sn ekserji
Hükümetin zayıflama sürecine girdiği dönemlerde bürokrasi imza atmaya korkar. bir de bazı beklentiler !!!??? karşılanmamış olabilir.
süreç itibariyle sağlam gittiklerini düşünüyorum. sadece sera değil Gotionda uçakta dahi frenlere basılmakta ki doğrusu yapılmaktadır. asgari ücret tartışmalarının bile ne olacağını bilemediğiniz bir ülkede milyar dolarlık yatırımlar zor...
gözlemlerime bakarak ülkenin daha kötüsüne hazırlanması gerektiğini düşündüğümde bazen ALARK patronlarını bile cesur buluyorum. işadamları nefes kredisine başvuruyor zaten limit yok diyorlar. sanki göstermelik krediler oluşmakta.
reel kesimden ise nakit yok ülkede ve pazar çılgınca... düşünsenize kilosu 125 liradan çilek alınıp reçel mi yapılır? hadi diğer meyveler dondu çilek neden bu kadar pahalı? kayısı 100 lira normal ürün yok diyelim ama çileği serada veya tarlada yetiştiriyorsanız bu kadar fırsatçılık ve fiyat olmaması lazım... en ufak elbise modeli 5 000 liraya çıkmış. bir başörtüsü 2000 lira. ayakkabılar Allahtan yerli üretimde biraz kalmışlar da uçuk kaçık fiyatların yanında normal bulabiliyorsunuz...
neyse benim hedefim 2028 1 yıl uzatırım 2029 yaparım bu zamana kadar temettü verirler ise ve böyle devam ederlerse ben de devam ederim. düşünsenize otomotivin geleceği belirsiz, demir çelik öngörülmez, inşaat bitik... oğlana almaya başladıım hisselerin yanına tekaüt maaşından ufak ufak kendime de eklemeler yapmayı düşünmeye başladım :) ...