Ters indikatörler çalışmaya başlamış, arttırmanın zamanı geldi demek.
Printable View
Paylaşıldı mı bilmiyorum Neo portföy ve Allbatros (böyle yazmışlar) yeni hisse fonları çıkarmışlar. Şu an ihraç fiyatları düşük kaldı,bol bol toplamak lazım; sırasıyla NHY ve HVZ. Allbatros serbest hisse senedi fon ve birinci değişken fon da çıkarmış (nereden cıktı bu Allbatros hup diye): BVM ve HVU. Yakında verecek kod kalmayacak.
Cüneyt Paksoy (kendine stratejist diyor bu arada) bugün "Borsada 3700 leri görürüz" dedi.
Philip Portföy ilk hisse senedi fonu çıkardığında şüpheyle yaklaşmıştım, ama bayağı bi aldım. İlk başta biraz yavan gitti, son haftalarda harikalar yaratıyor.
Bu arada Rusya doğal gazı tümüyle kesmiş. Bugün Avrupa borsaları bunu bile bile niye bu kadar coştu ki?
Son zamanlarda yeni yeni portföy şirketleri çıkmaya başladı benim de dikkatimi çekti, özellikle borsa çıkmaya başlayınca hisse yoğun fonların sayısı arttı. Fakat borsaya büyük bir düzeltme gelir mi, yoksa ufak ufak düzeltmelerle biraz daha çıkmaya devam eder mi kestirmek zor.
Mesela benim portföyün sadece %20 kadarı hisse yoğun fonlardaydı sağlam bir düzeltme gelmeyince ağırlığı bir türlü arttıramadım, dolaysıyla enflasyona karşı eriyen parayı biraz olsun yerine koyma fırsatını kaçırmış oldum, daha da yükselir diyorlar ama yeni alım yapmak biraz riskli geliyor.
Dünyadaki en zengin on kişi:
Elon Musk (Tesla, Spacex): 251 milyar dolar (Teknoloji)
Jeff Bezos (Amazon): 153 milyar dolar (Teknoloji)
Gautam Adani (Adani Group): 137 milyar dolar (Sanayi)
Bernard Arnault (LVMH): 136 milyar dolar (Lüks eşya)
Bill Gates (Microsoft): 117 milyar dolar (Teknoloji)
Warren Buffet (Berkshire Hathaway) 100 milyar dolar (Yatırımcı)
Larry Page (Google): 100 milyar dolar (Teknoloji)
Sergey Brin (Google): 95,8 milyar dolar (Teknoloji)
Steve Ballmer (Microsoft): 93,7 milyar dolar (Teknoloji)
Larry Ellison (Oracle): 93,3 milyar dolar (Teknoloji)
Aralarında tek bir yatırımcı var o da istisna anlaşılan.
Bence fonlarla falan uğraşacağımıza gelin birlikte bir start-up kuralım :)
Bu nasıl birşey arkadaş
Bir de arbitraj fonu
1 kişi var
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=INV