çok zor ! ne zaman aliexpress tl yuan ruble kabul eder o zaman inanırım :)
Printable View
İnanma bunlara..Doların tahtına en az 15-20 sene daha kimse yanaşamaz..hep bahsederim Yuan'ın şu an global ticaretteki payı %2..özgür olmayan, parası serbestçe dolaşamayan ve hatta hayatını idame etmek için ABD'nin dış ticaret açığına bağlamış bir ülke için şimdilik bunlar geçici heves..bakma sen Çin, Rusya bu olayı kaşıyıp duruyor ama ABD bunları pek dikkate bile almıyor..bunları dikkate alıp karşılık verse ortalık toz duman olur..en azından şöyle düşün, 10 yıllardır dünya dolara gark olmuş durumda..neyse uzatmayayım..
Ha bir örnek vereyim..K.Kore krizi esnasında ABD Çin'in en büyük iki bankasına amborgoyu delmek yüzünden yaptırımlar getirecekti ama yapmadı..yapsaydı ÇİN için sonuçları çok ciddi olurdu..tabii dünya içinde..
Yüksek faiz konusunda önümüzde bir İran birde Arjantin kaldı sonrası !... allah selamet versin geriye Venezüela kalır ki bunu benim fantezi dünyam bile şimdilik kaydıyla pek mümkün görmüyor. Ama eninde sonunda ne yaptınız ne ettiniz abbasın itirazına rağmen faizleri artırdınız sizi gibi faiz lobisi sizi... :) En azından artık hem Dolarcılar hem Tl ciler kazanacak borçlu olan, olmayanı yiyen hazır yiyici tayfasıda bu işten en büyük zararı görecek.
4,5280 dikkat ile takip edilmeli.. üzerinde uzun pozisyon düşünülebilir.. Hedef 4,5910
Sağol dostum son günlerde paritede Euro ya karşı zayıflayınca acaba dedim yanlış ata mı oynuyoruz.
Dolar sevdasına gram altınları bile sattık o kadar güvenmişiz yani bu benjamine.
Aslında burda amaç paramızı korumak büyük darbelere karşı.
Haa alsat yaparak para kazanılmaz mı oda olur tabi.
Ama biz dolarla katolik nikahı yaptık.:oleyo:
Dün gece olanları seyreden bir arkadaş, bir dost yazmış...
"Linç, en aşikâr medeniyet kaybıdır. Lincin sıradanlaştığı, kolektif bir utanç yaratmadığı, infiâl uyandırmadığı bir toplum, toplum olma vasfını yitiriyor demektir."
Tanıl BORA
Dün gece linçe katılan kişilerin çoğunu tanımam. Diyaloğum yoktur.
Pusu, linç, recim, bu coğrafyanın insanca olmayan aşağılık usulleridir.
Bu başlık burada yerleşmiş ve sahiplenmiş görünen bazı kişilerin değil, benim gibi bir kaç kişinin emekleri, ilgisi ve mesaisi ile bugünkü sevilen haline gelmiş bir başlıktır.
Bu başlıktaki huzur, dolar kurunun yükselmesini, siyasi bir yıkım gibi isteyen, arzulayan ve alkışlayanlara yaptıklarının doğru olmadığını söylememle bozuldu.
Bu başlıktaki kaliteyi koruyabilmek için epey çaba sarfettim. Zaman zaman uyarılarda bulundum
Bu çaba doğal olarak katılımcılarca sempatik bulunmadı.
Geldiğimiz noktada çok eski bir hissenetçi olarak hisseneti terketmek yerine, genel arzu üzerine, bu başlığı terketmeyi şimdilik uygun gördüm.
Not: Linç olayına hiç itiraz gelmemesi de bu başlıkta olanı biteni seyreden dost bildiklerim açısından beni üzdü. Kuraldır: Çok az istisna olsa da sanalda dost yoktur...