şirketin piyasa değeri 135 milyar tl olup 1 yılda 50milyar tl kar getiren başka şirket varmı.kapsamlı gelirleri hesaba dahil etmedik.
Printable View
Önerilen ulaşım hisselerinde sürekli Pegasus u THY na tercih eden yatırım uzmanlarına bazen hayret ediyorum. Bu yorumları pörtföylerinde pegasus olduğu içinmi bu tercihi yapıyorlar diye insan bazen merak ediyor..
pegasusun piyasa değeri 33 milyar tl olup thy nin piyasa değeri 136 milyar tl dir.thy nin pd/dd i 1 olup pegasus ise 4.7 dir.yani pegasus thy den 5 kat fazlaya satılıyor özkaynaklarına göre.pegasusa piyasa daha fazla önem atfediyor.halbuki thy sektörün lideri.
bilanço gelince durum netleşir.ben pegasusdan çok parlak bilanço beklemiyorum.pegasusda iç hatlar ağırlıklı.halbuki iç hatlar para kazandırmıyor.şöyle bir örnek vereyim.iç hatlarda 160 kişilik bir uçak bir seferde 160 bin tl ciro yapar.halbuki bu ciroyu güney kore seul e giden bir tek yolcu yapabiliyor.zira seul tek yön busines bilet 163 bin tl dir.seule günde 2 uçak kalkıyor ve ekonomi dahi 44 bin tl olup boş yer bulmak zor.uçaklar ise geniş gövde 350 kişilik.pegasusda geniş gövde uçak olduğunu sanmıyorum.thy de ise 100 civarı var.neyi karşılaştıracağız.
thy bilançosunun hakkıyla yükseliyor.pegasus ise sığ olduğu için birazda spekülatif olabilir.thy nin tek dezavantajı kamu hissesi olması olabilir.
BofA bugün SASA EKGYO SAHOL alıp THYAO TUPRS TTKOM satıyor,
https://i.hizliresim.com/iq2g0jy.PNG
Orta Asya borsalarında ılımlı ve güzel hava var gibi görünüyor. Bugün bizdede güzel şeyler olmasını bekliyorum. Çünkü bilanço fiyatlamalari hisseler üzerinde devam ediyor. Eski zirvesi olan dolar bazlı grafiginde 5,15 doları geçmiş görünüyor. Yeni zirveler deneyebilir benim görüşüm
Bakalım nasıl olacak.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır