benimde beklentim oydu. "yabancı hisse senedine" yatırım yapsa getirimiz muazzam olurdu o dönemlerde.
yatırımcı ilişkilerine e-mail attım zaten. Bir ortak olarak hakkımızı aramak lazım.
Printable View
dediğin mantıken doğru. ama kişisel olarak emekli olduğum için düşükte olsa karpayı yatırması iyi olurdu.
genel sıkıntımız özkaynak. Yatırımları doğru yere yönlendirseler sorun kalmıcak. İş portfoy yabancı hisse fonuna %10-20 para koysalar şimdi bunları konuşmazdık:)
blogumda listedim. yabancı hisse gibi bir avantajı niye kullanmazlar anlamış değilim .Bide sözde portfoyü iş yatırım menkul a.ş yönetiyor.
https://dividendexpert.blogspot.com/...yatirim-3.html
evet haklısınız büyük eksiklik yabancı fonlara yatırım yapmamak.açıkçası bende yönetimin yaptığı yatırımlardan memnun değilim ama şöyle bir bakıldığında bu sene çokta iyi geçmedi piyasalar açısından buna rağmen karımız geçen senenin üzerinde seyrediyor eger bir aksilik olmaz ise geçen senenin portföy büyüklüğünü geçeriz diye umuyorum önümüzde kalan 1,5 ay içersinde.
yoo satmadım. satıp satmamak sizin kararınız ama uçacak kaçacak beklentilerine girmeyin. geçen yıl 1.05 oldu bu yılda olur sanmayın. ben hesabımı mart sonu .91-.92 olur diye yapıyorum. bu da bana yetiyor.
faizlerin yükseldiği dönemi bir inceleyin işyat portföyü nasıl 20 milyon TL küçüldü? ondan sonra tekrar sorun bu sorunuzu.
Portföy neden mi eridi çünkü sene başındaki Eurobondlar eridi. Şimdi dibe göre %15ten fazla değerlenmesine rağmen hala sene başındaki değere ulaşması için %10 civarında yükselmesi gerek eurobondların.
Örneğin XS1760780731 kodlu vakıfbank eurobondu %5,75 kupon ödemeli ve iskontolu haliyle 9.53% faiz veriyor.
90 kuruş tahmininizi düşük buluyorum, daha geçen bir alım geldi senet 0,88leri gördü.
Mevduat aylık %2 lere denk geliyor, 82 kuruştan alan 88–89 kuruşa satabilirse mevduatı geçer, değilse mevduat geçer.
projeksiyon yapın. bunu çok basit bir şekilde excel'de yapabilirsiniz.
uzun vade için en ideali, hisse fiyatının en düşük ve temettünün en yüksek olduğu durumdur.
hisse değerinin çok artmasının benim için zararı vardır yararı yoktur.
kısa vadeci iseniz, hisse senedinin fiyatının artmasını beklemeniz doğaldır.
Keşke 20 kuruş temettü veren kağıdı 60 kuruştan alabilsek daha ne isteriz ki?