RTE nin Rusya gezisindeki konuşmalar bana göre takip edilmeli .
kolay gelsin.
Printable View
RTE nin Rusya gezisindeki konuşmalar bana göre takip edilmeli .
kolay gelsin.
Abd idlipte reisi yalnız bıraktı..
Rusya idlipi patlatırım tehditi yapıyor..
Rusya yı yatıştırmak için Ordan çek 2 nci s400 ü
İkinci yaptırımı göze alamayacağımıza göre idlipte rusyanın işini göreceğiz...
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1474'ü dip olarak işaretlediler galiba.
bakalım ne kadar tepecek.
Suriye meselesi bana göre çok farklı karabağ olayında zafer naraları atılıyor. Ama gerçekte azerbaycan ermenıstandan daha fazla kayıp verdi.
Ermenıstan ın rusyadan yardım talebine putin karabağ ermenistan topragı değil diye cvp verdi. Daha 2.günden.
Orada bitti karabagın işi karsılıgıda suriye olabilir. Çünkü rus tarafı sürekli türkler sözünde durmadı diyor. Bakıcaz
Karabağ olayında ki gerçekleri 3 5 sene sonra öğreneceğiz.
Vay be Işık menkul Voip komsiyonu on binde bir neden kimse söylemedi :wu:
Allahtan Sanko da sorun çıktı belgelerim zaman aşımına uğramış o esnada google de arama yaparken Işık menkul Voip komisyonu on binde 1 olduğunu gördüm , hisse senetlerinde ise 0 komisyon yazıyla sıfır bu şirket nasıl kar ediyor anlamak mümkün değil.. üstüne birde borsa payı olarak Bist e ödeme yapıp zarar ediyorlar..Voip te ise sanırım borsa payı olarak yüz binde 5 ödüyorlar onlara kalan yüz binde 5 , neredeyse sıfır komisyon..trade platformu için ise aylık 20 TL ödeyecekmişim..gün içi trade yapanlar için müthiş bir fırsat..
Son yıllarda para kıtlığı nedeniyle paralı oyuncular belli hisseleri satıp, konjonktüre göre 1-2 hisseye yükleniyor...özellikle geri alım açıklayan şirketlerde hazır alıcı varken, mal verilip, gelen parayla hareket ettirilecek hisselere fon sağlanıyor...burada baş oyuncu bofa, ak vs..ister badem diyin, ister bıyıklı yabancı farketmez...taktik bu.
geçenlerde toaso için aynı şeyi söyledim..bilanço sonrası 33 den alıp 40 dan sattım 2 haftada..sonra 50 ye geldi...bu tür, oyuncuların abandığı hisselerde short kovalamayın dedik, algı sorunu olan 1-2 tip, hisse tepeden %1-2 satış yiyince hemen ötmeye başladı.
yazılanı anlamak, anlamaya çalışmak çok mu zor..her .oku bilirim trplerine ne gerek var..iki yıl önce aynı mevzu pegasus da olmuştu..her %1-2 düşüşte, nasıl da yendim palayı muhabbeti dönüyordu.
buradaki çok bilenlere lafım yok..onlar alır, satar, zaten bu işin piri olmuşlardır..ama aşağıda misafir olarak gözüken ve yeni yeni vadeli işlemlere giriş yapanlar için yazıyorum...bist50 nin en kuvvetli hissesinde short yapmaya çalışmayın..zayıflasın, görece olarak endeksten geride kalsın o zaman düşün shortu.
bir ara sasa endeksin en güçlüsüydü..son aylarda zayıfladı, iyi para kazandırdı short..sonuçta tecrübe azsa, sığ sularda balık avlamaya çalışmamak laızm.