Yabancı Takas Oranı 33,87
Tarihi yeni dip seviye.
bu yabancılar ucuz nedir bilmiyorlar.
bedavaya mı almak istiyorlar yoksa.
hadi yerliler sizde alın fiyat arttırın
Yabancı Takas Oranı 33,87
Tarihi yeni dip seviye.
bu yabancılar ucuz nedir bilmiyorlar.
bedavaya mı almak istiyorlar yoksa.
hadi yerliler sizde alın fiyat arttırın
Bilemem ben sayın virtue, alıntı yaptığım önceki yazınıza bir düzeltme/açıklama yapmak istedim sadece. Bu müdahaleler kanun koyucu tarafından yapılıyor, eleştiriye elbette açık ama bütün dünyada uygulaması olan örnekler bunlar.
Uç bir örnek vermişsiniz, ben de vereyim. Daha önce de yazmıştım. Fiili enflasyonun yüzde 150 olduğu bir ortamda yüzde 17 ile kredi alıp faiz-fiili enflasyon farkını millete ödeten ev sahibinin malına sizin deyiminizle çökülmesini pek yadırgayamıyorum. Bunların milli servet olduğunu da unutmayalım.
Siz de kredi alsaydınız demeyin çünkü bu krediler belirli bir sayıda ve hacimde sunuluyor. Bütün kiracılar konut kredisine başvursa yine çok az bir kesimi alabilir. Sistem herkese kredi verilmesini kaldırmaz. O zaman bu sınırlı mutlu azınlık için çok fazla üzülmeye de değmez.
Açıkça yazayım, yukarıdaki örnekte ev sahibi aldığı kredinin yüzde 17 faizini kendi öderken yüzde 133 faizini de halka ödetiyor. Bi zahmet devletin de müdahale hakkı olsun. Hem devletten fiili enflasyonun sekizde biri oranında kredi al, hem de devlete sen kirama karışma de! Yağma Hasan'ın böreği, buradan size birşey çıkmaz.
Ben 2003 de aldıysam evi benim suçum ne peki kredi de kullanmadım
Ancak bu kadar aptalca bir analiz olabilir... 26'ya çıkan kur muhalefetin kazanması halinde sadece 24'e sonraki yıl da 20'ye gerileyecekmiş öyle mi? Bu kadar marjinal bir değişiklik olacak ve kur kayda değer şekilde gerilemeyecek... Bu değerlendirme bomboş bir analiz olması için yetti bana...
Bir de Lonra merkezli danışmanlık şirketi Capital Economics falan diye allayıp pullamışlar...
PROFESYONEL KİRACI dediğimiz şey büyük sermayesi olsa da ev, dükkan almayıp MİLLETİN MALINA ÇÖKEN UYANIKLAR.
Bunlar benin kiram nasılsa 1-2 sene sonra enflasyon ve/veya dolar karşısında pul olacak, o halde ben neden ev-dükkan alayım da sermayeyi betona bağlayayım diyenler bu işi bilinçli yapıyorlar.
Yani milletin malına çöküp onun ev için ödediği sermayeyi çok ucuz bedelle kiralamış oluyorlar. Halbuki dürüstçe kredi ile iş yapmaya kalksalar çok büyük bedel ödeyecekler.
Bu işe malesef SAHTE SOSYAL DEMOKRAT söylemi-cahilliğini kullanmak isteyenlerle OY TABANI düşük-orta gelir grubunda gören SAĞ kesimin işine geliyor.
Sen petrolü 4 kat fiyat yerine 7 TL ye alabiliyor musun? Ya da 5 kğ. ayçiçek yağını 20-30 Tl y alabiliyor musunuz da kira aynı kalacak...
BU uygulamanın hiçbir inançta da yeri yoktur. Zira sizin başkasının emeğini, birikimine el koymuş oluyorsunuz. Etik olarak DÜPEDÜZ SERVET TRANSFERİDİR.
Yurt dışındaki morgage uygulamalarında yerel para dolar, euro olduğundan böyle bir servet transferi söz konusu değildir.