Tca fıb gibi Altın fonları dolar ve onsun dahil olduğu gram altına göre mi yoksa sadece onsa göre mi değerleniyor.1 yılın üstü bu fonlarda kalınırsa %10 kesinti muafiyeti var mı.
Printable View
Tca fıb gibi Altın fonları dolar ve onsun dahil olduğu gram altına göre mi yoksa sadece onsa göre mi değerleniyor.1 yılın üstü bu fonlarda kalınırsa %10 kesinti muafiyeti var mı.
Merhabalar.Portfoyumde bir aya yakın süredir tuttuğum yabancı borçlanma araçları ve döviz fonları var.Ortalama %5 getirileri oluştu.Bundan sonrası için tutmaya devam mı etmeliyim ya da bir kar realizasyonu mu yapmalıyım;eğer bu fonları satarsam,bundan sonrası için ne tür fonlar önerirsiniz?Fikri olan paylaşırsa memnun olurum,teşekkürler.
Merhaba,
Bir çalışma yapıyorum, takip için sizce hangi fonlar bulunmalı? Güncel olarak sürekli paylaşabilirim tabloyu. Örnek olarak 20 tane random fonu 2019 başından son işlem gününe kadar ayarladım. Grafiği geliştirmek için önerilere açığım.
(%ler ilk gün - son gün arasındaki fark olarak hesaplandı.)
https://i.hizliresim.com/Ae9e2e.png
Elimde hisse fonu olarak sadece AFT kaldı. Hisse senedi tutuyorum ancak hisse fonlarına girmeyeceğim. Ocakta 124 binden girerek ağzımın payını almıştım. :)
Virüs olayı yatişırsa, Suriye ve Libya konusunda yeni sıkıntılar çıkmazsa, S400'ler, yaptırım meseleleri yeniden alevlenmezse CDS'imiz düşer buda yerli eurobont fonlarına olumlu yansır.
Bu arada swap vs sebeplerle dolar kuru gerilerse CDS getirisinin bir kısmını törpüleyebilir.
Tüm bunların ne şekilde gelişeceğini bilemeyeceğimizden bu hususlardaki öngörünüze göre hareket etmenizde fayda var.