Originally Posted by
noreply
Enflasyon düzeltmesi sonrası mali tabloların alacağı görünüme kadar frene bastılar, makul olanı bence buydu.
Kartal'da bir projenin ilan edilmesi olasılığı seçimden önce sıfıra yakın. Sonrası da bence sonraki gelişmelere bağlı. İstanbul'da yapılaşmanın ağırlık merkezi, yoğunlukları değişecek, bunu görmeden hareket etmezler.
Suudi Arabistan ile ortak yatırım planı ilan edilmedi, bu kısım da belirsiz.
İlaç sektöründe fiyat/maliyet baskısı var.
Borsanın da verilen coşkuya rağmen enflasyonu yenmesi düşük bir olasılık. Dün beklentinin çok üstünde kar açıklayan Garanti'nin 2024 özsermaye kar beklentisi %35 kadar. Garanti şu anda defter değerinin hafif üstünde işlem görüyor. Enflasyonu yenemeyecek olan banka hisselerini hangi yabancı hangi gerekçelerle alsın. Tek gerekçesi kur değişiminin de bariz bir şekilde enflasyonun altında kalması olabilir, bu riski almaya değerse yabancı da banka hissesi alır.
Hepsine birden bakınca Eczacıbaşı hisselerinin yüksek profilde bir dönem geçirme olasılığı düşük. Böyle değerlendiriyorum. Topluluk iyi yönetildiği için, elindeki varlıklara ve iş yönetim modeline bakarak, yatırım yapılabilirbir hisse olarak görmeye devam ediyorum...