Originally Posted by
Serkalgo
Karşıt tezler kıymetlidir,yeterki böyle düzgün üslup ve argümanlar ile donatılı olsun.Ben Miami arkadaşın temelde rafinaj ile alakalı fikirlerine katılıyorum ancak dünyada fosil yakıtların 2045 senesinde pik yapacağı dünyanın tüm ülkeleri maksimum hızda mevcut altyapısını dönüştürme hızıyla hareket etse dahi ancak fark yaratacak bir dönüşümün sağlanabilme gerçeği var.Bu iş kaynak meselesi,her ülkede de bu dönüşüm için kaynak yok.Herkes maddi gücüne göre bir strateji ve dönüşüm planı takvimlemeye çalışıyor.Miami işte burada yanılıyor.
Bizim de burada olma sebebimiz zaten dönüşüm.Bu dönüşüm için maddi yeterliliğe sahip Tüpraş.Ha yok ben dönüşüm işinide boş bir iş görüyorum diyorsa o halde örnek verdiği shell şirketi başta tüm küresel devlerin hızla sıfır karbon elektrik dönüşüm yatırımlarınıda boş görüyordur anlamı çıkar ki o durumda da sn miami insanlık enerji olmadan yaşayamaz,o durumda da kendisinden için taş devrine özlem duyuyor olmalı dememiz icap eder sanırım.Bu özlemde ise kendisine Gazze’ye gitmesini tavsiye ederim.
Bu arada Shell şirketinin de 2030 hedefli tıpkı Tüpraş gibi birebir dönüşüm stratejisi açıklayıp uyguladığının linkini aşağıya bırakıyorum. Shell ilaveten geçtiğimiz hafta 3,5 milyar $ lık hisse geri alımı da açıkladı.
Bir şeyler yazıyorken bir doğru yanına 2 yanlış koyuyorsanız amacınız sorgulanır. Bu şekilde bilgi ve belge ile yazdıklarınız çürütüldüğünde de rezil olma durumunuz belirebilir.
Gerçi eminim bu yazıma cevap olarak yine bir kaç doğru içine 3-5 kasti yanlışı serperek cevap verecektir sn miami, benim böyle ard niyetli yazılara 1 den fazla verecek cevap ve vaktim yok. Niyeti halis olana bu yazı ve iPhone aracılığıyla gönderildi