Yarın haftalık ve aylık kapanış.
Tavan istiyoruz.
Bi masa bi sandalye şirketlerin piyasa değeri tokatlamış bizi.
Uyuyonmu bofaa
Printable View
Yarın haftalık ve aylık kapanış.
Tavan istiyoruz.
Bi masa bi sandalye şirketlerin piyasa değeri tokatlamış bizi.
Uyuyonmu bofaa
Bir süre foruma girmeyeyim uzak kalıp sakin kafayla düşüneyim diyordum ama dayanamadım.
27 Ekim'deki son zirveden bu yana diğer elektrik şirketlerine kıyasla vaziyet aşağıdaki gibi.
https://i.ibb.co/BytDwgR/TRCAS-2022-11-30.png
Ben böyle hisseninn😂😂
Ben hiç bakmıyorum o tarafa. Şu anda piyasa kafasına göre canı nereye isterse oraya gidiyor. Şalter açık kapalı fark etmez diye düşünüyorum :) PTF'leri görüyorum Twitter'da bizim santral de çalışıyordur herhalde diyorum ama gerçekten de merak edip de açıp bakmadım çünkü santralin çalışıp çalışmamasıyla hisse fiyatı arasında bir korelasyon olacağını düşünmüyorum şu anda :)
Elbette çalışsın muhakkak zamanı gelince onun da çok önemi olacak ama şu anda ona bakan olduğunu sanmıyorum. Daha çok sosyal medyada hangi höstad kaç hedef vermiş dede ne demiş kapsamında ilerliyor analizler.
Ben fon giriş çıkışlarını takasları takip etmeye çalışıyorum. Birçok hisse fonuna uzun zamandır çok ciddi yatırımcı girişi var. Hangi fon ne alıyor ne satıyor onlara bakıyorum, kim ne yapıyor anlamaya çalışıyorum. TRCAS takaslarına da gün gün bakıyorum, ama kayda değer bir alış veya satış görmedim, yatırım fonlarına ait lotlar aynı duruyor gibi.
Gelecek yıla dair petrol fiyatı tahminleri ve kur tahminleri açısından bakarsak gelecek çeyreklerde stok zararı yazılacak bir durum olmaz herhalde. İki çeyrektir çok ciddi kar yazıldığı için bir çeyrek vasat sonuç gelmesine ben takılmıyorum. Gelecek yıl petrol fiyatları, akaryakıt satış kar marjları nasıl olacak, daha ziyade bunlar belirler herhalde şirketin nereye gideceğini. Hisse fiyatının nereye gideceği ise bu ara zaten hepsinden bağımsız gibi. Özellikle sosyal medyada abartılı bir coşkunluk var. İyi mi yorumlamalı kötü mü yorumlamalı bilemiyorum ama seçime kadar herkes borsa yükselecek diye bir beklenti içinde olduğu için negatif ayrışma varsa bile şu ortamda çok sürmeyebilir diye umuyorum. Şirket değerlemesi açısından hala iskonto var ama belli bir derece de kapandı. Diğer taraftan bütün hisseler yükseldiği için bütün hisselerdeki iskonto kapanıyor. Dolayısıyla yükseleni sat düşeni al diyecek bir durum da eskisi kadar yok. Piyasa geneli yükselmeye devam edip seçime kadar bütün şirketlerin hisse fiyatı iskontoları kapanacak olursa Turcas da piyasayla birlikte ederine doğru gitmeye devam edebilir. Ben de merak ediyorum ne olacak nasıl olacak seçime kadar daha neler göreceğiz bakalım.