Sistem de amorti edenleri morti etmesinde.
Printable View
Aynen oyle.
Ev almak tercihi artik giderek bir yatirim tercihi degil bir lifestyle veya yasam tarzi tercihi olacak.
Benim evim mustakil olsun, havuzu bahceli olsun diyen bedelini odeyecek, masraflarina katlanacak, prim beklemeyecek, yaparsa da haline sukredecek.
Syg,
Gelismis ulkelerde finansal yatirimlar %80 finansal olmayan yatirimlar %20 dir.
Bizde ise finansal olmayan (ev gm gibi) yatirimlar %80 finansal yatirimlar %20
Artirilan vergilerle bu tersine cevrilecektir, cevrilmek zorundadir.
Syg,
güzel tespit üstat birde bu sitelerde ne kadar çok çalışan olursa kıdem tazminatı için ayrılacak para da o kadar artıyor iş maaşla da bitmiyor yani bu da aidatları şişiriyor ancak dediğin gibi bu tarz yapılar bu masrafları kafaya takmayacak bir gelire sahip olanların lüks tüketim ürünü olarak değerlendireceği bir olay haline gelecek ! Belki de vatandaşlık için konut almak isteyen yabancılar için yapıldı bu evler bilemeyiz :)
Bence son günlerde BİST ve TL'nin diğer ülkelerin aksine dikkat çekici bir şekilde çok olumsuz ayrışması, yapılacak sınır ötesi operasyon haberini önceden öğrenen, bilenlerden kaynaklanıyordu.
Bugün piyasalar açık iken, piyasaları (BİST, faiz, döviz) olumsuz etkileyeceği bilinmesine rağmen, operasyon yapılacağının açıklanması da tesadüf görünmüyor. Piyasa kapandıktan sonra akşam, gece açıklama yapılabilirdi. Kuvvetle muhtemel Cuma akşamı FİTCH'ten kredi notuna ilişkin olumsuz bir haber gelmeyeceği öğrenildi. Gün için operasyon yapılacağı haberi ile borsa düştü, döviz zıpladı, ancak sonrasında özellikle dövizde hızlı bir şekilde geri çekilme yaşandı, borsada da düşüş hareketi gücünü kaybetti. Bir nevi gün içi açıklama ile borsa ve dövizde bazılarına kısa süreli iyi fırsat sunuldu.
Yatırım Tavsiyesi Değildir. Hayal ürünüdür.
https://tr.euronews.com/2018/12/07/v...-getiremiyoruz
Avrupa da asgari ücretle bile gül gibi geçinilir diye atıp tutanlara gelsin bu video..
Biraz geride vardı
Maaşı alıp euro-tr kuru ile çarpıp da buradakiler ne yapsın diyenlere..
Elinde tuttuğu tavuk da youtube market fiyatları videolarından fırlamış gibi ucuz..
Ama geçinemiyorum diyor kadın..
Belkide bu işi bilmiyor..:)
Bence üzerinde konuşulması gereken bir konu. Eurobondtan farkı ne olabilir ki?
https://www.dunya.com/ekonomi/albayr...-haberi-434554