ‘den başlamak üzere hız kazanmıştır.
- Bağlı ortağı bulunduğumuz Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş. ile birlikte 2018 yılsonuna kadar yaklaşık 40 milyon USD ‘lik ihracat bağlantısı yapılmış olup, 2019 yılı ihracatının ise yaklaşık 60-70 milyon USD aralığında olacağı tahmin edilmektedir.
- Yatırımlar nedeniyle Şirketimizin uzun vadeli kullanmış olduğu döviz kredilerinin yıllık anapara ve faiz ödemelerini ihracat gelirleriyle karşılayabileceği öngörülmektedir. Dolayısıyla döviz borçları kısmen hedge edilmiş olup, ihracatın artırılması yoluyla bu konuda önlem alınmaya çalışılmaktadır.
- İştirakimiz Batıçim Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin enerji üretim ve satış faaliyetleri hidroelektrik santralleri ile ilgili olup, hem üretim miktarındaki artış, hem de son dönemde elektrik fiyatlarında meydana gelen artış iştirakimizin enerji faaliyetlerini olumlu yönde etkileyecektir.
- Şirketimizde atık ısıdan elektrik üretim tesisi olması nedeniyle, son dönemde elektrik fiyatlarına gelen artışların maliyetlerimizi kısmen olumsuz yönde etkilemesi beklenmektedir.
- Ayrıca 2018 yılsonuna ilişkin normal koşullar altındaki diğer beklentilerimiz
Satışlar : 350 - 400 Milyon TL
Brüt Kar Marjı : 35-40%
FAVÖK Marjı : 30-35%
Kapasite Kulanım Oranı : 90-95%
Firmanın zararı ÇALIŞMAYAN KISIM GİDER VE ZARARLARI hesabındaki artışta kaynaklanmış görünüyor. Atıl kapasiteyi (boş zaman maliyetlerini) doğuran nedenler; enerji kesintileri, grev ve lokavtlar, ekonomik krizler ve tabii afetler talep düşüklüğü, mevsimsel dalgalanmalar, makine arızaları gibi nedenlerle olabilir. Kambiyo ve finansman giderlerine rağmen firma kar üretmiş görünüyor. Firmanın zararı finansman giderlerine dayansa sıkıntı olurdu ama ÇALIŞMAYAN KISIM GİDER VE ZARARLARINDAN KAYNAKLANIYOR. 48,6 milyon finansman giderine rağmen 14.189.000 TL OLAĞAN kar açıklamış ihracat sabit artış hiç yok büyük ihtimalle ilişkili taraf işlemleri içinde yurt içi satışlarda görünen tutarın bir kısmını BTCIM'e vermiş olabilir. Mart ayında konsolide bağımsız denetim raporu gelecek orada net olarak görürüz. Hayırlı akşamlar
Nihayet 12 aylık bilanço da geldi beklenen bir rakamdı galiba hisse yatay karşıladı bir arkadaş ihracatın bir miktarı batı çimento üzerinden yapıldı demiş doğrudur.belki de bu nedenle bilanço zarar gösteriyor.fakat benim B.söke çimento hakkında dikkatimi çeken
sermaye tavanını 400 milyondan galiba 800 milyona çıkaracaklar.Genel kurula sunacaklardı kesinleşti mi bilmiyorum.Sonuçta bedelli veya bedelsiz bi şeyler yapıp sermayeyi yukarı çekiyorlar.Bence B. söke ye uzun vade yatırım yapan kazanır gibi geliyor.
Spek..patron inşallaah yanlışlıkla Suudi konsolosluğuna girersin.
[emoji3]
ş..... Patronlar tesbit edilip twitter da yazılmalı.. Bu ş...o... Patronların hissesine ky yatırım yapmamalı kendi b.... Boğulmalı....ş.o.ç lar
14.08.2017 den başlayarak bir yıl içinde sermaye bedelli arttırım yoluyla 78.750.000 TL den, 400.000.000 TL ya çıksın... Yani şirkete 321.250.000 TL nakit girsin... 2018 mayıs sonunda 1.650.000 ton/yıl kapasiteli modern bir tesis devreye alınsın ve bunun için 120.000.000 euro kredi alınsın... şirketin şimdiki piyasa değerine bak.. toplamda 420.000.000 TL.. buna kargalar güler... Bu arada şirkete giren nakdin %74 ünün BTCIM den geldiğini de unutmayalım... Sıkın bakalım daha ne kadar sıkacaksınız..
Ocak 2019 da Batı Söke Çimento da satışların 51.000.000 TL (38 milyonu ihracat) olmasını bekliyorum. Geçen sene aynı ayda satışları 12.500.000 TL civarında idi. YTD
Bilanço artı gelecek galiba spek abimiz habire yukarı basıyor.Bildiğim kadarıyla yarın akşama kadar gelmesi gerekiyor.
ytd.
KAP: BSOKE [ ] BATISÖKE SÖKE ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş. İlişkili Taraf İşlemleri
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/743436
Dosyalar:
İlişkili Taraf İşlemleri 2019-02-28
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından
II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği kapsamında Yaygın ve
Süreklilik Arz Eden İşlemlere İlişkin bir rapor hazırlanmıştır. Rapor
Yönetim Kurulumuzca onaylanmış olup söz konusu raporun sonuç kısmı;
"2018 yılında, şirketin ilişkili taraf olan Bağlı
Ortaklıkları ile yaptığı yaygın ve süreklilik arz eden ticari faaliyetinin
SPK 'nın II-17.1 Kurumsal Yönetim Tebliği çerçevesinde, toplam satış hasılatı
içindeki payının %10'u aşması ve 2019 yılında aynı nitelikteki işlemlerin
belirlenen esaslara uygun olarak devam edeceğinin öngörülmesi dolayısıyla
konuya ilişkin işlem koşullarının önceki yıllarla uyumlu ve piyasa
koşulları ile karşılaştırıldığında makul olduğu değerlendirilmiştir."
şeklindedir.
KAP: BSOKE [ ] BATISÖKE SÖKE ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş. Finansal Durum Tablosu (Bilanço)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/744283
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...693a028e7960cf
Net Dönem Karı veya Zararı -76.565.711
maalesef şirket sahipleri ahlaksız....
Arkadaşlar 2018 kayıp bir yıl oldu Türkiye için. 2019 da pek farklı olmayacak. Çok az şirketin dışında işler çok iyi gitmeyecek. Batısöke bu yıla iyi başladı. Ocak satışlarını 50.000.000 TL civarında bekliyorum. İhracat kısmı 35 milyon olabilir.ihracat bağlantılarının yapıldığını ve batı grubunun ihracatı maliyet açısından yoğunlukla Batı Söke üzerinden yapacağı varsayımım var. 2019- 3 aylık rakamları bu yılki hisse performansı için belirleyici olacak.2018 bilançosuna takılmıyorum. Beklentim bu yıl kötü Türkiye de ihracat desteği ile iyi bir Batısöke olacağı yönünde. YTD.