Borsadaki fiyatlara bakarsak, muhtemelen ilk çeyrekte kamu bankaları yine düşük kar açıklayacak belki konulan sermaye kadar öz kaynaklar artmayacak
Printable View
Borsadaki fiyatlara bakarsak, muhtemelen ilk çeyrekte kamu bankaları yine düşük kar açıklayacak belki konulan sermaye kadar öz kaynaklar artmayacak
12.20 Alım fiyati + 0.28 kar.
Belki Alım fiyati 12.48 olabilir mi SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kar dağıtım tarihi 25.05.2022 Mayıs olarak açıklanmış.
ABD'deki GARAN ADR dün 0,86 dan kapanmış. Bugünkü 14,69 USDTRY kuru ile 12,63 ediyor. Birazdan işlem görür, güncel gelişmeler ile tekrar bakarız.
>>>
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1014710
Memetabi' ye büyük oranda katılıyorum.Burada en eskilerden sayılırım.16 yıldır vobda aktif işlemler yaparım.Onlarca arkadaşımız oldu.Bunların %99 unu artık göremiyorum.Batan çok oldu.Kredi notu artınca,darbe,MB BAŞKANI değişince vs...ters pozisyonda kalmışsan ve de kaldıracın 4-5 ise bile çok büyük zarar ediyorsun.uykusuz geceler ve çok strestli bekleyişler(ters poz. ise seansın açılışını beklemek).
Öyle ilk başlarda karlı poz. alıp konuşmamak lazım..en az 2-3 yıl sonunda VOB hakkında daha doğru fikir sahibi olunur.Geçen HAYAT,BOŞA GİDEN GÜNLER VE TONLARCA ZARAR olması gayet yüksek olasılıktır.
Kimseye ,asla,asla asla VOBU ÖNERMEM..bu ona yapılacak en büyük kötülük olur.
Hisse işi kesinlikle bundan çok daha RAHAT-HUZURLU ve kazançlıdır.
Vob İLLAKİ YAPILACAKSA,BEKLENTİLER DÜŞÜK TUTULARAK,HARÇLIK VS. İÇİN,AZ KALDIRAÇ İLE OYNANMALI...
VE mutlaka LONG/FLAT...EĞER SİSTEMLE DAİMA LONG/FLAT OYNANIRSA, VOB pek çok masrafı karşılar..ama mutlaka düşük kaldıraç
Daha geçen martta 120-140 kontrata poz. alıp geceye de kalırdım.şimdi 40 kontrat bile beni streste sokuyor.
daha öncede ifade ettim...yüzlerce sistem test ettim..en güzel kazançlar LONG/FLATTE OLDU..LONG DAİMA 2-3 KAT SHORTTAN DAHA ÇOK kazandırdı.bunun sebeplerini açıklamıştım(enflasyon,büyüme,otoritelerin shortu engelleyen kararları vs...)
elbette short kazandırır..AYI SALDIRISI GİBİ; ANİDEN VE ÇOK SERT..ama yakalayabilene..:)
Ben de toplam portfoyun en cok yuzde 20sinin vob-viob a ayrilmasi bu yuzde 20nin de 15inin nakit tutulmasi yuzde 5'iyle islem yapilmasi gerektigini dusunuyorum... hatta bu tutar icin de 2-3 farkli pozisyon yapilip yine risk dagitilmali... bununla birlikte haber takibi ile degil uygun gorulen bir indikator yardimiyla islem yapilabilir... ki bunda da bazen seans icerisinde cok dalgalanma olabiliyor pozisyona girmeden yuzde1 yuzde1.5 bekleyip ona gore pozisyona girip fake sinyallerden kacilabilir
...tabi herkesin risk algısı farklı ama bence vob da cok kazanmaktan ziyade biraz istikrarli kazanmaya odaklanilmali sanki cunku zaten kaldiracli oldugu icin bir trend yakalandığında guzel bir gelir olacaktir...
Yine de nasipten ote köy yok malesef... son iki yilda dediginiz gibi cok fazla ekstrem olay oldu... naci agbalin, gelmesi gitmesi kkm ye gecilmesi , oncesinde trumpin twitleri, tcmb nin olağanüstü toplanıp faizleri ucurmasi gibi bircok badire oldu ... iki gunde tum pozisyonlar teryuz olabiliyor iste o gunde sifiri tüketmemek oyun disi kalmamak icin hep onlem ustune onlem alinmali
Paylasim yapan tum forumdaşlara cok tesekkurler iyi haftasonlari iyi ramazanlar dilerim saygilar
GARAN pastası çok güzel..uzun zaman sonra ilk defa yabancı zannettiğimiz ağır abiler alışta.
İşin tekniği, temeli yanında psikoloji de çok önemli. Bir KAP haberi görüp atlıyorsun, sırtını yasladığın anda oradan döner buradan döner derken eriyor portföy.
Haberleri ikiye ayırmak lazım, önceden belli olanlar ve ani gelişenler olarak. Önceden olanlar genelde fiyatlanmış oluyor. Bazen PDF'lere bakıyorum sanki 5-10 dakika önce hazırlanmış, ama o şekilde döküman hazırlamak imkansız.