ne diyorsun sen be....
Printable View
--danıştayın izin vermediği sıfırdan kurulmaya kalkılan bir yerli kömür santralinin ÇED başvuru raporundaki ifade:
Söz konusu proje dosyasında “Yıllık linyit tüketiminin yaklaşık 3 milyon 526 bin 250 ton/yıl olacağı öngörülen tesiste 25 yıl ekonomik ömrü boyunca da toplam 88 milyon ton kömür tüketimi gerçekleşeceği yer alıyor.
https://www.evrensel.net/haber/27077...mlar-urkutuyor
Çan 2 2019'da işletmeye anlınmadı mı? Daha 4-5 yıllık bir santral değil mi bu? 25-30 yıllık rakamlar uçuşuyor, ondan sorayım dedim...
"2019
Çan2 Termik Santrali deneme süreci tamamlanarak düzenli üretime geçilmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Çevre İzin ve Lisans Belgesi alınmıştır."
Doğrudur üstadım, henüz 4 yıllık işletme. Bütün sosyal medyada kafa bulandırıcı yazılar arttığına göre tahtacı abilerimiz epey zor durumdalar.
Gelmiş, kalorifik değeri 1200 kcal/kg olan linyit sahası ile bunu mukayese ediyor. İnternette ne bulduysa ilgili/ ilgisiz copy paste.Alıntı:
Mevcut ruhsat sahasında ****t Ore Reserves Committee (“JORC”) standartlarına uygun sondaj çalışmaları yapılmıştır. 2013 yılında ****t Ore Reserves Committee (“JORC”) standartlarına uygun sondaj çalışmaları sonrasında tespit edilen rezervlerin ortalama kalorisi 3.481 kcal/kg olup, bu değer Türkiye’de linyit ile elektrik üreten santraller içerisinde en yüksek değerdir. Bu durum, üretim maliyetinde de emsallerine göre avantaj sağlamaktadır.
Faaliyet Raporundan
Ayıptır...