Originally Posted by
erhanacikgoz1
Tamda bahsettiğin konuyuda konuştuk telefonda. Ancak ondan önce yaptıgım hesabı sadece örnek olması amaçlı anlattım. Normalde sistem istatistikleri ne kadar kayma ne kadar ne getirir ne götürürü hesaplamadım sadece satıcı arkadaşın dedikleriyle örnekledim. Bunuda sizlere örnek olsun diye yazdım. Yoksa bu sistem iyiymiş karlıymış hadi gidelim alalım mantıgında değil. Olabildiğince tarafsız objektif bir biçimde riskleri ve getirileri neler olabilir durumunu analiz edercesine örnekledim. Karşınıza kim çıkarsa çıksın bu analizleri yapın dedim. İlla kendi sistemini yaratamayanlar sistemci olamaz diye bir kaide yok.
Ya hazır bir sistemi satın alır veya kiralar yada bu işlemleri basitleştiren programlar yapılıyor şu anda çok yeni mesela idealgo diye bir modül yapılıyor idealde biz deneme amaçlı kullanıyoruz bir satır dahi yazmadan sistem geliştirebiliyorsunuz. Bunlardan yararlanarak yapar. Hani o yüzden telefon örneği verdim. çok çeşit insanlar var adam 30 yaşında genç ama benim oturup kod mod yazmaya vaktim yok çalışıyorum parası neyse veririm öyle yaparım bu işi diyor. Zaten bu iş uzun vadede algo trade gidecek bunun kaçarı yok. Çünkü işten güçten vakitten dolayı zaten doğru durüst trade yapılamaz bir halde. Sizin yerinize bir algoritmanın trade etmesi çok daha mantıklı olacaktır. Bir çok yararı var algo tradenin o yüzden bu kaçınılmaz bir biçimde büyüyecek bu sektör.
Altın yumurtlayan tavuk satılır mı konusuna gelelim.
Öncelikle şunun bilincinde olmamız lazım. Çok verimli sistem ise bunu açıkça söyleyeyim ben dahil hiç kimse satmaz. Mesela benım 1. Wps serverımda 2018 yılındaki getirisi tam 14 kat Teorik filan değil baya size açığ extrayı gösteririm. Gerçek getiri bu.
Şimdi ben bu sistemi sizce kiralar veya satarmıyım veya bunun nasıl çalıştığını açıklarmıyım açıklamam ha naptım %60 bir kopya verdim çalışma mantığıyla alakalı oda iyilik olsun diye.
Altın yumurtlayan tavuğa nasıl baktığınız çok önemli %80 lik bir kazanç sana göre altın yumurtlayan bir tavuk ancak bana göre klasık bir sistemin belki bir kademe gelişmişidir.
Varsayalım yinede güzel bir yapı ve güzel bir getiri sonuç olarak. Altın yumurtlayan tavuk diyemesekte civciv diyelim. Getiri hiçte azımsanmayacak kadar güzel.
Peki bu altın yumurtlayan sistem niye satılır. Açıklayayım güvencesi olmadığı için istikrar olmadığı için kazanç garantisi olmadığı için satılır.
Bilgi para demek senden örnekleyelim ortalama bir yatırımcının cebinde istatistiklere göre 30,000 TL para varmış. Böyle açıkladılar.
Benim 30,000 TL param var. Bilgim ne düzeyde algo trade konusunda kendimi geliştirmişim ve çeşitli sistemlerim var.
Yazdığım algorıtmada yılda net %100 üretsin. 30,000 TL seneye 60,000 Olacak sonrakı sene ? 120,000 Vb.
Keşke böyle gideceği garanti altında olsa ancak bunu hiçbir zaman bilemeyiz. 5 yıl hatta 10 yıl kazandırdıktan sonra 11. yıl sistem negatif %50 üretebilir devamında hiç düzelmeyebilir. Kurulduğu ilk yılından itibaren zarar üreterek hiç kazanç sağlamayabilir. 1 sene kazandırıp 2. sene batıracak boyuta getirebilir. Ne kadar süre aynı istirarda getiriler üreteceğini bilemeyiz.
Zaten bizim sistemciler olarak en büyük kaygımız da istikrarlı getirinin olup olmayacağı. Bütün derdimiz bu, getiri her halukuarda üretiliyor. 2 tane ma kesiştirerek bile yıllık %50 üretiyorsun. Ancak ilerde çalışıp çalışmayacağını Bu işin kitabını yazmış adamı getir GARANTI veremez.
Hal böyle ise cebindede 30,000 TL paran varsa %100 üreten bir sistemin var ancak garantisi yok, Ki kimse garanti veremez bu işin ticareti yapan adam da sistemci olan adamda hiçbir sistemi için asla garanti veremez verende yalan söyler.
Napacan 2 adet seçeneğin var aslında
1. 30,000 TL sermayeni bağlar 60,000 yaparsın veya yapamazsın.
2. Bu bilgini satar veya kiralarsın toplamda 100 lotlu sınır koyduğunu düşünelim. Dürüst isen ve insanları mağdur etmeyeceksen bana göre bu şekilde bir lot sınırı koymalısın. diyelimki 20 kişiye kiraladın toplamda 100 lotu doldurdun bu arada lot sınırı koyabılıyorsun sistemine adam istesede o sınırdan fazla lotla trade edemez. herneyse diyelimki bu sistem bana totalde 1 senelik kiralama karşılıgında 30,000 TL kazandırdı.
Sisteme para yatırıp rıske girsem 30,000 TL kazanacağım. Bilgiyi satarak aynı karı aslında riske girmeden elde etmiş oldum.
Sen olsan hangini seçerdin. İnsanları kandırmadığını yalançı göstermelık hayali bir sistem yaratmadığını varsayalım.
Üstelik tüm bunların yanında aynı sistemde yine kendi 30,000 TL nide kiraladıgın sıstemde sende kullanabilirsin.
Eğer sistem istediğini verirse 30,000 TL sistem kazancı 30,000 TL müşteri kazancı 60,000 TL.
Ben olsam hem kullandığım ssitemi kiralar hemde kendım kullanırdım tabiki toplamda 100 lotu geçmemek kaydıyla çünkü geçerse hem bana hemde müşterilere zarar verir bu.
Sonuç olarak sistem vadedileni üretirse veya daha fazlasını. Bundan sonra kiralamıyorum ne haliniz varsa görün ben kendi paramla kullanacak deme hakkım var. Vadedileni üretmez ise kendim paramdan zarar etsem bile müşterilerden kazadığım parayla zarar etmemiş olacağım.
Yani her satılan sistemi illa birilerini kandırmak için satıldığını düşünmeyelim. Evet çok dikkatlı temkinli olunmalı ve bir expretiz raporu alınmalı. Bunun için buradayız varsa satan çıkarın dökün istatistikleri sizin yerinize expertiz yaparız. Ancak benim bu sayfada verdiğim şeyde aslında bu işin kaporta boyası yani expertiz neye bakıyorsa bunlara bakıyorum öğretiyorum diyelim.
Reklam olmaması için satıcının bilgileri adresini ve Sistem istatistiklerini açıkladıgı PDF dökümanını özellikle atmamıştım. Ancak daha açıklayıcı olmak adına PDF nın içinde yer alan bir uyarı ibaresini buraya yapıştırayım.
-Her sistemde olduğu gibi ******** da da kazanç garantisi yoktur.
-Zarar etme, hatta tüm paranızı kaybetme olasılığınız vardır.
Gİbi gibi devam ediyor uyarılar.
Yani kısaca diyorki sistemin istatistikleri bu gelecekte bunlar olur olmaz bilemem garanti veremem herşeyi kaybededebilirsin. İşine geliyorsa satın al işine gelmiyorsa alma diyor. Kaba tabirle.
Kod yazamam öğrenemem vaktim yok aman kim uğraşacak diyen birisi. El mecbur bu rısklerı göze alıp robotu alacak. Yada dediğin gibi ben bu risklere de katlanamam en iyisi girmeyeyim bu işe diyecek.
Yani bu karar kişinin kendisine kalmış BMW bir arabam olsun istiyorum ancak Piyasada BMW araç üzerinden dolandırıcılık yapan bir sürü insan var. Bunun için BMW almaktan vazgeçebilirim. Bu işin kolay kısmı ama ben illede BMW olsun ama dolandırılmayayımda istiyorsam sağdan soldan araştırırım neymiş ne değilmiş sorarım yorarım bir bilene sorarım ondan sonra gider o kişiden aracı alırım. Sadece sistem satma işinde değilki her yerde var dolandırıcılar. Art niyetli Kötü niyetli insanlar her sektörün içinde var. Sen bilinçliyse dolandırılmazsan ama bilgisizsen herzaman dolandırılacaksın demektir. Araba alırkende dolandırırlar pazardan domates büber alırkende kötü ve çürükleri sana kakalarlar yani. Aman kazıklanırım diye domates büber almayayım mı. İlla bahçemde kendimmi yetiştireceğim. Hayır bilinçleneceğim öğreneceğim sonra malın iyisi alacağım.
Doğru durst kaynak olmadığı için bu sayfa var zaten elimden geldiğince iyi ve kötü yanlarını paylaşarak elde ettiğim tecrübeleri bir bir anlatıyor hatta extra ile gösteriyorum. Bire bir şahit oluyorsunuz. Bundan daha iyi aydınlatan öğreten varsa çıkarın. Kıvanç beyin borfin eğitiminide satın alıp inceleyeceğim belki bilmediğim birşey vardır diye. Ancak bu sayfada parayla satın alamayacağın kadar şeffaf ve değerli bilgileri verdiğimden emin olabilirsiniz. Herşeyi gözünüzün önünde yaşanıyor.
Hani benim insanlardan beklentim şu ben kod yazamam dolayısıyla sistem yazamam o halde bu işi yapmayayım demek yerine. İşin inceliklerini öğren imkanın varsa kirala satın al veya birine yazdıttır.
Çünkü geleceğin nokta yine algo trade olacak. Baş edemeyeceksin piyasa ile ABD de algo kullanım oranı %70 lerde avrupada %50 de bilmem nerede %50 nin üzerinde. Bu kaçınılmaz bir biçimde robotlara devrediliyor. Daha türkiyede yeni bakmayın siz katlanarak hızla büyüyor bu sektör.
O yüzden insanların bu işten uzaklaşmak yerine aslında bilgilenmesini istiyorum. Kendin yazamayacaksan uğraşma demek işin basit olan kısmı gibi geliyor.
Kandırılacagım korkusuyla bulaşmamak yerine kandırılmamak için ne yapmalıya odaklanalım vazgeçmek yerine öğrenmeye teşvik edelim. Senin verdiğin öneride güzel kandırılabilirim riskini yüksek görüyorsan gidip o paraya altın al.
6 ayda vereceğin para 5000 TL mi bir kodcu bul al ulen şu 5000 TL yi bana şunu şunu yaz de kendı sıstemını yazdıttır. Mesela bunlar alternatifler.
Çok uzattım farkındayım ancak incelemem objektif bir bakış açısıyla inceleme yaptım. Farkettiyseniz ne iyi bir sistem dedim ne kötü bir sistem dedim. Bir çok riskden bahsettiğim gibi ne zaman mantıklı olabilirdende bahsettim.
Bu işin meraklılarına kapım açık varsa satan kıralayan alın ıstatıstıklerı anlatın gösterin. Üzerine düşünüp tartışalım ancak direk karalama yapmayı doğru bulmuyorum ben. İşini dürstçe yapan insanları da karalamış olabiliriz.
FOn yöneticisini düşün bu işi iyi biliyorsa kendi yatırımını kendısı yapar niye fonda çalışsın başkasının parasını yükseltmeye uğraşsın. Aynı mantık yanı bu işler riskli işler bir garantisi yok o yüzden adam bilgiyi satmayı tercih ediyor.
Ben böyle bakıyorum bu olaya. Ne dürst bir biçimde bu işi yapan nede potansıyel müşteriler mağdur olmasın derdindeyim.