Kafamız öyle güzel,öyle güzel,vurdum tekmeyi kapiya girdim müdürün odasına;ben var ya ben senin...derken yataktan düştüm,tühhh gitti güzelim rüya:kahkah:
Printable View
Bir lafa bakarım,bir de söyleyene,gelip burada içi boş laf konuşan zırtolara sayfalarca üstelik kanıtlı cevap yazılır ama boş...değmez..:kahkah:
Özellikle belirtmek isterim . Altın gibi değerli bir emtia dururken insanlar bir ülkenin para birimine neden yatırım yaparlar ki ? Para birimini aldığınız ülkede ciddi bir ekonomik kriz çıktı diyelim , parasal genişlemeye gittiler diyelim , orta veya uzun vadede ekonomik veriler ardı ardına kötü geldi diyelim . Bu krize AB ülkelerinin de eklendiğini hesap edin . Çin ' in elinde trilyon dolarlık ABD tahvilleri var . ABD ' ye gözdağı vermek için elimizdeki ABD tahvillerinin bir kısmını satmayı gözden geçirebiliriz diye bir açıklama yapması , dolar kuru üzerinde ciddi bir baskı yaratır . Özellikle dikkat edin , söylentisi bile yeter . Altını uçurur . Piyasalarda şok etkisi yaratır . Bakınız basit bir örnek .
2007 / 2008 küresel ekonomik krizinde altın fiyatlarına bir bakın aylarca yükseliş yaşadı . Dünya ekonomisini ve dünya gündemini yakindan takip ederek yatırımlarınıza ona göre yön verin .
Sonuç olarak tekrar tekrar söylüyorum , bir dahi seçimlere kadar dolardan hayır beklemeyin . Her yükselişi satış fırsatı olarak değerlendirecekler . Şu an ciddi anlamda psikolojik savaşın ( yıldırma politikası ) içindesiniz . Bu arada elinizdeki dolar / TL paritesinin taşıma maliyetini de hesaplamayı unutmayın ! Hemen sevinmeyin yani !
Geldi mi başlığa ikna gücü yüksek bilimsel gıpgıcır bir trol daha...:)
Tedavüle yeni sürülmüş.
Eskiyen suratların yerine.
Yıldırma politikası ise el mi yaman bey mi göreceğiz.
Borçlu olan ben değilim.
Canı sıkılacak borçluya dert anlatacak, giderek daha yüksek bir faizle borçlanacak ben değilim.
Neyse...
Türk bayrağı kullanmayı öğrendiler hiç olmazsa.
Göstermelik değilse tabi...:)
5.55 altına gelince kur, trol akını başlıyor...:)
Bir trol grafiği oluşturmak için uygun bir veri bence...
Bakalım nerede kayboluyorlar.
MB çıcıklar iş başında yine..
Başladığı noktaya geri döndü dolar kuru..
Biraz uğraştılar ama..:)
Ben perşembe sabahı 5.51 açarız demiştim ama..:)
Borsalardaki düşüş bize de yansımak zorunda kaldı..
Bora Bey,bu arkadaşlar maaşlı ,bayramı var seyranı var,tabi arada ödemeler aksayınca,biraz kalem oynatmakta zorlaşıyor haliyle:kahkah:,hani sarhoş karşısında palavracının birini görmüş,en sonunda dayanamamış;ben bir 70 lik içip bu kafaya ulaşamıyorum,ne içiyorsan söyle bende ona başlayayım demiş ya,bu kadar sıkıntıyı başarı hikayesi diye anlatmakta gerçekten hüner...:)