Aslında bende geçmiş yıllardan örnekler vermiştim. Bu hisse ile ilgili , diğer hisselerle karşılaştırarak, daha önceki yıllarda fk ve PD/dd performanslarini hep yazdım. Daha önceki 2015 bilançosu da mükemmeldi ama fk, PD/dd nereye düşmüş tarihte inceleyebilirsiniz dedim.. ama bir kaç eleman beni yatırımcı olmamak ile yada karamsar olmak ile suçladı..bu şirketi övmek , ky çekmek patronun cebini doldurmakta başka bir şeye yaramıyor. Rekor kar bekledigimiz bilançoda;
- döviz ilk çeyrek de düşerse biz 2021 bilancosunu mu fiyatlariz düşen doviz e mi ayak uydururuz?
- ülkede kriz ortamı olursa pozitif ayrisirmiyiz?
- global krizde pozitif ayrisirmiyiz?
Yani 1400 den 2400 e giden endex de . Endex in yüzde 70 dövizin yüzde 95 çıktığı ortamda bizim tepkimiz yüzde 40 da kaldı. Endex ve doların zirveden yüzde 25 -30 aşağıda olduğu yerde biz de aynı şekilde düştük...
Bunları yazmak karamsarlık ama 2 basamaklı olmadan satmam demek normal. Twitter'da da var bir kaç eleman aldırdı millete sabreden 2 basamağı görür diye. Millet in parası pul oldu... Yani bilgi paylaşmak ayrı şey , hedef göstermek uçacak kaçacak demek ayrı şey. Burada şirketi öven ve elestirenleri yatırımcı olmamakla suçlayan art niyetlidir. Şirketin geçmiş yıllarına baktığınızda ne demek istediğimi anlarsınız...dolar bazlı zararımi cikarirsam eğer hisseden çıkacağım ( şirketin art niyetli olduğunu düşünüyorsan sat diyen arkadaş için yazdım).